نوشته : مهندس مسعود خبازی
قاووت که در لهجه کرمانی «قووتو» نا میده ميشود، نوعی فرآورده غذایی سنتی کرمان است که از مخلوط چند بذر گیاهی وگیاهان دارویی که پس از بودادن به صورت مخلوط با شکر آسیاب و پودر ميگردند، تهیه ميشود. قاووت دارای طبیعت گرم و آرامبخش بوده و موارد مصرف آن بیشتر به عنوان فرآورده نیروبخش، مقوی و بهطور کلی به عنوان تنقلات ميباشد. معمولا رسم است هنگاميکه خانميزایمان ميکند جهت تقویت به او قاووت ميدهند و از مهمانانش نیز با قاووت پذیرایی ميکنند. این مقاله به بیان ویژگیها و برخی خواص قاووت ميپردازد.