هَله هوله ممنوع!


نوشته  : تحريريه دنياي تغذيه 
اگر در وضعيت رژيم به سر مي‌بريد، لزومي ندارد از تمامي غذاهاي مورد علاقه خود كاملا چشم‌پوشي كنيد، فقط كافي است خوردن مواد غذايي را تحت كنترل خود در آورده و زياده‌روي نكنيد! از طرفي اگر ميان‌وعده هايي كه مي‌خوريد بسيار پر كالري بوده و حاوي روغن، و يا قند و شكر فراوان هستند بايد در خوردن آنها تجديدنظر كنيد. نكته مهم در مورد ميان وعده‌هاي ناسالم اين است كه اغلب داراي حجم كم اما كالري بسيار زياد مي‌باشند، لذا پس از خوردن اين مواد غذايي چندان احساس سيري نكرده و خيلي زود گرسنه مي‌شويد و در نتيجه مجدداً مجبور مي‌شويد به سراغ خوردن مواد غذايي رفته و اين امر سبب افزايش وزن و چاقي مي‌شود، بنابراين سعي كنيد ميان وعده‌هاي خود را مديريت كرده و مواد غذايي را به عنوان ميان‌وعده مصرف كنيد كه علاوه بر كم حجم بودن شما را براي ساعت‌ها سير نگه دارند تا مجبور نشويد به سراغ خوردن هله هوله برويد.

7 كليد طلايي براي سلامت قلب


نوشته  : زهرا فرهناک کارشناس ارشد تغذیه 
راه حل‌ها و نکاتی که در زیر ارائه می‌گردد، توصیه‌های کاربردی، ساده و بدون هزینه انجمن قلب آمریکا برای داشتن قلبی سالم و عمری طولانی‌تر همراه با کیفیت بهتر زندگی است. بدون شک سلامت فرد خصوصا سلامت قلب اثر بسیار تعیین کننده‌ای بر کیفیت زندگی و طول عمر دارد. با تغییرات بسیار کوچک ولی موثر در شیوه زندگی‌تان، زندگی پرثمر، کارا و لذت بخشی را برای خود رقم بزنید:
1- باتحرک و فعال باشید.
2- کلسترول خون‌تان را کنترل کنید.
3- سالم غذا بخورید.
4- فشار خون‌تان را چک و کنترل کنید.
5- وزن خود را کنترل کنید.
6- قند خون‌تان را کاهش دهید.
7- سیگار را ترک کنید.
 

خطرهاي نان‌هاي سوخته و قهوه‌اي


نوشته  : دکتر صديقه نوبان متخصص بيو شيمي فيزيک 

آكريلاميد يك ماده اسيدي سرطان‌زا است كه هنگام سوختن، برشته شدن يا پختن مواد كربوهيدراتي غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتي چون نان، بيسكويت، كلوچه، برنج و سيب‌زميني ايجاد مي‌شود. آكريلاميد در مقايسه با ديگر مواد سمي شناخته شده در غذاهاي مختلف مي‌تواند براي انسان‌ها تا 100 برابر خطرناك‌تر باشد. مقدار اين ماده در سيب‌زميني سرخ شده و چيپس بيشتر است، اما در كشور ما بيشترين نگراني از حجم توليد و مصرف آكريلاميد در نان است.
آكريلاميد در نان زماني خود را نمايان مي‌كند كه نان بر اثر حرارت زياد و مستقيم تغيير حالت داده و می‌سوزد و رنگ آن قهوه‌اي يا سياه می‌شود و اين مشكل اصلي نان‌هاي مصرفي ماست كه اغلب به صورت سنتي در تنور تهيه و در حرارت زياد و مستقيم پخته مي‌شوند.

پروتئين مساوي با گوشت نيست!


