نوشته : شيوا طباطبايي کارشناس ارشد علوم بهداشتي در تغذيه
کفیر نوشیدنی سنتی خاور میانه است. گفته میشود که لغت کفیر از کلمه ترکی ‘Keyif’ به معنای حال خوب گرفته شده است که به علت احساس خوشی و سلامتی که بر اثر مصرف این نوشیدنی به افراد دست میداده اطلاق شده است. خاستگاه این نوشیدنی از کوههای قفقاز در اتحاد جماهیر شوروی سابق و از آسیای میانه است و قرنها است که این نوشیدنی در این مناطق استفاده میشود. کفیر از تخمیر شیر توسط یگ گروه از باکتریها و مخمرها ایجاد میشود. کفیر را میتوان از تخمیر شیر گاو، گوسفند، بز و یا حتی شیر سویا، نارگیل و برنج بدست آورد اما عمدتاً از شیر گاو تهیه میشود. از تخمیر شیر محصولات متفاوتی نظیر اسید لاکتیک، اسید استیک، CO2، الکل اتیلیک و برخی ترکیبات آروماتیک تولید میشود که سبب ایجاد طعم اسیدی و ترش در کفیر میشود.
