آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
تغذيه آنلاين
نوشته : تحريريه دنياي تغذيه
پزشكان آمريكايي در يك مطالعه جديد تاكيد
كردند مصرف زياد چربيهاي ترانس خطر سكته مغزي را در زنان پس از يائسگي
افزايش ميدهد و در عوض آسپرين در كاهش اين خطر احتمالي، نقش موثري دارد.
كاهه از دانشكده بهداشت عمومي جهاني كاپل هيل در دانشگاه كاروليناي شمالي با مطالعه روي گروهي از زنان كه بيشترين ميزان مصرف چربيهاي ترانس را داشتند دريافت اين زنان 39 درصد بيشتر در معرض ابتلا به سكته مغزي ايسكميك هستند.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، اين در حالي است كه در همين آزمايشات معلوم شد مصرف آسپرين تأثیر معكوس دارد و خطر احتمالي سكته مغزي را كاهش ميدهد.
اين مطالعه در نشريه آنلاين سالانههاي نورولوژي ارائه شده است.
كاهه از دانشكده بهداشت عمومي جهاني كاپل هيل در دانشگاه كاروليناي شمالي با مطالعه روي گروهي از زنان كه بيشترين ميزان مصرف چربيهاي ترانس را داشتند دريافت اين زنان 39 درصد بيشتر در معرض ابتلا به سكته مغزي ايسكميك هستند.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، اين در حالي است كه در همين آزمايشات معلوم شد مصرف آسپرين تأثیر معكوس دارد و خطر احتمالي سكته مغزي را كاهش ميدهد.
اين مطالعه در نشريه آنلاين سالانههاي نورولوژي ارائه شده است.
ويتامين E موجود در آلوئهورا در شادابي افراد بسيار موثر است
يك كارشناس تغذيه گفت: وجود ويتامين B در
آلوئهورا سبب ميشود تا از آن به عنوان فاكتور رشد و تقويت موها عمدتا در
تهيه شامپوها استفاده شود.
يوسف نقيايي گفت: از آلوئهورا يا صبر زرد براي سوختگيها و بهبود زخمها استفاده ميشود و مهمترين تركيبات تغذيهاي آن شامل ويتامين E، برخي ويتامينهاي گروه B، كلسيم، روي و سديم است.
وي افزود: وجود ويتامين E به همراه كلاژن فراوان در اين گياه موجب ميشود تا از عصاره آن جهت نرمي پوست استفاده شود. ويتامين E موجود در آلوئهورا در شادابي افراد و تأخیر فرايند پيري بسيار موثر است.
وي اضافه كرد: اين گياه حاوي مقدار كمي اسيدهاي چرب از نوع اشباع نشده است كه نقش موثري در رفع التهاب معده و گوارش و كمك به هضم در رودهها دارد.
نقيايي خاطرنشان كرد: همچنين ويتامين A موجود در آلوئهورا به بهبود زخمها و عفونتها كمك قابل توجهي ميكند.
وي همچنين گفت: در آلوئهورا مادهاي بنام آنتراكويين وجود دارد كه خاصيت مسهل و رفع يبوست داشته و در رفع سنگ كليه نيز موثر است.
اين كارشناس تغذيه افزود: عصاره آلوئهورا به شكل شربت و مغز خوراكي آن به صورت كمپوت استفاده ميشود. همچنين از آن در تهيه كرمها و شامپوهاي مختلف نیز استفاده ميشود.
يوسف نقيايي گفت: از آلوئهورا يا صبر زرد براي سوختگيها و بهبود زخمها استفاده ميشود و مهمترين تركيبات تغذيهاي آن شامل ويتامين E، برخي ويتامينهاي گروه B، كلسيم، روي و سديم است.
وي افزود: وجود ويتامين E به همراه كلاژن فراوان در اين گياه موجب ميشود تا از عصاره آن جهت نرمي پوست استفاده شود. ويتامين E موجود در آلوئهورا در شادابي افراد و تأخیر فرايند پيري بسيار موثر است.
وي اضافه كرد: اين گياه حاوي مقدار كمي اسيدهاي چرب از نوع اشباع نشده است كه نقش موثري در رفع التهاب معده و گوارش و كمك به هضم در رودهها دارد.
نقيايي خاطرنشان كرد: همچنين ويتامين A موجود در آلوئهورا به بهبود زخمها و عفونتها كمك قابل توجهي ميكند.
وي همچنين گفت: در آلوئهورا مادهاي بنام آنتراكويين وجود دارد كه خاصيت مسهل و رفع يبوست داشته و در رفع سنگ كليه نيز موثر است.
اين كارشناس تغذيه افزود: عصاره آلوئهورا به شكل شربت و مغز خوراكي آن به صورت كمپوت استفاده ميشود. همچنين از آن در تهيه كرمها و شامپوهاي مختلف نیز استفاده ميشود.
آثار درماني گياه رزماري
گياه رزماري از ديرباز يکي از گياهاني بوده که نه تنها در صنعت داروسازي، بلکه به عنوان يکي از ذخيرههاي غذايي انسانها مورد توجه بوده و انسانها با آثار درماني اين گياه آشنايي داشتند.
محسن محمدي کارشناس گياهان دارويي گفت: رزماري علفي پايا از تيره نعنائيان و با ارتفاع يک متر از سطح زمين است كه گلهاي آن به رنگ روشن است.
محمدي، تصريح كرد: رزماري از گياهان منطقه مديترانهاي از جمله اسپانيا، مراکش و تونس بوده که در برخي کشورها مانند ايران نيز يافت ميشود. مواد شيميايي موجود در رزماري «بوزنئول»، «ليمونن»، «کامفن»، «سينئول» و اسيدهاي «فنلي» است که براي ساختن داروهايي چون پمادهاي ضد درد مفاصل و استخوانها و قطرههاي ضد ريزش مو استفاده ميشود.
وي مهمترين خواص رزماري را ضد ميکروب و ضد قارچ بودن آن عنوان کرد و اظهار كرد: خوردن رزماري هنگام صرف غذا در هضم غذا و گردش بهتر خون در بدن مؤثر است، همچنين رزماري داراي خواص آنتي اکسيدان است که جزو داروهاي ضد سرطان است.
محمدي به يافتههاي دانشمندان براي ساختن داروهاي ضد آلزايمر از گياه رزماري اشاره كرد و نوشيدن دمکرده اين گياه را در تقويت سيستم دفاعي بدن مؤثر دانست.
گياه رزماري از ديرباز يکي از گياهاني بوده که نه تنها در صنعت داروسازي، بلکه به عنوان يکي از ذخيرههاي غذايي انسانها مورد توجه بوده و انسانها با آثار درماني اين گياه آشنايي داشتند.
محسن محمدي کارشناس گياهان دارويي گفت: رزماري علفي پايا از تيره نعنائيان و با ارتفاع يک متر از سطح زمين است كه گلهاي آن به رنگ روشن است.
محمدي، تصريح كرد: رزماري از گياهان منطقه مديترانهاي از جمله اسپانيا، مراکش و تونس بوده که در برخي کشورها مانند ايران نيز يافت ميشود. مواد شيميايي موجود در رزماري «بوزنئول»، «ليمونن»، «کامفن»، «سينئول» و اسيدهاي «فنلي» است که براي ساختن داروهايي چون پمادهاي ضد درد مفاصل و استخوانها و قطرههاي ضد ريزش مو استفاده ميشود.
وي مهمترين خواص رزماري را ضد ميکروب و ضد قارچ بودن آن عنوان کرد و اظهار كرد: خوردن رزماري هنگام صرف غذا در هضم غذا و گردش بهتر خون در بدن مؤثر است، همچنين رزماري داراي خواص آنتي اکسيدان است که جزو داروهاي ضد سرطان است.
محمدي به يافتههاي دانشمندان براي ساختن داروهاي ضد آلزايمر از گياه رزماري اشاره كرد و نوشيدن دمکرده اين گياه را در تقويت سيستم دفاعي بدن مؤثر دانست.
ويتامين D و مهار تومورهاي رحمي
پژوهشگران آمريکايي دريافتند ويتامين D اندازه تومورهاي فيبرویيدي خوشخيم رحمي در موش را کاهش ميدهد.
فيبروييدهاي رحمي که در اطراف ديواره رحمي رشد ميکنند، معموليترين تومورهاي غيرسرطاني زنان در سنين باروري هستند، به طوري كه 30 درصد زنان 25 تا 44 ساله به اين تومور دچار ميشوند.
تومورهاي فيبروييد رحمي در ناباروري، مشکلات دوران بارداري و سقط جنين نقش دارند و به جز روش برداشت از طريق جراحي، انتخابهاي درماني محدود ديگري براي زنان وجود دارد.
