رژيم غذايي سنتي متناسب با فصل بهار


نوشته  : بهناز عباسي‌مقدم 
بهار در ميان فصول به فصل اعتدال شناخته شده است، چون مزاج انسان همراه با طبيعت معتدل مي‌باشد. در فصل زمستان به دليل سرماي زياد منافذ پوستي بدن بسته مي‌شود و دفع مواد زايد كمتر است. در اين فصل مردم براي دريافت انرژي بيشتر مواد پركالري بيشتري مصرف مي‌كنند. مصرف اين مواد، سموم بيشتري را به بدن تحميل مي‌كند. با شروع فصل بهار با آمادگي طبيعت براي سرسبزي، بدن نيز براي دفع سموم خود آماده مي‌شود، بنابراين بهتر است در اين فصل به دفع سموم بدن دقت داشته باشيم و يكسري دستورات غذايي را رعايت نماييم.
حكماي طب سنتي معتقدند مصرف سبزي‌ها و گياهان دارويي كه در فصل بهار مي‌رويند، تأثير بسيار زيادي در پاكسازي خون و پيشگيري از ابتلا به انواع بيماري‌هاي فصل بهار دارد.

اين بار براي لاغرها...

نوشته : برليانت بزرگمهر 
درمان لاغري
 
روش‌هاي مختلفي جهت درمان لاغري وجود دارد كه بسياري از افراد از آن پيروي مي‌كنند. يكي از اين روش‌ها، استفاده از قرص‌ها يا شربت‌هاي اشتها‌آور است.
اين داروها به علت آنكه موجب بيشتر شدن اشتها شده و شخص لاغر كه اكثراً كم‌اشتها و يا حتي بي‌‌اشتها نسبت به غذا خوردن است را تشويق و ترغيب به استفاده از آن مي‌كند، ولي اشكال اين داروها آن است كه به محض قطع كردن و عدم استفاده از آن مجدداً شخص كم‌اشتها و شايد حتي كم‌اشتها‌تر از قبل مي‌‌شود. ضمناً بعد از مدتي، اثرات قرص كاهش يافته و اشتها به تدريج كمتر مي‌شود.
به اضافه آنكه در هر حال مصرف قرص يك امر طبيعي نيست و چنانچه در درازمدت ادامه يابد ممكن است به علت عوارض جانبي، اثرات نامطلوبي بر سلامت شخص داشته باشد. پس چاره‌ چيست و در قبال كم‌خوري و لاغري و عوارض ناشي از آن، چه بايد كرد؟

تغذيه درماني در بيماري‌هاي كبدي

نوشته  : دكتر احمدرضا درستی 
فيزيولوژی و عمل کيسه صفرا
کيسه صفرا روی سطح زيرين لوب چهارم کبد قرار گرفته است. عمل اصلی کيسه صفرا، غليظ کردن، ذخيره سازی و ترشح صفرايی مي‌باشد که توسط کبد توليد شده است. در طی فرآيند غليظ شدن، آب و الکتروليت‌ها بوسيله مخاط کيسه صفرا بازجذب مي‌شوند. ترکيب اصلی صفرا را کلسترول،  بيلی روبين و نمک‌های صفراوی تشکيل مي‌دهند. بيلی‌روبين که رنگدانه اصلی صفرا است از آزاد شدن هموگلوبين گلبول‌های سرخ منهدم شده، به دست مي‌آيد. اين ماده به کبد منتقل شده و در آنجا متراکم مي‌شود و از طريق صفرا دفع مي‌گردد.