نوشته  : منيره نوري‌فرد 
آيا افرادي كه از رژيم غذايي گياهخواري پيروي مي‌كنند، مي‌توانند پروتئين كافي و مورد نياز بدن خود را تامين كنند؟ اكثر مردم تصور مي‌كنند تنها منبع تامين‌كننده پروتئين بدن انواع گوشت قرمز و سفيد است، در حالي كه گياهان نيز از منابع غني پروتئين مي‌باشند؛ انواع موادغذايي از جمله سبزيجات حاوي مقاديري پروتئين هستند و مواد لازم براي ساخت عضله و بافت ماهيچه‌اي بدن را تامين مي‌نمايند. انواع مغزها (فندق، گردو، بادام و ...)، انواع دانه‌ها (تخم كدو، آفتابگردان و ...)، محصولات سويا، تخم‌مرغ و مواد لبني همگي از منابع غيرگوشتي و تامين‌كننده پروتئين مي‌باشند. هر يك از اين مواد غذايي حاوي آمينواسيدهاي مختلفي (از اجزاء سازنده پروتئين بدن) هستند كه به ساخت پروتئين كمك مي‌كنند. در واقع اگر رژيم غذايي افراد در برگيرنده تمامي مواد غذايي نامبرده در بالا باشد مي‌توان اطمينان حاصل كرد كه تمامي آمينواسيدهاي مورد نياز كه براي ساخت و رشد ماهيچه‌هاي بدن و يا بازسازي بافت‌هاي آسيب‌ديده لازم هستند، تامين خواهند شد.

تــُرش نــكــن!

نوشته  : تحريريه دنياي سلامت 
برخي از عادات غذايي به «برگشت اسيدمعده» كمك مي‌كنند:
برگشت اسيدمعده در شب و به هنگام خواب، تشديد مي‌شود، بنابراين بهتر است زمان شام خوردن با برنامه‌ريزي بهتري باشد و از زمان خواب مدتي فاصله داشته باشد. از خوردن يا آشاميدن موادغذايي كه به آنها اشاره شد بايد اجتناب نمود و يا تا حد امكان در خوردن آنها جانب احتياط را رعايت كرد و به ميزان كم‌مصرف نمود، ولي بهتر است به هنگام شب از خوردن و آشاميدن موادغذايي نامبرده حتما اجتناب كنيد.


نكاتي در مورد خوردن مواد غذايي:
 از پرخوري بويژه در هنگام وعده غذايي شام اجتناب كنيد. خوردن چندين وعده غذايي در طول روز اما در حجم كم‌ توصيه مي‌شود. وعده غذايي شام بايد بسيار سبك و مختصر باشد، زيرا به هنگام شب بدن به كمترين كالري و ميزان انرژي نياز دارد، لذا از خوردن زياد بايد پرهيز نمود.

از تغذيه كمك بگيريد


نوشته  : منيره دادخواه كارشناس ارشد تغذيه و رژيم‌درماني 
صرع (Epilepsy) بيماري است كه بدنبال اختلال در عملكرد طبيعي دستگاه مغز و اعصاب ايجاد مي‌شود، مشخصه اصلي آن بروز حملات عصبي (تشنج) تكرارشونده به‌دليل وضعيت غير طبيعي امواج مغزي است.
در واقع اين تشنج‌ها در اثر اختلالات الكتريكي در دسته‌اي از سلول‌هاي عصبي مغز بطور موقت و گذرا بوجود مي‌آيند.
با اينكه در برخي موارد علت ايجاد حملات صرعي ناشناخته است، ولي گاهي اوقات عوامل متعددي در بروز آنها نقش دارند. به عنوان مثال مشكلاتي مانند سكته مغزي، ضربات مغزي، عوامل مادرزادي، تومورهاي مغزي و ساير بيماري‌هاي تحليل برنده مغز در اين زمينه بي‌تاثير نيستند.

