افرادی كه در روز بیش از چهار وعده غذا می‌خورند لاغرترند

سلامت نیوز :  افرادی كه غذای خود را به فاصله و در چند وعده می‌خورند لاغرترند. البته این به آن معناست كه میزان غذای مصرفی در هر وعده كم باشد ولی این وعده‌ها هر چهار ساعت یك بار تكرار شود.


متخصصان تغذیه بر این باورند كه بدترین عادت غذایی صرف وعده‌های كم وحجیم است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛یكی دیگر از عادت‌هایی كه موجب چاقی افراد می‌شود صرف غذا با عجله استبه گفته محققان اگر افراد این دو عادت غذایی را بهبود بخشند و علاوه بر آن روزانه به میزان 20 دقیقه پیاده روی داشته باشند به راحتی و بدون تحمل رژیم سخت غذایی قادر به كم كردن وزن حدود 3 كیلوگرم در ماه هستند.بعضی از افراد معتقدند كه مسیر رفت و برگشت به محل كار و خانه همان پیاده‌روی روزانه محسوب می‌شود ؛ باید گفت كه این باور غلط است چراكه پیاده روی موثر باید در یك مسیر كاملاً مسطح و بدون حمل حتی یك كیلوگرم بار اضافی انجام شود و این درحالی است كه افراد هنگام رفتن به محل كار كیف دستی حمل می‌كنند.

هفته ای چقدر ماهی بخوریم؟

اگر می خواهید بدانید هفته ای چقدر ماهی بخوریم تا همیشه سلامت باشید ادامه مطلب را بخوانید.
علی آقاجانی، کارشناس ارشد تغذیه درگفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: وقتی صحبت از غذاهایی می شودکه برای سلامت مفید هستند کمتر کسی به فکر پنیر-شیر، ماست پرچرب می افتند.

وی در ادامه مطلب خود افزود: اما زمانی که صحبت از باروری به میان می آید لبنیات پر چرب نقش پررنگی پیدا می کنند.

روغن مايع ذرت و آفتابگردان براي پخت غذاي بيماران قلبي بهترين است



بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق، روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن كانولاوروغن زیتون روی سالاد است.

دكتر فروزان صالحي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: روغن زیتون ، مغزها و دانه ها، حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند که اگر به میزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.
وي افزود: میوه ها و سبزی ها حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان (ضد سرطان)، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب به دیواره رگ ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شوند.

آب رودخانه ها و چشمه هاي ناشناخته را مصرف نكنيد

 به منظور پيشگيري از ابتلا به وبا؛


به منظور پيشگيري از ابتلا به وبا بايد از مصرف آب رودخانه ها و چشمه هاي ناشناخته و نيز آب پارك هايي كه فاقد علائم هشدار دهنده هستند جدا پرهيز كنيد.

به گزارش خبرنگار وب دا،‌ مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: وبا بيماري اسهالي است كه توسط باكتري ايجاد مي شود و از طريق آب و مواد غذايي آلوده به باكتري،‌ بيماري انتقال يافته و در صورت عدم رعايت بهداشت فردي و عمومي و مصرف آب و غذاي آلوده، همه گيري ايجاد مي شود.

دفعات تغذیه کودکان در زمان اسهال را افزایش دهید



‌به منظور جبران آب و غذای دفع شده از بدن کودکان در زمان ابتلا به اسهال باید تعداد دفعات تغذیه کودک نسبت به زمان قبل از بیماری بیشتر شود.
 به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در زمان اسهال به دلیل دفع آب و ترکیبات انرژی زا قبل از هضم و جذب، کودک در معرض خطر قرار می گیرد، اظهار داشت: غذای شیرخوار در هنگام اسهال قطع نشود، شیرمادر بدون هیچ محدودیتی باید ادامه یابد. اگر کودک به هر دلیلی با شیرخشک تغذیه می شود، نیازی به تغییر نوع شیرخشک، رقیق و یا قطع کردن آن نیست، بلکه برعکس برای جبران آب و غذای دفع شده از بدن باید تعداد دفعات تغذیه کودک نسبت به زمان قبل از بیماری بیشتر شود و این کار تا دو هفته بعد از قطع اسهال ادامه یابد.

رژیم غذایی در ابتلا به 35 درصد سرطان ها موثر است


در سال‌های اخیر شاهد افزایش بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی در کشور هستیم که تغییر در سبک زندگی افراد عامل مهمي در اين افزايش بوده است.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با اشاره به اين نكته كه کم‌تحرکی و کاهش مصرف میوه‌ها و سبزیجات از دیگر عوامل افزایش این بیماری‌ها است، افزود: تحقیقات نشان می‌دهد رژیم غذایی در 35 درصد از کل موارد سرطان ها دخالت دارد.
سمانه عزیزی در رابطه با چگونگي تغيير سبك زندگي افراد ادامه داد: بخش مهمي از اين روند دگرگوني الگوي سلامت جامعه شامل تغيير در الگوهای غذایی افراد مانند مصرف زیاد چربی های اشباع شده است.
وي استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها را در پیشگیری از سرطان مؤثر دانست و اظهار کرد: مواد آنتی‌اکسیدانی مانند کاروتنوئیدها، ویتامین E,C، سلنیوم موجود در سبزیجات برگ سبز، زرد و غذاهای دریایی هستند که با کاهش رادیکال‌های آزاد بدن در پیشگیری از انواع سرطان‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند.
اين کارشناس ارشد تغذیه و رژيم درماني دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: سبزی‌ها و میوه‌ها، غلات کامل حبوبات و مغزها دارای فیبر هستند و مصرف آن‌ها خطر بروز انواع سرطان را کاهش می دهند.