الفباي مشاوره در تغذيه و كاهش وزن

نوشته  : دكتر سيدضياءالدين مظهري 
چه گروهي از مراجعين‌‌ (جهت دستيابي به اندام موزون) به افرادي كه داراي كد 04 مي‌باشند، تعلق دارند؟ در اين تقسيم‌بندي افرادي قرار دارند كه همواره در قبال توصيه‌هاي به عمل آمده از طرف كارشناسان و متخصصين تغذيه يك سوال ثابت دارند. آيا نمي‌توان بدون انجام فعاليت‌هاي بدني فقط با دارو و رژيم غذايي به اندام متناسب و رويايي دست يافت؟ من نمي‌دانم همكاران ارجمندم به اين گروه از افراد چه جوابي داده يا مي‌دهند. بنده به شخصه به صراحت اظهار مي‌دارم بدون انجام حركات بدني و تقويت عضلات با فعاليت‌هاي متناسب و متعادل امكان ندارد كه فردي به اندام رويايي خود حتي با نوش‌دارو برسد و اين دستاورد را به مدت طولاني حفظ نمايد. چرا؟

آدامس موجب تقویت حافظه می شود


برترین ها: تحقيقات جدید پزشکى نشان می دهد آدامس علاوه بر کاهش بوی بد دهان و پاک کردن ذرات باقى مانده غذا در دندانها، فوايد بهداشتى مهم ترى نیز دارد.

آدامس هايى که در ترکيبات آنها قند وجود ندارد نه تنها ضررى براى تندرستى ندارند بلکه حتى مى توانند به کم کردن وزن افراد کمک کنند، چون اشتهاى آنان را کاهش مى دهد.

نکته مهمتری که پزشکان در این تحقیقات خود دریافتند، تاثیرگذاری آدامس بر مغز انسان است که سیستم آن را فعال تر کند و موجب تقویت حافظه می شود.

به گزارش برترین ها پزشکان مى گويند که جويدن آدامس موجب مى شود گردش خون بخصوص در ناحیه سر و گردن بیشتر شود و خون بيشتر و تميزترى به مغز برسد.

جويدن آدامس همچنين کمک مى کند استرس انسان و فشارهاى روحى و عصبى شخص کمتر شود.

رهايي از چاقي با عصاره هلو

  
عصاره دانه هلو شامل تركيبات زيست فعالي است كه به طور بالقوه مي‌تواند با چاقي و ديابت مبارزه كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن شيمي فيلادلفيا، محققان انگري لايف با مطالعه روي رده‌هاي سلولي مختلف موش‌ها، دريافتند كه ميوه‌هايي مانند هلو، آلو و شليل مي‌توانند سلاحي در برابر سندرم متابوليك و ديابت باشند.
براساس اين گزارش، محققان افزودند كه تركيبات فنلي موجود در هسته اين ميوه ها، علاوه بر خاصيت ضدچاقي و ضد ديابتي، مي‌تواند با كاهش ميزان كلسترول بد (LDL)، از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي – عروقي نيز جلوگيري كند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است كه چهار گروه عمده موجود در اين ميوه‌ها شامل فنول‌ها، آنتوسيانين‌ها و اسيدهاي كلوروژنيك و مشتقات كاتچين مي‌توانند با زير و بم كردن ژن‌ها و پروتئين‌هاي سلولي در مقابل بروز التهابات ناشي از اين بيماري‌هاي اقدام كنند.
گفتني است هسته هركدام از اين ميوه‌ها حاوي گروه‌هاي فنلي مشابه ولي با نسبت‌هاي متفاوت است كه در صورت استفاده، اثرات يكديگر را تكميل مي‌نمايند.