پژوهشگران آمريکايي دريافتند ويتامين D اندازه تومورهاي فيبرویيدي خوشخيم رحمي در موش را کاهش ميدهد.
فيبروييدهاي رحمي که در اطراف ديواره رحمي رشد ميکنند، معموليترين تومورهاي غيرسرطاني زنان در سنين باروري هستند، به طوري كه 30 درصد زنان 25 تا 44 ساله به اين تومور دچار ميشوند.
تومورهاي فيبروييد رحمي در ناباروري، مشکلات دوران بارداري و سقط جنين نقش دارند و به جز روش برداشت از طريق جراحي، انتخابهاي درماني محدود ديگري براي زنان وجود دارد.
نارگيل؛ ميوهاي پرانرژي و پرخاصيت
يك كارشناس تغذيه گفت: نارگيل حاوي فيبر قابل توجهي بوده به طوري كه در هر 100 گرم از اين ميوه،
9 گرم فيبر خوراكي وجود دارد بنابراين مصرف آن در پيشگيري از يبوست و يا درمان آن بسيار موثر است.
يوسف نقيايي گفت: نارگيل جزء گروه ميوهها محسوب ميشود، اما يكي از ميوههاي پرانرژي است، به طوري كه هر100 گرم آن حدود 350 كيلو كالري انرژي دارد كه عمده اين انرژي را چربيهاي موجود در آن تامين ميكنند كه چيزي حدود 35 گرم است.
وي از ديگر تركيبات نارگيل به فسفر بالا و پتاسيم بالا اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: اين ميوه همچنين ويتامين E قابل توجهي دارد كه ميتواند به عنوان يك آنتي اكسيدان موثر در درمان و پيشگيري از سرطانها و چين و چروك پوست استفاده شود.
نقيايي افزود: در صورتي كه نارگيل را به صورت مخلوط با شيره آن مصرف نماييم، انرژي آن به طور قابل توجهي افزايش يافته و حدود 670 كيلو كالري خواهد بود.
9 گرم فيبر خوراكي وجود دارد بنابراين مصرف آن در پيشگيري از يبوست و يا درمان آن بسيار موثر است.
يوسف نقيايي گفت: نارگيل جزء گروه ميوهها محسوب ميشود، اما يكي از ميوههاي پرانرژي است، به طوري كه هر100 گرم آن حدود 350 كيلو كالري انرژي دارد كه عمده اين انرژي را چربيهاي موجود در آن تامين ميكنند كه چيزي حدود 35 گرم است.
وي از ديگر تركيبات نارگيل به فسفر بالا و پتاسيم بالا اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: اين ميوه همچنين ويتامين E قابل توجهي دارد كه ميتواند به عنوان يك آنتي اكسيدان موثر در درمان و پيشگيري از سرطانها و چين و چروك پوست استفاده شود.
نقيايي افزود: در صورتي كه نارگيل را به صورت مخلوط با شيره آن مصرف نماييم، انرژي آن به طور قابل توجهي افزايش يافته و حدود 670 كيلو كالري خواهد بود.
يافتههايي در مورد اثرات شكلات تلخ
متخصصان علوم پزشكي در دانشگاه كاليفرنيا تاكيد كردند مبتلايان به نارسايي پيشرفته قلبي و ديابت نوع دوم پس از مصرف كاكائوي غني از «اپيكاتچين» به مدت سه ماه، تا حدودي بهبود پيدا كردند.
دكتر فرانچسكو جي. ويلاريل كه سرپرستي اين مطالعه را بر عهده داشته خاطرنشان كرد: «اپيكاتچين» نوعي فلاوونوئيد است كه در شكلات تلخ يافت ميشود.
به گزارش شبكه خبري ان بي سي، بيماران مبتلا به ديابت و نارسايي قلبي ناهنجاريها و مشكلاتي را در قلب و عضلات اسكلتي خود تجربه ميكنند كه منجر به كاهش ظرفيت عملكردي آنها ميشود. اين بيماران اغلب دچار تنگي نفس، فقدان انرژي و مشكل در راه رفتن حتي در مسافتهاي كوتاه ميشوند.
متخصصان در اين آزمايشات متوجه شدند پس از سه ماه مصرف شكلات تلخ و نوشيدني حاوي اپيكاتچين حال اين بيماران به ميزان قابل توجهي بهبود پيدا كرد.
جزئيات اين مشاهدات در مجله «علوم باليني و تفسيري» به چاپ رسيده است.
متخصصان علوم پزشكي در دانشگاه كاليفرنيا تاكيد كردند مبتلايان به نارسايي پيشرفته قلبي و ديابت نوع دوم پس از مصرف كاكائوي غني از «اپيكاتچين» به مدت سه ماه، تا حدودي بهبود پيدا كردند.
دكتر فرانچسكو جي. ويلاريل كه سرپرستي اين مطالعه را بر عهده داشته خاطرنشان كرد: «اپيكاتچين» نوعي فلاوونوئيد است كه در شكلات تلخ يافت ميشود.
به گزارش شبكه خبري ان بي سي، بيماران مبتلا به ديابت و نارسايي قلبي ناهنجاريها و مشكلاتي را در قلب و عضلات اسكلتي خود تجربه ميكنند كه منجر به كاهش ظرفيت عملكردي آنها ميشود. اين بيماران اغلب دچار تنگي نفس، فقدان انرژي و مشكل در راه رفتن حتي در مسافتهاي كوتاه ميشوند.
متخصصان در اين آزمايشات متوجه شدند پس از سه ماه مصرف شكلات تلخ و نوشيدني حاوي اپيكاتچين حال اين بيماران به ميزان قابل توجهي بهبود پيدا كرد.
جزئيات اين مشاهدات در مجله «علوم باليني و تفسيري» به چاپ رسيده است.
اثر جويدن آدامس در كنترل وزن
يك متخصص تغذيه با بيان اينكه جويدن آدامس
به لحاظ عمل فيزيكي ماهيچههاي صورت و همچنين ترشح غدد بزاقي مستلزم صرف
كالري است، گفت: آدامس كالري سوز و لاغر كننده است، اما نبايد فراموش كرد
كه هيچ راهي براي گريز از رعايت يك رژيم غذايي سالم وجود ندارد و جويدن
آدامس به تنهايي نميتواند در كنترل وزن موثر واقع شود.
دكتر تيرنگ نيستاني، درباره فوايد و مضرات جويدن آدامس ادامه داد: البته نبايد فراموش كرد كه وزن ماحصل ارتباط ميان دخل و خرج انرژي است. به عبارت سادهتر اگر دخل انرژي يعني آن چيزي كه وارد بدن ميشود از خرج آن يعني مقدار كالري كه ميسوزانيم، بيشتر باشد مازاد انرژي به شكل بافت چربي ذخيره ميشود.
اين متخصص تغذيه در ادامه اظهار كرد: جويدن آدامس مقداري كالري صرف ميكند، اما بايد توجه كرد اگر آن ميزان از انرژي كه وارد بدن ميشود، همچنان بيشتر از مقدار انرژي باشد كه ميسوزانيم، جويدن آدامس به تنهايي كمكي نخواهد كرد.
وي افزود: در واقع هيچ راهي براي گريز از رعايت يك رژيم غذايي سالم وجود ندارد و جويدن آدامس به تنهايي نميتواند در كنترل وزن موثر واقع شود.
نيستاني ضمن تاكيد بر اينكه آدامسهاي حاوي قند و تركيبات شيرين كننده از نظر بهداشت و اينكه كالري وارد بدن ميكنند و همچنين به دليل نقشي كه در پوسيدگي دندانها دارند مناسب نيستند، گفت: آدامسهاي فاقد قند مشكلي از نظر پوسيدگي دندان ايجاد نميكنند و سالمتر هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، ادامه داد: استفاده از اين آدامسها به كاهش پوسيدگي دندانها كمك چنداني نميكند، چرا كه كاهش پوسيدگي دندان منوط به رعايت بهداشت دهان و دندان و مصرف غذاهاي سالمتري است كه ضريب پوسيدگي كمتري دارند.
اين متخصص تغذيه در پاسخ به اين پرسش كه آيا بلعيدن آدامس خطرناك است، عنوان كرد: بلعيدن آدامس نميتواند خطرناك باشد، مگر آنكه مجاري تنفسي را مسدود كند كه آن هم مختص آدامس نيست و هر شيء خارجي ديگري كه راه تنفسي را ببندد ميتواند خطرآفرين باشد.
