نوشته : فاطمه تورنگ كارشناس ارشد تغذيه
دویست و پنجاه هزارسال است که بشر از غذاهای پخته استفاده میکند. کشف پختن غذاها بویژه گوشتها تاثیر زیادی در تکامل انسان داشته است. پختن باعث کاهش بار میکروبی غذاها ميشود و به علاوه انرژی دریافتی ما را افزایش ميدهد. افزایش دریافت انرژی به دلیل افزایش قابلیت هضم غذا و نیز کاهش فیبرهای غیرقابل هضم است. نکته مهمتر اینکه برخی مواد غذایی بویژه گوشتها تنها به صورت پخته برای ما قابل مصرف هستند. دانشمندان احتمال ميدهند که خام خواری موجب اختلال در عملکرد سالم ما ميشود، به عنوان مثال افزایش دریافت غذاهای خام قدرت باروری زنان را کاهش ميدهد که ممکن است به دلیل کاهش دریافت انرژی باشد. اگرچه پختن غذا برخی مواد سمی بویژه سم باکتریها را کاهش ميدهد، اما در صورتیکه از روشهای نادرست طبخ استفاده کنیم، ممکن است مواد سمی در مواد غذایی ما ایجاد شوند.
