نوشته : فیروزه حسینی اصفهانی
یکی از آداب معاشرت اجتماعی، عیادت کردن از بیماران است. این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است تا آنجا که در روایتی عیادت از مریض مومن را زیارت خداوند میداند. به هر حال یادآوری ثوابی که بر عیادت مریض مترتب است و فرصت اندیشه و ژرفنگری آن را به خواننده واگذار میکنیم و به سراغ مطلب مورد بحث یعنی بهترین هدایای خوراکی که برای عیادت از بیمار میتوان برد، میرویم.
توجه به علائق و وضعيت بيمار:
در انتخاب هدیه خوراکی بهتر است به علائق و ترجیحات بیمار و همچنین نوع بیماری و وضعیت او توجه کنیم و همچنین بهتر است در صورت امکان، از یک متخصص تغذیه بهترین هدیه خوراکی مناسب با وضعیت بیمار را جویا شویم. برای مثال بیماران دیابتی نیاز به کنترل قند خون خود دارند،
بنابراین بهتر است از آبمیوههای خانگی بدون شکر افزودنی برای آنها استفاده کرده، به علاوه از میوههايی برای هدیه دادن، استفاده کنیم که انديس گلایسمی پایینی دارند و قند خون را به سرعت بالا نمیبرند، مثل سیب و آب سیب، گیلاس، آلو، گلابی، زردآلو، هلو و صیفیجاتي مانند خیار. آنچه مسلم است هدیه انواع شیرینی، شکلات، آبمیوههای با شکر افزودنی، غذاهای چرب یا شور برای بیمار دیابتی مناسب نیست. ضمناً بيمار نبايد مقدار زيادي از آبميوهها را در يك وعده مصرف نمايد.
كيكها و شيرينيهاي خانگي سالم:
اغلب افراد با وجود آنکه میدانند خوردن شیرینی برای بیماران ممکن است ضرر داشته باشد، ولی به دلیل بهبود وضعیت بیمار برای او شیرینی میبرند. این شیرینی را اطرافیان بیمار و سایر مهمانان ميتوانند استفاده کنند. با این وجود، بايد از بردن شیرینیها و کیکهای خامهای به خصوص برای بیماران بستری در بیمارستان پرهیز کرد، چون بنابر امکانات بیمارستان، امکان آلودگی زیاد است. همچنين میتوان از شیرینیهای مربادار و کیکهای ساده اسفنجی برای عیادت بیماران استفاده نمود. در صورت امکان بهتر است این کیکها در منزل و با روغن مایع تهیه شوند.
آجيل و خشكبار:
از دیگر خوراکیهایی که میتوانیم برای بیماران ببریم، آجیل و یا مغزدانهها مانند گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا بدون نمک و همچنین خشکبارها مانند توت و انجیر خشک است. این مواد غذایی به دلیل داشتن املاح و مواد معدنی فراوان مناسب هستند و همچنين برای بیمارانی که پرفشاری خون دارند ضرری ندارند. با این حال برای بردن آنها باید به وضعیت بیمار مانند هوشیاری، قدرت جویدن و بلعیدن وی نیز توجه داشت.
در پایان از خداوند متعال خواستاریم که ما را در ادای حقوق بیماران و عیادت از آنها یاری نماید و شفای عاجل به آنان عنایت فرماید.
ميوه و آبميوه:
در تهیه میوه به منظور هدیه عیادت از بیمار، بايد میوهای انتخاب کنیم که بیمار به آن حساسیت نداشته باشد و در صورتیکه بیمار ناراحتی گوارشی دارد، از میوههایی استفاده نمايیم که اسیدیته کمتری دارند مثل سیب، موز و آناناس. میوهها را بايد حتما بصورت شسته شده برای بیماران بستری در بیمارستان ببریم. در صورت امکان بهتر است بیشتر از آبمیوههای طبیعی که در منزل تهیه شدهاند و کمتر از آبمیوههای صنعتی که تحت تاثیر مراحل فرآیند تهیه قرار میگیرند و محتوای ویتامینهای آنها (از جمله ویتامین C) کمتر است، برای هدیه استفاده کنیم. همچنین در صورت امکان میتوانیم کمپوت را نیز در منزل آماده کرده و در ظروف دردار برای بیماران ببریم.
پوره نرم:
براي بیمارانی که به دلیل عمل جراحی و یا سایر عوامل باید از پوره نرم برای تغذیه استفاده کنند، میتوانیم با توجه به نظر پزشک و وضعیت بیمار برای او عصاره گوشت به همراه برنج کاملا نرم شده ببریم. آب گوشت (آب گوشت حاصل از جوشیدن گوشت و استخوان) به خصوص برای بیمارانی که شکستگی دارند، مناسب میباشد.