وي اضافه كرد: آدامس قابليت هضم ندارد. فيبر و بسياري از مواد غذايي ديگر نيز هضم نميشوند و صرف هضم نشدن يك ماده، دليل بر خطرناك بودن آن نيست، چرا كه در نهايت دفع ميشود.
دكتر تيرنگ نيستاني، درباره فوايد و مضرات جويدن آدامس ادامه داد: البته نبايد فراموش كرد كه وزن ماحصل ارتباط ميان دخل و خرج انرژي است. به عبارت سادهتر اگر دخل انرژي يعني آن چيزي كه وارد بدن ميشود از خرج آن يعني مقدار كالري كه ميسوزانيم، بيشتر باشد مازاد انرژي به شكل بافت چربي ذخيره ميشود.
اين متخصص تغذيه در ادامه اظهار كرد: جويدن آدامس مقداري كالري صرف ميكند، اما بايد توجه كرد اگر آن ميزان از انرژي كه وارد بدن ميشود، همچنان بيشتر از مقدار انرژي باشد كه ميسوزانيم، جويدن آدامس به تنهايي كمكي نخواهد كرد.
وي افزود: در واقع هيچ راهي براي گريز از رعايت يك رژيم غذايي سالم وجود ندارد و جويدن آدامس به تنهايي نميتواند در كنترل وزن موثر واقع شود.
نيستاني ضمن تاكيد بر اينكه آدامسهاي حاوي قند و تركيبات شيرين كننده از نظر بهداشت و اينكه كالري وارد بدن ميكنند و همچنين به دليل نقشي كه در پوسيدگي دندانها دارند مناسب نيستند، گفت: آدامسهاي فاقد قند مشكلي از نظر پوسيدگي دندان ايجاد نميكنند و سالمتر هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، ادامه داد: استفاده از اين آدامسها به كاهش پوسيدگي دندانها كمك چنداني نميكند، چرا كه كاهش پوسيدگي دندان منوط به رعايت بهداشت دهان و دندان و مصرف غذاهاي سالمتري است كه ضريب پوسيدگي كمتري دارند.
اين متخصص تغذيه در پاسخ به اين پرسش كه آيا بلعيدن آدامس خطرناك است، عنوان كرد: بلعيدن آدامس نميتواند خطرناك باشد، مگر آنكه مجاري تنفسي را مسدود كند كه آن هم مختص آدامس نيست و هر شيء خارجي ديگري كه راه تنفسي را ببندد ميتواند خطرآفرين باشد.
وي اضافه كرد: آدامس قابليت هضم ندارد. فيبر و بسياري از مواد غذايي ديگر نيز هضم نميشوند و صرف هضم نشدن يك ماده، دليل بر خطرناك بودن آن نيست، چرا كه در نهايت دفع ميشود.
ناتواني ذهني كمتر در سالمندان با مصرف منابع غذايي امگا -3
در يك آزمايش جديد معلوم شد افراد ميانسال
و سالمنداني كه به طور مرتب رژيم غذايي غني از اسيدهاي چرب امگا -3 دارند
كمتر به ناتواني ذهني مبتلا ميشوند، چون اين اسيدهای چرب از مغز در برابر
فرآيند پيري محافظت ميكنند.
پزشكان دانشگاه كاليفرنيا در اين آزمايش تاييد كردند افرادي كه سطح اين اسيدها در خونشان بالا است، در آزمونهاي ذهني بهتر عمل ميكنند و همچنين كمتر دچار تحليل رفتن بافت مغز بر اثر بالا رفتن سن ميشوند.
دكتر زالدي تان، استاديار مركز مطالعات بيماري آلزايمر آستون و بخش سالمندان در اين دانشگاه كه آزمايشات فوق را انجام داده خاطرنشان كرد: ما معتقديم كه اين اسيدها با بهبود سلامت عروق تاثيرات سودمندي روي بافت مغز بر جاي ميگذارند. به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، اين تاثيرات در واقع شامل كاهش فشار خون و التهابها هستند. جزئيات اين مطالعه در مجله نورولوژي منتشر شده است.
پزشكان دانشگاه كاليفرنيا در اين آزمايش تاييد كردند افرادي كه سطح اين اسيدها در خونشان بالا است، در آزمونهاي ذهني بهتر عمل ميكنند و همچنين كمتر دچار تحليل رفتن بافت مغز بر اثر بالا رفتن سن ميشوند.
دكتر زالدي تان، استاديار مركز مطالعات بيماري آلزايمر آستون و بخش سالمندان در اين دانشگاه كه آزمايشات فوق را انجام داده خاطرنشان كرد: ما معتقديم كه اين اسيدها با بهبود سلامت عروق تاثيرات سودمندي روي بافت مغز بر جاي ميگذارند. به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، اين تاثيرات در واقع شامل كاهش فشار خون و التهابها هستند. جزئيات اين مطالعه در مجله نورولوژي منتشر شده است.
قابل توجه دوستداران نوشابه ...
متخصصان آمريکايي عقيده دارند افراد اگر بدانند که چقدر فعاليت فيزيکي براي سوزاندن کالري ناشي از نوشيدن يک بطري نوشابه لازم است، تمايل خود را به خوردن اين نوشيدني شيرين و گازدار از دست ميدهند.
سارا بليچ از دانشکده بهداشت دانشگاه جان هاپکينز و همکارانش به مطالعه در خصوص ميزان فعاليت لازم براي سوزاندن انرژي و کالري يک بطري نوشابه پرداختند.
بليچ معتقد است که نوشيدن يک بطري نوشابه تنها پنج دقيقه طول ميکشد، اما هر فردي با وزن متوسط بايد 50 دقيقه به انجام فعاليت جسمي بپردازد تا کالري موجود در نوشابه را بسوزاند.
بر اساس گزارش منتشره در اين خصوص در مجله Public Health، اگر نوجوانان ميدانستند که براي سوزاندن کالري موجود در يک بطري نوشابه چقدر بايد فعاليت جسمي داشته باشند بيشتر به سمت مصرف آب رفته و خوردن نوشابه را رها ميکردند.
متخصصان آمريکايي عقيده دارند افراد اگر بدانند که چقدر فعاليت فيزيکي براي سوزاندن کالري ناشي از نوشيدن يک بطري نوشابه لازم است، تمايل خود را به خوردن اين نوشيدني شيرين و گازدار از دست ميدهند.
سارا بليچ از دانشکده بهداشت دانشگاه جان هاپکينز و همکارانش به مطالعه در خصوص ميزان فعاليت لازم براي سوزاندن انرژي و کالري يک بطري نوشابه پرداختند.
بليچ معتقد است که نوشيدن يک بطري نوشابه تنها پنج دقيقه طول ميکشد، اما هر فردي با وزن متوسط بايد 50 دقيقه به انجام فعاليت جسمي بپردازد تا کالري موجود در نوشابه را بسوزاند.
بر اساس گزارش منتشره در اين خصوص در مجله Public Health، اگر نوجوانان ميدانستند که براي سوزاندن کالري موجود در يک بطري نوشابه چقدر بايد فعاليت جسمي داشته باشند بيشتر به سمت مصرف آب رفته و خوردن نوشابه را رها ميکردند.
غذاهاي تقويت كننده استخوان
پزشكان همواره تاكيد دارند مراقبت از استخوانها در هر سني ضروري است و يكي از گزينههاي مهم در اين مراقبت تغذيه مناسب است.
به نقل از سايت اينترنتي ارگانيك، در اين مقاله تاكيد شده است كه با انتخاب چند ماده خوراكي موثر و پرهيز كردن از عادات غذايي بد ميتوان به استحكام استخوانها و پيشگيري از پوكي استخوان در سنين بالاتر كمك كرد. برخي از اين مواد غذايي عبارتند از:
هويج كه حاوي مقادير زيادي بتاكاروتن و بتاكريپتوزانتين است و توصيه ميشود كه به صورت خام مصرف شود.
گردو نيز سرشار از اسيدهاي چرب امگا- 3 است كه مزاياي فراواني دارد و همچنين حاوي اسيد آلفا لينولئيك است كه به تقويت استخوانها كمك ميكند.
مغزها و دانهها و خشكبار نيز غني از املاحي چون منيزيم هستند كه اين عنصر نيز به نوبه خود به سوخت و ساز كلسيم کمک ميكند و براي جذب كلسيم در استخوانها ضروري است.
شير نيز از جمله نوشيدنيهاي موثري است كه مصرف آن همواره از سوي متخصصان تغذيه براي تقويت استخوانها توصيه ميشود.