استفاده از گیاه کتان برای التیام جراحات


منبع:یورو نیوز
شاید در آینده‌ای نزدیک دیگر از نوارهای سنتی زخم برای محافظت و التیام جراحت ها استفاده نشود. گروهی از دانشمندان در دانشگاه وروتسلاو لهستان اعلام کرده‌اند که با اصلاح ژنتیکی محصول گیاه کتان، نوارهایی تولید کرده اند که باعث بهبود بسیار سریع زخم می‌شود.
این گروه پژوهشی، ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در گیاه را افزایش داد تا رشد دوباره سلول‌های پوست را در محل زخم بهبود بخشد.
یان شوپا-اسکورسکی، مدیر مدیر آزمایشگاه بیوشیمی ژنتیک دانشگاه وروسلاو: «کتان امکانات بسیاری دارد. ولی کتان طبیعی همان ویژگی ها را ندارد. باید خلاق باشیم و با استفاده از روش های بیوتکنولوژیکی، گیاه را از نظر ژنتیکی اصلاح کنیم تا محصول بهتری بدست بیاوریم.»
در حال حاضر این محصول جدید فقط برای درمان جراحات پوست تایید شده است.
یان شوپا-اسکورسکی، مدیر مدیر آزمایشگاه بیوشیمی ژنتیک دانشگاه وروسلاو: «این یک محصول تازه در مقیاس جهانی است، هرچند تنها محصول نیست. در حال حاضر پژوهش‌هایی در مورد محصولات متعدد از این گیاه شروع کرده‌ایم، مانند روغن ضد عفونت برای درمان تصلب شرایین و محصولی دیگر برای درمان سرطان.»
دانشمندان ابراز اطمینان می کنند که کتان اصلاح شده از نظر ژنتیکی می‌تواند بخش صنعتی جدیدی ایجاد کند و سود بسیاری برای کشاورزان و تولید کنندگان به ارمغان بیاورد.
اطلاعات بیشتر 
Copyright © 2012 euronews

غـنی‌سازی نان

نوشته : آسیه حسن زاده كارشناس ارشد صنايع غذايي 
نان و غلات از منابع با ارزش برای تامین‌ انرژی، در برگیرنده‌ بخشی از پروتئین مورد نیاز، برخی ویتامین‌های ضروری و بعضی املاح مهم برای بدن هستند. در كشور ما در حدود 50 درصد کالری و پروتئين روزانه از نان تامين می‌شود. از آنجايي كه نان به عنوان قوت غالب ما محسوب مي‌شود، بهتر است در انتخاب نوع و نحوه مصرف آن بيشتر دقت كنيم. هر واحد نان كه به اندازه 1 برش نان 30 گرمي (به اندازه يك كف دست) است، حاوي 15 گرم كربوهيدرات، 3 گرم پروتئين و مقدار اندكي چربي است و 80 كالري انرژي مي‌دهد. توصيه مي‌شود ناني كه مصرف مي‌شود، سبوسدار باشد كه بهتر است جايگزين نان‌هاي سفيد و غلات سبوس گرفته شوند.

ارتباط خواب و خوراك

نوشته  : نازلی نمازی 
پس از یک روز کار، یک خواب راحت می‌تواند تمام خستگی را از بدن بیرون کند. اما گاهی مسائل کاری، خانوادگی و استرس ناشی از آنها، عدم تعادل هورمون‌های بدن و حتی غذای نامناسب خورده شده به عنوان شام و وعده غذایی قبل از خواب می‌تواند سبب بی‌خوابی شود.
گرچه ممکن است بی‌خوابی ناشی از استرس کاری را نتوان کنترل کرد، اما تغییر عادات غذایی ممکن است. رژیم غذایی می‌تواند سبب خواب آسوده و یا بی‌خوابی شود.

تاثیر رادیکال‌های آزاد بر پوست


نوشته : پریا پاشازاده پناهی زیر نظر: دکتر سلطانعلي محبوب 
هر تغییر در ساختار مواد بیولوژیک که دراثر القای اکسیداسیون آنها، توسط رادیکال‌های آزاد و یا به طور کلی توسط اکسیژن فعال (SOR) رخ دهد به پاتوژنز تعداد زیادی از بیماری‌ها از جمله بیماری پوست منجر می‌گردد، زیرا این رادیکال‌ها به چربی‌های بدن حمله می‌کنند، غشاء سلولی را پاره کرده و یا مواد سمی را به بافت‌های دور خود انتشار می‌دهند. این تخریب غیر قابل جبران منجر به تغییر عملکرد سلولی و یا مرگ سلول می‌شود.