آغوز شير مادر نوزاد را از ابتلا به زردی محافظت مي‌كند


یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌های درمانی گفت: شیر مادر حدود 300 عامل ضد بیماری دارد.
568-2.jpgعاطفه نادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، افزود: تغذیه با شیر مادر باعث می‌شود که کودک از بسیاری از بیماری‌های عفونی، عفونت گوش، اسهال، اگزما و آلرژی و دیگر بیماری‌ها مصون نگه داشته شود.
وي توضيح داد: آغوز نیز که در ابتدای شیردهی مادر ترشح می‌شود از عوامل محافظتی خیلی بالایی برخودار بوده و به دلیل آنتی بادی‌های موجود در آن، نوزاد از بیماری‌های زیادی درامان می‌ماند و سیستم ایمنی بدن وی قوی می‌شود.

رژیم غذایی مناسب، ضریب هوشی کودکان را بالا می برد

 دادن غذاهاي سالم و مقوي، منجر به افزايش IQ‌ در كوكان مي‌شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آنلاين اپيدميولوژي اروپا، محققان دانشگاه آدلايد با مشاهده رژيم غذايي بيش از 7000 كودك در 6 ماهگي، 15 ماهگي و 2 سالگي و بررسي ضريب هوشي آنها در 8 سالگي دريافتند كه داشتن الگوهاي غذايي مانند استفاده از غذاهاي سنتي، غذاهاي آماده و يا غذاهاي بي‌ارزش و فاقد منابع مهم در خوراك كودكان با ضريب هوشي آنها مرتبط است.
براساس اين گزارش محققان افزودند: نوزاداني كه تا شش ماهگي فقط با شيرمادر تغذيه شدند و يك رژيم غذايي سالم و منظم با حبوبات، پنير، ميوه‌ها و سبزيجات را در 15 ماهگي و 24 ماهگي دريافت كردند، تا 2 امتياز ضريب هوشي بالاتري در سنين 8 سالگي نسبت به كودكان هم سن خود داشتند.

كمبود آهن ضريب هوشي كودكان را تا 10 امتياز كاهش مي دهد

 ضريب هوشي كودكان مبتلا به كمبود آهن و كم خوني تا 10 امتياز كاهش مي يابد. توانايي يادگيري در اين كودكان كمتر است و در دوران تحصيل با افت تحصيلي مواجه مي شوند.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: آهن يك ماده بسيار ضروري براي سلامت بدن است و نياز روزانه به اين ماده مغذي بسيار اندك و در حد ميلي گرم است اما گاهي همين مقدار كم نيز از طريق رژيم غذايي روزانه تامين نمي شود و در نتيجه در طولاني مدت، كمبود آهن سبب بروز بيماري، ناتواني و كم خوني مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي افزود:‌ مبتلايان به كم خوني فقر آهن زود خسته مي شوند و قدرت و توانايي انجام كارها در آنها كاهش مي يابد.

احساس چاقی هم منجر به چاقی می شود


نوجوانان به ويژه دختران با وزن طبيعي كه مدام احساس چاقي مي‌كنند ممكن است در بزرگسالي در معرض خطر ابتلا به چاقي و اضافه وزن قرار گيرند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، تيمي از محققان دانشگاه علم و صنعت نروژ با انجام مطالعات خود روي سلامت 1196 نوجوان با وزن طبيعي در سال 1997 – 1995 و پيگيري نتايج در سال‌هاي 2008 – 2006 در سن 24 تا 30 سالگي آنها و اندازه‌گيري BMI‌ آنها دريافتند كه 78 درصد از كل نوجواناني كه از خود باور يك فرد چاق و داراي چربي اضافه را داشتند، در بزرگسالي با توجه به اندازه‌گيري دور كمر بعنوان معيار چاقي، دچار اضافه وزن شدند.

چیپس و نوشابه هوش کودکان را پایین می‌آورد



محققان هشدار دادند که مصرف مواد غذایی دارای چربی و قند فراوان نظیر چیپس و نوشابه‌های گازدار ضریب هوش کودکان «IQ» را کاهش می‌دهد. 
 به گزارش فارس به نقل از نشریه European Journal of Epidemiology ، گروهی از محققان بهداشت سلامت دانشگاه آدلاید در استرالیا در جریان تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند: کودکانی که رژیم غذایی سالمی را در سنین پایین دنبال می‌کنند، چه بسا از هوش و ذکاوت بیشتری - هرچند اندک – در مقایسه با هم سن و سالان خود برخوردارند که رژیم غذایی سرشار از چربی و قند دارند. 

خواص امگا3



سميه مقصودعلي/گفت و گو با دكتر سيدعلي كشاورز متخصص تغذيه و رژيم‌درماني

چند سالي است که در مورد امگا3 و خواص آن، زياد مي‌شنويم و هر روز مطالب تازه‌تري در مورد تاثيرش بر خلق و خو و زيبايي مي‌خوانيم...
 ما نيز طبق تقاضاي خوانندگان در گفت‌وگو با دکتر سيدعلي کشاورز، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، در مورد اين اسيدچرب و فوايدش پرسيده‌ايم.

