نوشته : دکتر سلطانعلي محبوب

شدت و عوارض بیماریهای ناشی از غذا از طرف مسؤولین بهداشت عمومی معمولا غیر واقعی برآورد میگردد و فقط در سالهای اخیر آن هم به علت عوارض تهدید كننده شیوع تعدادی از بیماریهای ناشی از غذا در برخی از کشورهای جهان، نگرانی در مورد اهمیت بهداشت عمومی این بیماریها افزایش یافته است. بعلت ضعف سیستم گزارش دهی، آمارهای قابل اعتمادی در مورد این بیماریها در دسترس نمیباشد، لذا برآورد میزان شدت آنها بسیار مشکل است. با وجود این از روی شیوع بیماریهای اسهالی در کودکان و نوجوانان میتوان به وخامت اوضاع پی برد. سالانه حدود 1500 میلیون کودک بصورت مستقیم از این بیماریها جان میسپارند و بطور غیر مستقیم میلیونها کودک از اثرات توام اسهال و سوء تغذیه رنج میبرند.