رژيمي براي تمام فصول!


نوشته  : مهندس وحیده شایگان 

 رژیم مدیترانه‌ای:
 تحقیقات 20 سال اخیر در سرتاسر دنیا، اهمیت رژیم غذايي را بر شیوع  بیماری‌های قلبی و عروقی،  افزایش فشار خون، اختلالات  التهابی غشاء سلولی، دیابت و... محرز کرده است. مطالعات 5 سال اخیر کاهش 70 درصدی  مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی را در افرادی که از رژیم غذايي مدیترانه‌ای تبعیت می‌کردند در مقایسه با افرادی که تابع رژیم غذايي معمولی بودند محرز کرده است. نتایج درست چند ماه پس از شروع رژیم قابل ملاحظه بود.

سبـوس؛ انتخابي مطلوب


نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 
سبوس بعنوان يك ماده غذايي مفيد شناخته مي‌شود و ماده‌اي است كه احتمالاً به شما كمك مي‌كند تا وزن خود را كاهش دهيد. مي‌توانيد مواد غذايي سبوسدار يا خود سبوس را از فروشگاه‌هاي مواد غذايي بخريد. براي تعداد زيادي از مردم غلات يك صبحانه راحت و مناسب است. مادران از آن براي غذا دادن به بچه‌ها قبل از رفتن به مدرسه و بزرگسالان از آن بعنوان يك غذاي سريع قبل از رفتن به سر كار استفاده مي‌كنند. حتي براي شام يا وعده‌هاي غذايي دير وقت نيز خورده مي‌شود. يكي از بهترين قسمت‌هاي غلات سبوس است كه مغذي است، مزه عالي دارد و شما را تا خوردن ناهار سير نگه مي‌دارد.

روغن بذر کتان، سرشار از امگا ــ3

نوشته : آسیه حسن زاده 

کلیات گیاه‌شناسی بذر کتان یا بزرك
بزرك یا کتان با نام علمی linum usitatissimum گیاهی است یکساله از تیره کتان که قادر به رشد در شرایط گرم و خشک ایران می‌باشد و به صورت بوته‌ای رشد می‌کند و تنها گونه این خانواده است که از لحاظ  تجارتی اهمیت فراوانی یافته است. ارتفاع بوته آن معمولا 50 تا 100 سانتیمتر می‌باشد. طول دوره رشد محصول 5/2 تا 5/4 ماه می‌باشد. بزرك و کتان از نظر گیاه‌شناسی یک گونه محسوب می‌شوند، ولی واریته متفاوتی دارند و از نظر خصوصیات رشد، با هم فرق دارند.
گیاه بزرك دارای گل‌های کوچک آبی تیره تا روشن، سفید و صورتی کمرنگ است که به واسطه رنگ گل‌ها می‌توان به واریته آن پی برد. دانه بزرك صاف، بیضی شکل و در یک انتها نیزه‌ای شکل و نوک تیز است که وزن هزار دانه آن بسته به واریته و شرایط رشد در حدود 7-5 گرم است. رنگ دانه بزرك واریته‌های مختلف از قهوه ای تیره تا زرد متغیر است. گیاه بزرك به طور نسبتا زیاد در استان خوزستان و به طور پراکنده در اصفهان، نواحی کردستان و مناطقی در شمال کشور کشت می‌شود.

شیره انگور، شهد باستاني

نوشته : مهندس مسعود خبازی 
 
از میوه انگور، فرآورده‌های غذایی مختلفی از جمله کشمش، شیره انگور، روغن هسته انگور، عصاره هسته انگور، سرکه، آبغوره و... به دست مي‌آيد که  شیره انگور مانند سایر خوراکی‌های سنتی و باستانی تا حد بسیار زیادی جایگاه خود را در سفره‌ها به ویژه سفره مردم شهرنشین از دست داده، ولي کماکان  برای تهیه غذاهایی مانند انواع حلوا، از جمله حلوای گردو و انواع مرباها و همچنین همراه با بعضی مواد غذایی مانند ماست و شیربرنج استفاده می‌شود. شیره انگور که از فشرده شدن انگور رسیده در دستگاه‌های مخصوص و یا با وسایل عادی تهیه و طی فرآیند خاصی تولید می‌شود، مزه‌ای  شیرین، مطبوع و ملایم دارد.