به نقل از سايت اينترنتي ارگانيك، در اين مقاله تاكيد شده است كه با انتخاب چند ماده خوراكي موثر و پرهيز كردن از عادات غذايي بد ميتوان به استحكام استخوانها و پيشگيري از پوكي استخوان در سنين بالاتر كمك كرد. برخي از اين مواد غذايي عبارتند از:
هويج كه حاوي مقادير زيادي بتاكاروتن و بتاكريپتوزانتين است و توصيه ميشود كه به صورت خام مصرف شود.
گردو نيز سرشار از اسيدهاي چرب امگا- 3 است كه مزاياي فراواني دارد و همچنين حاوي اسيد آلفا لينولئيك است كه به تقويت استخوانها كمك ميكند.
مغزها و دانهها و خشكبار نيز غني از املاحي چون منيزيم هستند كه اين عنصر نيز به نوبه خود به سوخت و ساز كلسيم کمک ميكند و براي جذب كلسيم در استخوانها ضروري است.
شير نيز از جمله نوشيدنيهاي موثري است كه مصرف آن همواره از سوي متخصصان تغذيه براي تقويت استخوانها توصيه ميشود.
كالري بيشتر، حافظه ضعيفتر
در يك مطالعه تازه تاييد شد: پرخوري ميتواند به ميزان زياد خطر ضعيف شدن حافظه را افزايش دهد.
در سال 2006 ميلادي، 1233 شركت كننده 70 تا 89 ساله براي حضور در اين مطالعه از سوي كارشناسان مركز تخصصي مايوكلينيك انتخاب شدند.
به گزارش سايت اينترنتي ماي هلت ديلي نيوز، ابتدا نوع و ميزان رژيم غذايي اين افراد مشخص شد و سپس از تك تك آنها مجموعهاي از اسكنهاي مغزي و تستهاي ذهني بدست آمد. در پايان معلوم شد افرادي كه كالري زياد مصرف ميكنند عملكرد حافظهاي ضعيفتري دارند.
اين مطالعه در مجله ساينتيفيك امريكن به چاپ رسيده است.
در يك مطالعه تازه تاييد شد: پرخوري ميتواند به ميزان زياد خطر ضعيف شدن حافظه را افزايش دهد.
در سال 2006 ميلادي، 1233 شركت كننده 70 تا 89 ساله براي حضور در اين مطالعه از سوي كارشناسان مركز تخصصي مايوكلينيك انتخاب شدند.
به گزارش سايت اينترنتي ماي هلت ديلي نيوز، ابتدا نوع و ميزان رژيم غذايي اين افراد مشخص شد و سپس از تك تك آنها مجموعهاي از اسكنهاي مغزي و تستهاي ذهني بدست آمد. در پايان معلوم شد افرادي كه كالري زياد مصرف ميكنند عملكرد حافظهاي ضعيفتري دارند.
اين مطالعه در مجله ساينتيفيك امريكن به چاپ رسيده است.
به وعده صبحانه بيشتر بها بدهيد
يك متخصص تغذيه گفت: مصرف صبحانه در ميان دانش آموزان، فراگيري مغز را افزايش ميدهد.
دكتر حسن مظفري گفت: همه افراد بايد سه وعده اصلي غذايي و در كنار آن دو ميان وعده در طول روز مصرف كنند كه هر كدام از وعدههاي اصلي اهميت ويژهاي دارند و بايد در رژيم غذايي فرد گنجانده شوند.
وي ادامه داد: بعضي از افراد دو وعده غذايي صبحانه و ناهار را حذف ميكنند و وعده شام را مصرف ميكنند كه اصول غذايي درستي محسوب نميشود و مشكلاتي را در بدن ايجاد ميكند، چرا كه فردي كه صبحانه و ناهار نميخورد در وعده شام مواد غذايي بيشتري مصرف ميكند و حجم زيادي از مواد غذايي وارد معدهاش ميشود كه ميتواند عوارضي مانند چاقي، كبد چرب و فشار به دستگاه گوارش را به وجود آورد.
وي درباره ضرورت مصرف صبحانه گفت: در هنگام صبح، بدن انسان نياز به نشاط و شادابي در بعد روحي و جسمي دارد كه مصرف صبحانه مناسب به اين امر كمك ميكند.
وي افزود: اگر صبحانه مصرف نكنيم در وعدههاي بعدي به خصوص در اطفال جبران حذف اين وعده غذايي نميشود. چنانچه فرد به پرهيز از خوردن صبحانه ادامه دهد، به تدریج نيازهاي مواد مغذي بدن او تامين نميشود و بر روي وضعيت رشد آنها تأثیر ميگذارد.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه مغز از مواد قندي مصرف ميكند در محروميت غذايي ميل به شيريني افزايش پيدا ميكند و در فردي كه صبحانه مصرف نميكند ممكن است مغزش كارايي لازم را نداشته باشد.
وي ادامه داد: در ميان دانشآموزان كه نيازمند مصرف صبحانه هستند با مصرف اين وعده غذايي، مقاومت بدن افزايش يافته و فراگيري مغز افزايش پيدا ميكند اين در حالي است كه به اين موضوع در جامعه كمتر بها داده ميشود.
وي اضافه كرد: اگر اصول تغذيهاي را در حالت عادي رعايت كنيم، ظرفيت مغز هم در حد خود عمل ميكند.
وي گفت: اگر صبحانه به مقدار كافي بخصوص در بين كودكان و دانش آموزان مصرف شود زمينه را فراهم ميكند تا بيماري خاصي براي فرد پيش نيايد.
دكتر مظفري يادآور شد: در شخصي كه مواد غذايي چرب مصرف كرده رخوت و سستي خاصي ديده ميشود. اگر اين روند ادامه يابد منجر به افزايش وزن ميشود.
وي اضافه كرد: مصرف مواد غذايي چرب تمركز را مستقيما كاهش نميدهد ولي بطور غيرمستقيم بر تمركز او تأثیر ميگذارد.
يك متخصص تغذيه گفت: مصرف صبحانه در ميان دانش آموزان، فراگيري مغز را افزايش ميدهد.
دكتر حسن مظفري گفت: همه افراد بايد سه وعده اصلي غذايي و در كنار آن دو ميان وعده در طول روز مصرف كنند كه هر كدام از وعدههاي اصلي اهميت ويژهاي دارند و بايد در رژيم غذايي فرد گنجانده شوند.
وي ادامه داد: بعضي از افراد دو وعده غذايي صبحانه و ناهار را حذف ميكنند و وعده شام را مصرف ميكنند كه اصول غذايي درستي محسوب نميشود و مشكلاتي را در بدن ايجاد ميكند، چرا كه فردي كه صبحانه و ناهار نميخورد در وعده شام مواد غذايي بيشتري مصرف ميكند و حجم زيادي از مواد غذايي وارد معدهاش ميشود كه ميتواند عوارضي مانند چاقي، كبد چرب و فشار به دستگاه گوارش را به وجود آورد.
وي درباره ضرورت مصرف صبحانه گفت: در هنگام صبح، بدن انسان نياز به نشاط و شادابي در بعد روحي و جسمي دارد كه مصرف صبحانه مناسب به اين امر كمك ميكند.
وي افزود: اگر صبحانه مصرف نكنيم در وعدههاي بعدي به خصوص در اطفال جبران حذف اين وعده غذايي نميشود. چنانچه فرد به پرهيز از خوردن صبحانه ادامه دهد، به تدریج نيازهاي مواد مغذي بدن او تامين نميشود و بر روي وضعيت رشد آنها تأثیر ميگذارد.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه مغز از مواد قندي مصرف ميكند در محروميت غذايي ميل به شيريني افزايش پيدا ميكند و در فردي كه صبحانه مصرف نميكند ممكن است مغزش كارايي لازم را نداشته باشد.
وي ادامه داد: در ميان دانشآموزان كه نيازمند مصرف صبحانه هستند با مصرف اين وعده غذايي، مقاومت بدن افزايش يافته و فراگيري مغز افزايش پيدا ميكند اين در حالي است كه به اين موضوع در جامعه كمتر بها داده ميشود.
وي اضافه كرد: اگر اصول تغذيهاي را در حالت عادي رعايت كنيم، ظرفيت مغز هم در حد خود عمل ميكند.
وي گفت: اگر صبحانه به مقدار كافي بخصوص در بين كودكان و دانش آموزان مصرف شود زمينه را فراهم ميكند تا بيماري خاصي براي فرد پيش نيايد.
دكتر مظفري يادآور شد: در شخصي كه مواد غذايي چرب مصرف كرده رخوت و سستي خاصي ديده ميشود. اگر اين روند ادامه يابد منجر به افزايش وزن ميشود.
وي اضافه كرد: مصرف مواد غذايي چرب تمركز را مستقيما كاهش نميدهد ولي بطور غيرمستقيم بر تمركز او تأثیر ميگذارد.
كم آبي بدن و تغييرات خلقي ناشي از آن
متخصصان آمريكايي در يك مطالعه جديد دريافتند كم شدن آب بدن حتي به مقدار اندك هم ميتواند موجب تغييرات خلقي، كاهش سطح انرژي بدن و كاهش قدرت تفكر در انسان شود كه البته شدت اين تاثيرات نامطلوب در زنان بيشتر است.
لارنس اي. آرم استرانگ استاد فيزيولوژي دانشگاه كانكتي كات ميگويد: در دو مطالعه جداگانه معلوم شد كه حفظ آب بدن در حد مناسب و در تمام اوقات، بسيار حائز اهميت است.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، براي انجام اين مطالعات كم شدن آب بدن به مقدار اندك به حالتي گفته ميشود كه تقريبا ميزان آب بدن 5/1 درصد از حد طبيعي كمتر شود.
در اين بررسيها، متخصصان دو گروه از افراد سالم و فعال را مورد آزمايش قرار دادند كه يك گروه شامل 25 زن با ميانگين سني 23 سال و گروه دوم شامل 26 مرد با ميانگين سني 20 سال بودند. پس از انجام آزمايشات، متخصصان تاكيد كردند بدن فقط در مواقع گرمازدگي يا ورزش شديد دچار كاهش آب و خشكي نميشود چون غير از اين موارد نيز بدن انسان دچار كم آبي و خشكي ميشود.
شرح اين آزمايشات در مجله انگليسي تغذيه ارائه شده است.
متخصصان آمريكايي در يك مطالعه جديد دريافتند كم شدن آب بدن حتي به مقدار اندك هم ميتواند موجب تغييرات خلقي، كاهش سطح انرژي بدن و كاهش قدرت تفكر در انسان شود كه البته شدت اين تاثيرات نامطلوب در زنان بيشتر است.
لارنس اي. آرم استرانگ استاد فيزيولوژي دانشگاه كانكتي كات ميگويد: در دو مطالعه جداگانه معلوم شد كه حفظ آب بدن در حد مناسب و در تمام اوقات، بسيار حائز اهميت است.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، براي انجام اين مطالعات كم شدن آب بدن به مقدار اندك به حالتي گفته ميشود كه تقريبا ميزان آب بدن 5/1 درصد از حد طبيعي كمتر شود.
در اين بررسيها، متخصصان دو گروه از افراد سالم و فعال را مورد آزمايش قرار دادند كه يك گروه شامل 25 زن با ميانگين سني 23 سال و گروه دوم شامل 26 مرد با ميانگين سني 20 سال بودند. پس از انجام آزمايشات، متخصصان تاكيد كردند بدن فقط در مواقع گرمازدگي يا ورزش شديد دچار كاهش آب و خشكي نميشود چون غير از اين موارد نيز بدن انسان دچار كم آبي و خشكي ميشود.
شرح اين آزمايشات در مجله انگليسي تغذيه ارائه شده است.
در حين شير دادن چاي يا قهوه ننوشيد
يك كارشناس اطفال در آمريكا هشدار داد
زناني كه به تازگي صاحب فرزند شدهاند نبايد در حين شير دادن به نوزاد خود
چاي، قهوه و يا شكلات مصرف كنند.
دكتر روت لارنس از متخصصان دپارتمان طب اطفال در دانشكده پزشكي و دندانپزشکی دانشگاه روچستر در اينباره تاكيد كرد: مصرف مواد خوراكي كافئين دار در هنگام شير دادن به نوزاد موجب تجمع كافئين در بدن او و ايجاد علائمي چون بي خوابي و تحريك پذيري در نوزاد ميشود.
به نوشته روزنامه سان، دكتر لارنس تشريح كرد: علت تجمع كافئين در بدن نوزاد اين است كه نوزاد نميتواند اين ماده را به خوبي سوخت و ساز يا دفع كند.
بنابراين گزارش، كافئين علاوه بر قهوه و چاي و شكلات در طيف زيادي از مواد خوراكي ديگر مثل نوشابههاي غيرالكلي، نوشابههاي ورزشي و برخي از داروهاي غيرنسخهاي موجود است.
دكتر لارنس متذكر شد: معمولا مادران بايد در دورهاي كه به نوزاد خود شير ميدهند مصرف كافئين را محدود كرده و با احتياط از مواد خوراكي حاوي اين تركيب استفاده نمايند.
دكتر روت لارنس از متخصصان دپارتمان طب اطفال در دانشكده پزشكي و دندانپزشکی دانشگاه روچستر در اينباره تاكيد كرد: مصرف مواد خوراكي كافئين دار در هنگام شير دادن به نوزاد موجب تجمع كافئين در بدن او و ايجاد علائمي چون بي خوابي و تحريك پذيري در نوزاد ميشود.
به نوشته روزنامه سان، دكتر لارنس تشريح كرد: علت تجمع كافئين در بدن نوزاد اين است كه نوزاد نميتواند اين ماده را به خوبي سوخت و ساز يا دفع كند.
بنابراين گزارش، كافئين علاوه بر قهوه و چاي و شكلات در طيف زيادي از مواد خوراكي ديگر مثل نوشابههاي غيرالكلي، نوشابههاي ورزشي و برخي از داروهاي غيرنسخهاي موجود است.
دكتر لارنس متذكر شد: معمولا مادران بايد در دورهاي كه به نوزاد خود شير ميدهند مصرف كافئين را محدود كرده و با احتياط از مواد خوراكي حاوي اين تركيب استفاده نمايند.
غذاهاي كاهنده علائم سندرم پيش از قاعدگي
اكثر زنان به دليل افت ماهانه ترشح استروژن و پروژسترون، علائم ناخوشايند و آشفته كننده سندرم پيش از قاعدگي را تجربه ميكنند.
اين تغييرات هورموني به نوبه خود موجب پيامدهاي ديگري مثل افت موقتي در ميزان ترشح هورمون شادي آفرين سروتونين و همچنين ساير آندورفينها و هورمونهاي آرامشبخش ميشود. حاصل اين تغييرات هورمونی ايجاد احساس تحريك پذيري، افسردگي و خستگي غيرعادي است كه همگي از شايعترين علائم سندرم پيش از قاعدگي هستند. اين علائم ميتوانند از 3 تا 7 روز ادامه پيدا كنند.
به گزارش روزنامه سان، برخي از مواد غذايي مثل توتها، كلسيم، ويتامين E و B6 و منيزيم ميتوانند در به حداقل رساندن علائم سندرم پيش از قاعدگي موثر باشند. علاوه بر اينها، در مطالعه جديد متخصصان دريافتهاند شكلات تلخ نيز كه حاوي منيزيم و اسيدهاي چرب مفيد امگا -3 و امگا -6 و مقادير بسيار كمتري قند و همچنين فاقد شير است در كاهش علائم اين سندرم نقش مفيدي دارد. ورزش كردن و حذف قند و نمك و كافئين از رژيم غذايي نيز در كاهش علائم اين سندرم موثر است.
اين تغييرات هورموني به نوبه خود موجب پيامدهاي ديگري مثل افت موقتي در ميزان ترشح هورمون شادي آفرين سروتونين و همچنين ساير آندورفينها و هورمونهاي آرامشبخش ميشود. حاصل اين تغييرات هورمونی ايجاد احساس تحريك پذيري، افسردگي و خستگي غيرعادي است كه همگي از شايعترين علائم سندرم پيش از قاعدگي هستند. اين علائم ميتوانند از 3 تا 7 روز ادامه پيدا كنند.
به گزارش روزنامه سان، برخي از مواد غذايي مثل توتها، كلسيم، ويتامين E و B6 و منيزيم ميتوانند در به حداقل رساندن علائم سندرم پيش از قاعدگي موثر باشند. علاوه بر اينها، در مطالعه جديد متخصصان دريافتهاند شكلات تلخ نيز كه حاوي منيزيم و اسيدهاي چرب مفيد امگا -3 و امگا -6 و مقادير بسيار كمتري قند و همچنين فاقد شير است در كاهش علائم اين سندرم نقش مفيدي دارد. ورزش كردن و حذف قند و نمك و كافئين از رژيم غذايي نيز در كاهش علائم اين سندرم موثر است.
محدوديتهاي غذايي مبتلايان به فشارخون بالا
يك كارشناس تغذيه در يزد توصيه كرد: مبتلايان به فشارخون بالا از مصرف مواد حاوي افزودني و غذاهاي فرآيند شده همچون انواع سوسيس و كالباس، غذاهاي كنسروي، شورها، ترشيها و چاشنيهاي كارخانهاي كه حاوي مقدار زيادي نمك و ادويه هستند خودداري كنند.