منبع: دنیای تغذیه ش 115
یکی از آداب معاشرت اجتماعی، عیادت کردن از بیماران است. این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است تا آنجا که در روایتی عیادت از مریض مومن را زیارت خداوند میداند. به هر حال یادآوری ثوابی که بر عیادت مریض مترتب است و فرصت اندیشه و ژرفنگری آن را به خواننده واگذار میکنیم و به سراغ مطلب مورد بحث یعنی بهترین هدایای خوراکی که برای عیادت از بیمار میتوان برد، میرویم.
توجه به علائق و وضعيت بيمار:
در انتخاب هدیه خوراکی بهتر است به علائق و ترجیحات بیمار و همچنین نوع بیماری و وضعیت او توجه کنیم و همچنین بهتر است در صورت امکان، از یک متخصص تغذیه بهترین هدیه خوراکی مناسب با وضعیت بیمار را جویا شویم. برای مثال بیماران دیابتی نیاز به کنترل قند خون خود دارند،
بنابراین بهتر است از آبمیوههای خانگی بدون شکر افزودنی برای آنها استفاده کرده، به علاوه از میوههايی برای هدیه دادن، استفاده کنیم که انديس گلایسمی پایینی دارند و قند خون را به سرعت بالا نمیبرند، مثل سیب و آب سیب، گیلاس، آلو، گلابی، زردآلو، هلو و صیفیجاتي مانند خیار. آنچه مسلم است هدیه انواع شیرینی، شکلات، آبمیوههای با شکر افزودنی، غذاهای چرب یا شور برای بیمار دیابتی مناسب نیست. ضمناً بيمار نبايد مقدار زيادي از آبميوهها را در يك وعده مصرف نمايد.
كيكها و شيرينيهاي خانگي سالم:
اغلب افراد با وجود آنکه میدانند خوردن شیرینی برای بیماران ممکن است ضرر داشته باشد، ولی به دلیل بهبود وضعیت بیمار برای او شیرینی میبرند. این شیرینی را اطرافیان بیمار و سایر مهمانان ميتوانند استفاده کنند. با این وجود، بايد از بردن شیرینیها و کیکهای خامهای به خصوص برای بیماران بستری در بیمارستان پرهیز کرد، چون بنابر امکانات بیمارستان، امکان آلودگی زیاد است. همچنين میتوان از شیرینیهای مربادار و کیکهای ساده اسفنجی برای عیادت بیماران استفاده نمود. در صورت امکان بهتر است این کیکها در منزل و با روغن مایع تهیه شوند.
آجيل و خشكبار:
از دیگر خوراکیهایی که میتوانیم برای بیماران ببریم، آجیل و یا مغزدانهها مانند گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا بدون نمک و همچنین خشکبارها مانند توت و انجیر خشک است. این مواد غذایی به دلیل داشتن املاح و مواد معدنی فراوان مناسب هستند و همچنين برای بیمارانی که پرفشاری خون دارند ضرری ندارند. با این حال برای بردن آنها باید به وضعیت بیمار مانند هوشیاری، قدرت جویدن و بلعیدن وی نیز توجه داشت.
در پایان از خداوند متعال خواستاریم که ما را در ادای حقوق بیماران و عیادت از آنها یاری نماید و شفای عاجل به آنان عنایت فرماید.
ميوه و آبميوه:
در تهیه میوه به منظور هدیه عیادت از بیمار، بايد میوهای انتخاب کنیم که بیمار به آن حساسیت نداشته باشد و در صورتیکه بیمار ناراحتی گوارشی دارد، از میوههایی استفاده نمايیم که اسیدیته کمتری دارند مثل سیب، موز و آناناس. میوهها را بايد حتما بصورت شسته شده برای بیماران بستری در بیمارستان ببریم. در صورت امکان بهتر است بیشتر از آبمیوههای طبیعی که در منزل تهیه شدهاند و کمتر از آبمیوههای صنعتی که تحت تاثیر مراحل فرآیند تهیه قرار میگیرند و محتوای ویتامینهای آنها (از جمله ویتامین C) کمتر است، برای هدیه استفاده کنیم. همچنین در صورت امکان میتوانیم کمپوت را نیز در منزل آماده کرده و در ظروف دردار برای بیماران ببریم.
پوره نرم:
براي بیمارانی که به دلیل عمل جراحی و یا سایر عوامل باید از پوره نرم برای تغذیه استفاده کنند، میتوانیم با توجه به نظر پزشک و وضعیت بیمار برای او عصاره گوشت به همراه برنج کاملا نرم شده ببریم. آب گوشت (آب گوشت حاصل از جوشیدن گوشت و استخوان) به خصوص برای بیمارانی که شکستگی دارند، مناسب میباشد.
منبع: دنیای تغذیه ش 115
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر