سیر گیاهی است دو ساله با پیازی مركب از پیازچه و ساقه راست كه در انتهای آن گلی چتری كه شامل چندین پیازچه است، قرار دارد. این گیاه از قدیم الایام به عنوان یكی از گیاهان مهم دارویی و چاشنی غذایی كشت میشده است.
اشکال مختلف سیر:
قرص سير: حاوي پودر سير خشک شده است که بهترين شکل دارويي آن بوده و خواص و مواد موجود در آن تا حدودي شبيه سير تازه است.
سیر ترشی: سیر وقتی به صورت ترشی در میآید، دستخوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، نوع سرکه، زمان نگهداری و… بستگی دارد، ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر تازه است. ترکيبات موجود در سير تا زماني که پوست حبهها جدا نشده باشد، با زماني که سير پوست کنده و خرد شود کمي متفاوت است، يعني به محض له شدن سير و مجاور شدن آن با هوا تغييراتي در آن روي ميدهد. چون مواد موثر سير نسبت به هوا و به ويژه حرارت حساس هستند، هر چه سير بيشتر حرارت داده شود خواص آن کمتر ميشود، بنابراين اثر سير در غذاهاي پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر تازه است.
اشکال مختلف سیر:
قرص سير: حاوي پودر سير خشک شده است که بهترين شکل دارويي آن بوده و خواص و مواد موجود در آن تا حدودي شبيه سير تازه است.
سیر ترشی: سیر وقتی به صورت ترشی در میآید، دستخوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، نوع سرکه، زمان نگهداری و… بستگی دارد، ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر تازه است. ترکيبات موجود در سير تا زماني که پوست حبهها جدا نشده باشد، با زماني که سير پوست کنده و خرد شود کمي متفاوت است، يعني به محض له شدن سير و مجاور شدن آن با هوا تغييراتي در آن روي ميدهد. چون مواد موثر سير نسبت به هوا و به ويژه حرارت حساس هستند، هر چه سير بيشتر حرارت داده شود خواص آن کمتر ميشود، بنابراين اثر سير در غذاهاي پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر تازه است.