6 روش براي دريافت امگا‑3 بيشتر


نوشته : تحريريه دنياي تغذيه 
اسيدهاي چرب امگا-3 از باارزش‌ترين مواد مغذي در جهان مي‌باشند. وجود اين مواد قطعا براي سلامتي بدن انسان ضروري بوده و در آن شك و ترديدي نيست!
اين اسيدهاي چرب مي‌توانند سبب بهبودي و سلامت قلب، كاهش فشار خون بالا، كاهش انسداد عروق خوني، كاهش التهاب، تقويت مفاصل و بهبودي بيماري افسردگي شوند. اين موارد فقط چند مورد از مزاياي بي‌شمار اسيدهاي چرب امگا-3 مي‌باشند. از طرفي با توجه به اهميتي كه اسيدهاي چرب امگا-3 در سلامتي افراد دارند، متاسفانه مصرف امگا-3 در ميان مردم بسيار كم مي‌باشد. حداقل 2 درصد از كل كالري دريافتي روزانه افراد بايد حاوي اسيدهاي چرب امگا-3 باشد. به عبارتي، فردي كه روزانه 2000 كيلوكالري دريافت مي‌كند، حداقل 2 گرم اسيدهاي چرب امگا-3 بايد به بدن برساند.
حال چگونه مي‌توان مطمئن شد كه روزانه ميزان كافي از اين مواد مغذي به بدن مي‌رسد؟ در اين مقاله به6 راه ساده و آسان براي دريافت بيشتر اسيدهاي چرب امگا-3 اشاره مي‌كنيم:

آیا آنتی اکسیدان ها جادوی طول عمر هستند؟


عوامل تغذیه ای معجزه آسا یا صرفا یک تبلیغات رسانه ای؟ در این مطلب می بینیم که آیا حرف هایی که درباره آنتی اکسیدان ها می گویند واقعیت است یا افسانه.
آیا آنتی اکسیدان ها جادوی طول عمر هستند؟آنتی اکسیدان ها حالا مثل اسرار باستانی به نظر می رسند. مثل نبرد ازلی میان خیر و شر. عوامل شر عبارتند از رادیکال های آزاد؛ رادیکال های آزاد سمومی هستند که در زندگی مدرن امروزی وجود دارند و به DNA سلولی حمله می کنند و سلول ها و بعد کل بدن را دچار مشکل می کنند، مدافعان بی باک ما آنتی اکسیدان ها هستند که ما را در برابر همه چیز محافظت می کنند. آیا این مسئله صحیح است؟ حتما شنیده اید که آنتی اکسیدان هاسرطان را درمان می کنند. آیا این واقعیت دارد؟

چرا پروتئین برای بدن ضروری است؟

مصرف روزانه پروتئین برای همه افراد ضروری است.
دکتر مینو فروزانی، متخصص تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:پروتئین ها از 20 آمینواسید مختلف تشکیل شده اند، اما 8 آمینواسید وجود دارد که بدن نمی تواند بسازد و باید در رژیم غذایی روزانه باشد.

این متخصص تغذیه گفت: تمام منابع حیوانی دارای مقادیر متنوعی از آمینواسید ها هستند، ولی برای تامین نیاز بدن باید روزانه ترکیبی از غذاها مانند، شیر و تخم مرغ استفاده شود.

كودكتان آلرژي غذايي دارد؟

چنانچه كودك شما آلرژي غذايي دارد و نسبت به برخي از مواد غذايي واكنش نشان مي دهند خواندن اين مطلب را از دست ندهيد.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران، محققان علوم پزشکي در آمريکا اعلام کردند با وجود تاکيد پزشکان ، هنوز هم بسياري از کودکان مبتلا به آلرژي هاي غذايي ، درمان مناسب دريافت نمي کنند و مشکلات بعدي آنها بيشتر است.

دانشمندان مي گويند، حساسيت و آلرژي به غذاهايي همچون شير و تخم مرغ در کودکان ، بايد به موقع ، تشخيص و درمان شود و اين دسته از کودکان بايد تحت رژيم غذايي خاص قرار گيرند.

با اين حال بررسي محققان بر روي پانصد نوزاد نشان داد آلرژي هاي غذايي آنان به موقع تشخيص داده نمي شود و تحت درمان مناسب قرار نمي گيرند.

به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک ، دانشمندان ، آموزش به خانواده را مهم ترين رکن مقابله با اين دسته از آلرژي ها مي دانند.