نوشته : لادن گیاهی دانشجوی دکترای تغذیه دانشگاه وین
رژیم غذایی با کالری منفی (Negative Calorie Diets) یا به عبارت دیگر رژیم حاوی مواد غذایی چربی سوز همواره مورد توجه و صحبت در محافل عمومی، مجلات و سایتهای مختلف است. هدف از این مقاله بیان واقعیت علمی و چگونگی اثربخشی این رژیمها و مواد غذایی معروف به چربیسوز در کاهش وزن میباشد.
در حقیقت ادعای رژیمهای با کالری منفی و مواد غذایی چربیسوز بر این اساس است که این دسته از مواد غذایی ضمن آنکه داراي كالري پاييني هستند، در بدن انرژي بیشتری نسبت به آنچه که از مصرف آنها جذب ميشود، صرف هضم و جذب آنها گردد. درنتیجه خوردن آنها نه تنها کالری به بدن اضافه نمیکند، بلکه مقداری انرژی نیز برای متابولیسم آنها از ذخایر انرژی بدن گرفته میشود و برخی در ادامه نیز چنین نتیجهگیری کردهاند که هر چقدر بخواهید میتوانید از این مواد غذایی مصرف کنید و همچنان وزن خود را کاهش دهید.
در حقیقت ادعای رژیمهای با کالری منفی و مواد غذایی چربیسوز بر این اساس است که این دسته از مواد غذایی ضمن آنکه داراي كالري پاييني هستند، در بدن انرژي بیشتری نسبت به آنچه که از مصرف آنها جذب ميشود، صرف هضم و جذب آنها گردد. درنتیجه خوردن آنها نه تنها کالری به بدن اضافه نمیکند، بلکه مقداری انرژی نیز برای متابولیسم آنها از ذخایر انرژی بدن گرفته میشود و برخی در ادامه نیز چنین نتیجهگیری کردهاند که هر چقدر بخواهید میتوانید از این مواد غذایی مصرف کنید و همچنان وزن خود را کاهش دهید.