ناهيد برخورداري گفت: افراد مبتلا به فشارخون بالا، پنيرهاي معمولي را 24 ساعت در آب جوشيده سرد شده قرار دهند تا كاملا نمك خود را از دست بدهد و سپس استفاده كنند.
وي توصيه كرد: اين بيماران بايد روزانه سه ليوان شير يا ماست كم چرب مصرف كنند. ميوههايي همچون موز، آلو، انجير، انگور، هلو و همچنين سبزيجاتي نظير سيب زميني، سير، بروكلي، قارچ، كدو سبز و گوجهفرنگي سرشار از پتاسيم بوده و براي كاهش فشار خون بسيار مفيدند. اين بيماران بايد مصرف چاي، قهوه و شكلات را بسيار محدود کنند.
برخورداري توصيه کرد: مبتلايان به فشارخون بالا، مواد غذايي مثل كره، خامه، مارگارين، دنبه، سسها و روغنهاي جامد را از برنامه غذايي حذف كرده و به جاي آنها از روغنهاي گياهي مثل روغن زيتون، كنجد و روغن ماهي استفاده كنند.
اين کارشناس تغذيه يادآور شد: اين بيماران بايد حداقل يك تا دو بار در هفته ماهي مصرف كرده و استفاده از گوشت قرمز را به سه بار در هفته كاهش دهند. مبتلايان به فشارخون ميتوانند از گلپر، آويشن و نعنا خشك براي خوش طعم كردن غذا به جاي نمك استفاده كنند.
برخورداري افزود: يكي از عوامل بالا بردن فشار خون كه بسيار سريع هم عمل ميكند، استرس و عصبانيت است.
وي تاکيد کرد: بيماران مبتلا به فشار خون بالا بايد از استعمال سيگار و انواع دخانيات پرهيز كنند. همچنين افراد مبتلا به فشارخون بالا در صورت داشتن اضافه وزن، حتما اقدام به كاهش وزن با نظر متخصص تغذيه كنند چرا که اين كار به كنترل فشار خون كمك زيادي ميكند. همچنين ورزشهايي مثل پيادهروي، شنا و دوچرخهسواري، ورزشهاي مناسبي براي پايين آوردن فشار خون هستند.
يك كارشناس تغذيه در يزد توصيه كرد: مبتلايان به فشارخون بالا از مصرف مواد حاوي افزودني و غذاهاي فرآيند شده همچون انواع سوسيس و كالباس، غذاهاي كنسروي، شورها، ترشيها و چاشنيهاي كارخانهاي كه حاوي مقدار زيادي نمك و ادويه هستند خودداري كنند.
ناهيد برخورداري گفت: افراد مبتلا به فشارخون بالا، پنيرهاي معمولي را 24 ساعت در آب جوشيده سرد شده قرار دهند تا كاملا نمك خود را از دست بدهد و سپس استفاده كنند.
وي توصيه كرد: اين بيماران بايد روزانه سه ليوان شير يا ماست كم چرب مصرف كنند. ميوههايي همچون موز، آلو، انجير، انگور، هلو و همچنين سبزيجاتي نظير سيب زميني، سير، بروكلي، قارچ، كدو سبز و گوجهفرنگي سرشار از پتاسيم بوده و براي كاهش فشار خون بسيار مفيدند. اين بيماران بايد مصرف چاي، قهوه و شكلات را بسيار محدود کنند.
برخورداري توصيه کرد: مبتلايان به فشارخون بالا، مواد غذايي مثل كره، خامه، مارگارين، دنبه، سسها و روغنهاي جامد را از برنامه غذايي حذف كرده و به جاي آنها از روغنهاي گياهي مثل روغن زيتون، كنجد و روغن ماهي استفاده كنند.
اين کارشناس تغذيه يادآور شد: اين بيماران بايد حداقل يك تا دو بار در هفته ماهي مصرف كرده و استفاده از گوشت قرمز را به سه بار در هفته كاهش دهند. مبتلايان به فشارخون ميتوانند از گلپر، آويشن و نعنا خشك براي خوش طعم كردن غذا به جاي نمك استفاده كنند.
برخورداري افزود: يكي از عوامل بالا بردن فشار خون كه بسيار سريع هم عمل ميكند، استرس و عصبانيت است.
وي تاکيد کرد: بيماران مبتلا به فشار خون بالا بايد از استعمال سيگار و انواع دخانيات پرهيز كنند. همچنين افراد مبتلا به فشارخون بالا در صورت داشتن اضافه وزن، حتما اقدام به كاهش وزن با نظر متخصص تغذيه كنند چرا که اين كار به كنترل فشار خون كمك زيادي ميكند. همچنين ورزشهايي مثل پيادهروي، شنا و دوچرخهسواري، ورزشهاي مناسبي براي پايين آوردن فشار خون هستند.
تربچه را در سبد غذايي خود جاي دهيد
مصرف منظم سبزيجات علاوه بر سلامتي بدن و نشاط و تندرستي به تنظيم قند خون و بهبود عملکرد بدن کمک ميکند، يکي از موارد پرمصرف سبزيجات، تربچه است.
"دالوند"، يكي از كارشناسان تغذيه افزود: تربچه گياه بومي کشورهاي آسياي جنوبي است که در اين کشورها ابتدا جزو داروهاي گياهي بود و رفته رفته مردمان اين منطقه آن را وارد سبد غذايي خود کردند. با ورود اروپاييها به کشورهاي جنوبي، آسياييها اين گياه را با خود به اروپا بردند، با توجه به اين که تربچه در همه شرايط آب و هوايي قابليت کشت دارد، خيلي سريع تکثير شد و به نقاط ديگر جهان راه يافت.
وي ادامه داد: تربچه جزو سبزيجاتي است که در سبد غذايي خانوارهاي ايراني قرار دارد و معمولا در کنار ساير سبزيجات از جمله تره، نعنا و ريحان مورد استفاده قرار ميگيرد و از جهتي براي تزيين در سفرهها نيز مورد استفاده قرار ميگيرد.
دالوند تصريح كرد: تربچه داراي کمي مواد قندي و نشاسته است که ويتامينهاي گروه B و C را نيز در خود جاي داده است، آب تربچه داراي خاصيت پاککنندگي و نرمسازي مخاط بيني، معده، کيسه صفرا و ريهها است. مصرف تربچه به دليل داشتن فيبر بالا در درمان يبوست مفيد است.
وي توصيه كرد: هنگام خريد تربچه، تربچههای سالم و تازه را انتخاب نماييد. معمولا اگر تربچه خيلي تند بوده و حالت ترد بودن به خود گرفته باشد، نشان از تازگي آن است و بايد از استفاده تربچههاي خيلي بزرگ و خيلي کوچک خودداري شود.
دالوند افزود: اگر تصميم داريد تربچه را در مدت زمان طولاني نگهداري کنيد بايد آن را خوب شسته، بعد داخل يک نايلون فريزري قرار دهيد و سپس آن را داخل يخچال بگذاريد که به مدت دو هفته قابل نگهداري است، البته بايد از يخزدگي آن جلوگيري شود.
مصرف منظم سبزيجات علاوه بر سلامتي بدن و نشاط و تندرستي به تنظيم قند خون و بهبود عملکرد بدن کمک ميکند، يکي از موارد پرمصرف سبزيجات، تربچه است.
"دالوند"، يكي از كارشناسان تغذيه افزود: تربچه گياه بومي کشورهاي آسياي جنوبي است که در اين کشورها ابتدا جزو داروهاي گياهي بود و رفته رفته مردمان اين منطقه آن را وارد سبد غذايي خود کردند. با ورود اروپاييها به کشورهاي جنوبي، آسياييها اين گياه را با خود به اروپا بردند، با توجه به اين که تربچه در همه شرايط آب و هوايي قابليت کشت دارد، خيلي سريع تکثير شد و به نقاط ديگر جهان راه يافت.
وي ادامه داد: تربچه جزو سبزيجاتي است که در سبد غذايي خانوارهاي ايراني قرار دارد و معمولا در کنار ساير سبزيجات از جمله تره، نعنا و ريحان مورد استفاده قرار ميگيرد و از جهتي براي تزيين در سفرهها نيز مورد استفاده قرار ميگيرد.
دالوند تصريح كرد: تربچه داراي کمي مواد قندي و نشاسته است که ويتامينهاي گروه B و C را نيز در خود جاي داده است، آب تربچه داراي خاصيت پاککنندگي و نرمسازي مخاط بيني، معده، کيسه صفرا و ريهها است. مصرف تربچه به دليل داشتن فيبر بالا در درمان يبوست مفيد است.
