نوشته شده توسط : پریسا جندقي زير نظر دکتر مصطفی نوروزی و دکتر رزا زاوشی
روغن زیتون از زیتون (olea europaea) گرفته شده، یک گونهای از خانواده oleaceae، یک گیاه بومی که بهطور گسترده در منطقه مدیترانه شرقی شامل لبنان، سوریه، قسمت شمالی عراق، و در ایران به ویژه در منطقه طارم رشد میکند.
در کتاب مقدس روم باستان و اسطورههای یونان از روغن زیتون به عنوان تسکین دهنده درد، مرطوب کننده، ملین، ماده مغذی آرام بخش و نیروبخش استفاده میشده است. محتوای ترکیبات آن بسته به خصوصیات بیولوژیکی از قبیل آب و هوا، رسیدگی میوه، زمان برداشت و سیستم فرایند کردن آن برای تولید انواع روغن زیتون متفاوت است. خوشبختانه کشور ما تولید کافی زیتون را جهت روغنگیری دارد و نیازی به واردات آن با تمام مشکلات جنبی از قبیل حمل و نقل، کنترل کیفیت و ... ندارد.
روغن زیتون با بو يا تصفیه نشده
(Extra virgin olive oil )
این روغن زيتون بهترین نوع است كه حداقل فرآیند بر روي آن انجام شده، يعني بدون استفاده از گرما یا فشار سرما یا مواد شیمیایی و با استفاده از فشار اولیه روی زیتونها روغني بدست ميآيد که دارای بیشترین سطح آنتیاکسیدانها بخصوص ویتامین E و پلیفنولها ميباشد، زیرا کمتر تحت تأثیر فرایند قرار گرفته است.
در کتاب مقدس روم باستان و اسطورههای یونان از روغن زیتون به عنوان تسکین دهنده درد، مرطوب کننده، ملین، ماده مغذی آرام بخش و نیروبخش استفاده میشده است. محتوای ترکیبات آن بسته به خصوصیات بیولوژیکی از قبیل آب و هوا، رسیدگی میوه، زمان برداشت و سیستم فرایند کردن آن برای تولید انواع روغن زیتون متفاوت است. خوشبختانه کشور ما تولید کافی زیتون را جهت روغنگیری دارد و نیازی به واردات آن با تمام مشکلات جنبی از قبیل حمل و نقل، کنترل کیفیت و ... ندارد.
روغن زیتون با بو يا تصفیه نشده
(Extra virgin olive oil )
این روغن زيتون بهترین نوع است كه حداقل فرآیند بر روي آن انجام شده، يعني بدون استفاده از گرما یا فشار سرما یا مواد شیمیایی و با استفاده از فشار اولیه روی زیتونها روغني بدست ميآيد که دارای بیشترین سطح آنتیاکسیدانها بخصوص ویتامین E و پلیفنولها ميباشد، زیرا کمتر تحت تأثیر فرایند قرار گرفته است.