وي توصيه كرد: هنگام خريد تربچه، تربچههای سالم و تازه را انتخاب نماييد. معمولا اگر تربچه خيلي تند بوده و حالت ترد بودن به خود گرفته باشد، نشان از تازگي آن است و بايد از استفاده تربچههاي خيلي بزرگ و خيلي کوچک خودداري شود.
دالوند افزود: اگر تصميم داريد تربچه را در مدت زمان طولاني نگهداري کنيد بايد آن را خوب شسته، بعد داخل يک نايلون فريزري قرار دهيد و سپس آن را داخل يخچال بگذاريد که به مدت دو هفته قابل نگهداري است، البته بايد از يخزدگي آن جلوگيري شود.
دلايل عدم موفقيت براي رژيم گرفتن
نظرسنجيها نشان ميدهند دو سوم از آمريكاييها براي بهبود وضعيت سلامتي خود رژيم ميگيرند، اما نسبتا تعداد بسيار اندكي از آنها در واقع موفق ميشوند وزن خود را پايين بياورند.
دكتر جسيكا بارت فيلد متخصص تغذيه و كنترل وزن در بيمارستان گوتليب نظام بهداشتي دانشگاه لويولا ميگويد رژيم گرفتن يك مهارت است درست مثل نواختن يك ساز موسيقي و بنابراين نياز به تمرين و البته يك دستورالعمل مناسب دارد. سايت تخصصي هلت ميآپ در اين مقاله چهار دليل اصلي را كه رژيم گرفتن را دشوار ميكنند، معرفي كرده که آگاهي از آنها به كاهش وزن در افرادي كه تمايل به لاغر شدن دارند، كمك ميكند. در اين مقاله تاكيد شده است: دليل اول محاسبه كمتر از حد ميزان كالري مصرفي است. براي جلوگيري از اين اشتباه نام هر چيزي را كه ميخوريد يادداشت كنيد اعم از نوشيدني يا غذاهاي جامد تا به اين ترتيب نسبت به ميزان كالري مصرفي روزانه خود اطلاعات دقيق بدست آوريد.
دليل دوم برآورد نادرست از ميزان فعاليت بدني روزانه و سوختن كالري است. معمولا تصور افراد از ميزان تحرك بدنيشان بيشتر از واقعيت است. به طور معمول هر فردي بايد هر روز 500 كالري مصرفي خود را كاهش دهد تا بتواند در هر هفته يك پوند وزن كم كند و براي اين منظور بايد در روز حداقل 60 دقيقه فعاليت بدني شديد داشته باشد. زمان بندي نامناسب براي صرف وعدههاي غذايي دليل ديگري براي ناكامي در رژيم لاغري است. بدن انسان به جريان پايدار قند براي تامين انرژي و جلوگيري از كند شدن سوخت و ساز در طول روز نياز دارد. به اين ترتيب توصيه ميشود هرگز بيش از 5 ساعت گرسنه نمانيد تا بدنتان سوخت و ساز پايداري داشته باشد.
خواب ناكافي نيز از عوامل مهم و تاثيرگذار در عدم موفقيت براي رژيم گرفتن است.
نظرسنجيها نشان ميدهند دو سوم از آمريكاييها براي بهبود وضعيت سلامتي خود رژيم ميگيرند، اما نسبتا تعداد بسيار اندكي از آنها در واقع موفق ميشوند وزن خود را پايين بياورند.
دكتر جسيكا بارت فيلد متخصص تغذيه و كنترل وزن در بيمارستان گوتليب نظام بهداشتي دانشگاه لويولا ميگويد رژيم گرفتن يك مهارت است درست مثل نواختن يك ساز موسيقي و بنابراين نياز به تمرين و البته يك دستورالعمل مناسب دارد. سايت تخصصي هلت ميآپ در اين مقاله چهار دليل اصلي را كه رژيم گرفتن را دشوار ميكنند، معرفي كرده که آگاهي از آنها به كاهش وزن در افرادي كه تمايل به لاغر شدن دارند، كمك ميكند. در اين مقاله تاكيد شده است: دليل اول محاسبه كمتر از حد ميزان كالري مصرفي است. براي جلوگيري از اين اشتباه نام هر چيزي را كه ميخوريد يادداشت كنيد اعم از نوشيدني يا غذاهاي جامد تا به اين ترتيب نسبت به ميزان كالري مصرفي روزانه خود اطلاعات دقيق بدست آوريد.
دليل دوم برآورد نادرست از ميزان فعاليت بدني روزانه و سوختن كالري است. معمولا تصور افراد از ميزان تحرك بدنيشان بيشتر از واقعيت است. به طور معمول هر فردي بايد هر روز 500 كالري مصرفي خود را كاهش دهد تا بتواند در هر هفته يك پوند وزن كم كند و براي اين منظور بايد در روز حداقل 60 دقيقه فعاليت بدني شديد داشته باشد. زمان بندي نامناسب براي صرف وعدههاي غذايي دليل ديگري براي ناكامي در رژيم لاغري است. بدن انسان به جريان پايدار قند براي تامين انرژي و جلوگيري از كند شدن سوخت و ساز در طول روز نياز دارد. به اين ترتيب توصيه ميشود هرگز بيش از 5 ساعت گرسنه نمانيد تا بدنتان سوخت و ساز پايداري داشته باشد.
خواب ناكافي نيز از عوامل مهم و تاثيرگذار در عدم موفقيت براي رژيم گرفتن است.
زنان اغلب از اضافه وزن خود بيخبر هستند
يك نظرسنجي جديد در آمريكا نشان داد بيشتر
زنان از اضافه وزن دقيق خود و اينكه چه مقدار كالري در روز مصرف ميكنند و
هر بار چقدر وزن اضافه ميكنند، بياطلاع هستند.
متخصصان دانشگاه تگزاس در اين نظر سنجي متوجه شدند تعداد قابل توجهي از زنان با اينكه به ظاهر از افزايش وزن خود ابراز نگراني ميكنند، اما در حقيقت اطلاعات كافي از اضافه وزن خود ندارند و مقدار كالري مصرفي خود را به درستي كنترل نميكنند.
به گزارش مجله آنلاين ديسكاوري نيوز، اين متخصصان 466 زن از نژادهاي مختلف را در مدت 36 ماه تحت مطالعه قرار داده و متوجه شدند كه تقريبا يك سوم از اين زنان متوجه نيستند كه هر شش ماه یکبار تقريبا 5/4 پوند وزن اضافه ميكنند. همچنين يك چهارم از اين زنان توجه نميكنند كه در همين مدت زمان نزديك به 9 پوند اضافه وزن پيدا ميكنند.
اين مطالعه در مجله سلامت زنان منتشر شده است.
متخصصان دانشگاه تگزاس در اين نظر سنجي متوجه شدند تعداد قابل توجهي از زنان با اينكه به ظاهر از افزايش وزن خود ابراز نگراني ميكنند، اما در حقيقت اطلاعات كافي از اضافه وزن خود ندارند و مقدار كالري مصرفي خود را به درستي كنترل نميكنند.
به گزارش مجله آنلاين ديسكاوري نيوز، اين متخصصان 466 زن از نژادهاي مختلف را در مدت 36 ماه تحت مطالعه قرار داده و متوجه شدند كه تقريبا يك سوم از اين زنان متوجه نيستند كه هر شش ماه یکبار تقريبا 5/4 پوند وزن اضافه ميكنند. همچنين يك چهارم از اين زنان توجه نميكنند كه در همين مدت زمان نزديك به 9 پوند اضافه وزن پيدا ميكنند.
اين مطالعه در مجله سلامت زنان منتشر شده است.
با تغذيه مناسب از بروز سرطان معده پيشگيري نماييد
معده يكي از اعضاي موجود در شكم و بخشي از دستگاه گوارش است و مانند هر كدام از اعضاي ديگر مستعد ابتلا به سرطان است. عفونت معده با باكتري هليكوباكترپيلوري، ابتلا به گاستريت مزمن معده، سن بالا (بيش از 50 سال)، جنس مذكر، رژيم غذايي پرنمك، كم ميوه و كم سبزيجات، كم خوني، سيگار كشيدن، متاپلازي رودهاي، مصرف غذاهاي حاوي نيترات بالا بويژه فست فودها و نيز مصرف غذاهاي نمك سود و دودي شده و آمادهسازي نامناسب غذا به همراه استفاده از غذاهاي مانده از مهمترين عوامل خطر ابتلا به سرطان معده هستند.
چگونگي پيشگيري از بروز سرطان معده
حفظ وزن مناسب با انجام فعاليت فيزيكي حداقل 30 دقيقه در پنج روز هفته
عدم استعمال دخانيات
استفاده از حداقل 5 وعده سبزيجات و ميوههاي مختلف در روز
محدوديت مصرف گوشت قرمز يا گوشتهاي فرآوري شده و استفاده از غلات كامل
عدم مصرف الكل
محدوديت مصرف غذاهاي نمك سود و دودي شده و فست فودها
معده يكي از اعضاي موجود در شكم و بخشي از دستگاه گوارش است و مانند هر كدام از اعضاي ديگر مستعد ابتلا به سرطان است. عفونت معده با باكتري هليكوباكترپيلوري، ابتلا به گاستريت مزمن معده، سن بالا (بيش از 50 سال)، جنس مذكر، رژيم غذايي پرنمك، كم ميوه و كم سبزيجات، كم خوني، سيگار كشيدن، متاپلازي رودهاي، مصرف غذاهاي حاوي نيترات بالا بويژه فست فودها و نيز مصرف غذاهاي نمك سود و دودي شده و آمادهسازي نامناسب غذا به همراه استفاده از غذاهاي مانده از مهمترين عوامل خطر ابتلا به سرطان معده هستند.
چگونگي پيشگيري از بروز سرطان معده
حفظ وزن مناسب با انجام فعاليت فيزيكي حداقل 30 دقيقه در پنج روز هفته
عدم استعمال دخانيات
استفاده از حداقل 5 وعده سبزيجات و ميوههاي مختلف در روز
محدوديت مصرف گوشت قرمز يا گوشتهاي فرآوري شده و استفاده از غلات كامل
عدم مصرف الكل
محدوديت مصرف غذاهاي نمك سود و دودي شده و فست فودها
منبع: دنیای تغذیه ش ۱۲۰
داروهای ماهوارهای
نوشته : دكتر احمد ساعدي
امروزه
علم پزشکی پيشرفت فراوانی نموده و هر روز شاهد هستيم که اخبار مختلفی از
شاخههای علم پزشکی از رسانههای ارتباط جمعی منتشر میشود. پيشرفت
سرسامآور علم پزشکی با توليد روز افزون داروها و روشهای نوين کمکی برای
کمک به بيماریهای مختلف همراه است. آنگونه که برای يک بيماری خاص چندين
دارو يا روش درمانی توصيه میشود که ارجحيت اين روشها توسط متخصصين علوم
پزشکی قابل تشخيص است.
پيش از ورزش،چه غذايي؟ چه مـقدار؟
نوشته : دكتر سيدعلي كشاورز
بهترين مواد غذايي كه قبل از ورزش بايد خورد
بهترين مواد غذايي كه قبل از ورزش ميتوان خورد كربوهيدراتهاي پليساكاريدي هستند كه سرعت هضم و جذب آنها در بدن به كندي و به تدريج صورت ميگيرد و يا به عبارتي داراي شاخص گليسميك (GI) پايين هستند و سبب افزايش تدريجي سطح قند خون ميشوند. نتايج تحقيقات نشان ميدهد ورزشكاراني كه قبل از ورزش، مواد غذايي داراي شاخص گليسميك (GI) پايين مصرف ميكنند توانايي آنها براي طولانيتر ورزش كردن، بطور قابل ملاحظهاي افزايش مييابد (نسبت به افرادي كه مواد غذايي با شاخص گليسميك بالا مصرف ميكنند).
بهترين مواد غذايي كه قبل از ورزش ميتوان خورد كربوهيدراتهاي پليساكاريدي هستند كه سرعت هضم و جذب آنها در بدن به كندي و به تدريج صورت ميگيرد و يا به عبارتي داراي شاخص گليسميك (GI) پايين هستند و سبب افزايش تدريجي سطح قند خون ميشوند. نتايج تحقيقات نشان ميدهد ورزشكاراني كه قبل از ورزش، مواد غذايي داراي شاخص گليسميك (GI) پايين مصرف ميكنند توانايي آنها براي طولانيتر ورزش كردن، بطور قابل ملاحظهاي افزايش مييابد (نسبت به افرادي كه مواد غذايي با شاخص گليسميك بالا مصرف ميكنند).
خوراكهاي رژيمی ويژه تغذيه در سنگ كيسه صفرا
نوشته : موژان زرگرزاده زير نظر دكتر احمدرضا درستي
کیسه
صفرا روی سطح زیرین لوب چهارم کبد قرار دارد و عمل اصلی آن غلیظ کردن،
ذخیره سازی و ترشح صفرای تولید شده توسط کبد است. ترکیب اصلی صفرا را
کلسترول، بیلی روبین و نمکهای صفراوی تشکیل میدهند.
بیلی روبین از آزاد شدن هموگلوبین در گلبولهای سرخ منهدم شده به دست میآید. این ماده پس از انتقال به کبد، از طریق صفرا دفع میشود. نمکهای صفراوی که به وسیله سلولهای کبدی از کلسترول ساخته میشوند برای هضم و جذب چربیها، ویتامینهای محلول در چربی و بعضی از مواد معدنی ضروری میباشند.
بیلی روبین از آزاد شدن هموگلوبین در گلبولهای سرخ منهدم شده به دست میآید. این ماده پس از انتقال به کبد، از طریق صفرا دفع میشود. نمکهای صفراوی که به وسیله سلولهای کبدی از کلسترول ساخته میشوند برای هضم و جذب چربیها، ویتامینهای محلول در چربی و بعضی از مواد معدنی ضروری میباشند.
خوراكهاي رژيمی ويژه عفونت مثانه و رحم
نوشته : بهارک آقاپور دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه
نزدیک
بودن دستگاه تناسلی زنان به دستگاه ادراری یکی از دلایل شیوع عفونتهای
ادراری در زنان است، زیرا باکتریها میتوانند زودتر وارد دستگاه ادراری
آنان شوند. عفونتهای ادراری در زنان و دختران بیماری شایعی است، به طوری
كه20 درصد از آنان سالانه یك بار به این بیماری مبتلا میشوند.
خوراكهاي رژيمی ويژه رژيم كمفيبر
نوشته : فاطمه تورنگ كارشناس ارشد تغذيه
فیبرهای
غذایی ترکیبات غیرقابل هضمی هستند که در غلات کامل، حبوبات، میوهها و
سبزیها یافت میشوند. اگرچه فیبرها هضم نشده و گروه قابل توجهی از آنها
جذب نیز نمیشوند، اما به دلیل اثرات مفیدی که در سلامت ما دارند باید به
میزان کافی دریافت شوند. دریافت رژیم پرفیبر موجب کاهش خطر بیماریهای
قلبی- عروقی و سرطان میشود و در کاهش اکثر بیماریهای مزمن دیگر نیز موثر
است. دریافت رژیم پر فیبر با مصرف روزانه 5 واحد یا بیشتر میوه و سبزی و 6
واحد غلات کامل در روز تامین میشود. این مواد غذایی حاوی مقادیر بالای
انواع آنتی اکسیدان هستند که از این طریق نیز برای سلامت ما مفیدند.
خوراكهاي رژيمی ويژه استخوانهای سالم
نوشته : حوریه دانش بدی
همان
طور که میدانید تغذیه کافی برای تکامل و نگهداری اسکلت بدن یعنی سلامتی
استخوان ضروری است. اگرچه بیماریهای استخوان نظیر استئوپروز و استئومالاسی
علل پیچیدهای دارند ولی میتوان با تامین مواد مغذی کافی در تمام
دورههای زندگی، پیشرفت این بیماریها را به حداقل رسانید. در تمام دوران
زندگی تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامت استخوانها دارد، ولی در دوران کودکی
به دلیل رشد سریع استخوانها توجه به تغذیه مناسب برای استخوانها اهمیت
بیشتری دارد.
سندرم متابولیک؛ ناشناخته اما شايع
نوشته : دکتر صديقه نوبان
سندرم متابولیک یک سندرم ناشناخته و در
عین حال بسیار شایع است. افرادی که گرفتار این سندرم هستند بیشتر در معرض
ابتلا به بیماریهای قلبی، حملات قلبی، دیابت، سرطان و نازایی (خانمها)
قرار میگیرند.
سندرم متابولیک به مجموعهای از علائم مانند فشار خون بالا، افزایش سطح انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم و افزایش سطح چربی خون گفته میشود.
سندرم متابولیک به مجموعهای از علائم مانند فشار خون بالا، افزایش سطح انسولین در خون، چربی انباشته اضافی در اطراف شکم و افزایش سطح چربی خون گفته میشود.
اشتراک در:
پستها (Atom)