سلامت: برايمان بگوييد كه امگا3 دقيقا چيست؟
امگا3 يكي از اسيدهاي چرب ضروري است كه در ساختمان‌ برخي چربي‌ها وجود دارد و ويژگي‌هاي خاصي دارد.

انجير ضدفراموشي است



دکتر محمدحسين صالحي‌سورمقي/متخصص فارماکوگنوزي/استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران

در اين مطلب به دو گياه كه براي پيشگيري يا كاهش مشكلات فراموشي (آلزايمر) مفيد هستند، اشاره مي‌کنم:...
جينكو: موطن اصلي درخت جينكو كشور چين است. اين درخت به نام‌هاي درخت «هزار سكه»، «درخت معابد» و «فسيل زنده» نيز مشهور است. اين گياه در سال‌هاي اخير مورد توجه صنايع داروسازي قرار گرفته و چندسالي است كه كشت آن در ايران نيز انجام مي‌شود. قسمت مورداستفاده اين گياه، برگ آن است كه امروزه به صورت داروهاي صنعتي و به شكل قرص، كپسول، قطره و شربت به بازار عرضه مي‌شود. مواد موثر اين گياه به دليل تحريك گردش خون در مغز، باعث جلوگيري از تخريب زودهنگام سلول‌هاي مغز و جلوگيري از آلزايمر مي‌شوند.


10 فـرمـان تـخـم‌مـرغـي




نگاه دوم/ دکتر آراسب دباغ مقدم/متخصص بهداشت مواد غذايي


1. به هيچ وجه تخم‌مرغ را پيش از قرار دادن در يخچال نشوييد. تخم‌مرغ منفذ‌هاي ريزي دارد که وقتي سطح آن را مي‌شوييد،‌ اين منفذها به دليل تغيير دمايي که بين درجه حرارت داخل و بيرون تخم‌مرغ اتفاق مي‌افتد، بازتر مي‌شوند و آلودگي‌هاي محيطي از اين طريق خيلي ساده‌تر به داخل تخم‌مرغ نفوذ مي‌کنند.
2. براساس استانداردها و ابلاغيه‌هاي سازمان دامپزشکي، فروش هر نوع تخم‌مرغ آلوده به فضولات مرغ ممنوع است. يعني چنين تخم‌مرغ‌هايي نبايد خريد‌ و ‌فروش شوند زيرا خطر ورود آلودگي‌هاي موجود در فضولات مرغ به داخل تخم‌مرغ و ايجاد بيماري‌هايي مانند سالمونلا در صورت مصرف تخم‌مرغ‌هاي آغشته به فضولات مرغ بالاست.

ميوه‌ها را با محلول سرکه بشوييد



ترجمه: فرزانه فولادبند/توصيه سازمان غذا و داروي آمريکا

تابستان فصل سبزي و ميوه‎هاي تازه است. اين گروه از مواد غذايي فوايد زيادي دارند و کارشناسان تغذيه توصيه مي‎کنند روزانه 5 سهم از آنها را در برنامه غذايي بگنجانيم اما گاهي بي‌توجهي به نكته‌هاي بهداشتي هنگام خريد، شستشو و نگهداري اين مواد باعث ايجاد مسموميت غذايي مي‎شود...
 براي پيشگيري از بروز اين مشكل و آشنايي با بهترين روش شستن ميوه و سبزي اين مطلب را بخوانيد.

طبق آمار، در اثر مصرف غذاهاي آلوده به باکتري‎هاي بيماري‎زا، سالانه حدود 48ميليون نفر بيمار و 128هزار نفر در بيمارستان بستري مي‎شوند و 3هزار نفر جانشان را از دست مي‎دهند. بيشتر اين افراد مي‎دانند براي پيشگيري از ابتلا به بيماري‎ها بايد مواد غذايي با منشأ حيواني را با دقت مصرف كنند اما بسياري از اين موضوع که ميوه و سبزي تازه هم مي‎توانند علت شيوع مسموميت‎هاي غذايي باشند، بي‎اطلاع‎اند و روش صحيح شستشوي آنها را نمي‌دانند.

بادمجان سلطان سبزي‌هاست



نگاه متخصص فارماکوگنوزي/دکتر محمدحسين صالحي سورمقي/ استاد دانشکده داروسازي دانشگاه تهران

بادمجان گونه‌هاي مختلفي از نظر شکل، رنگ و اندازه دارد و بيشتر به رنگ‏هاي سفيد، سبز، بنفش و سياه است. بعضي از بادمجان‌ها تقريبا کروي و برخي بسيار درازند. ‏مزه آن تقريبا تلخ است اما با پختن، اين تلخي كاهش پيدا مي‌کند...
 اگر بادمجان را ورقه‌اي ببريد و به آن نمک بزنيد و پس از مدتي بشوييد، تلخي‌اش به ميزان قابل‌ملاحظه‌اي گرفته خواهد شد.
معمولا حين سرخ‌كردن، بادمجان، مقدار زيادي روغن به خود مي‌گيرد، براي کاهش جذب روغن، نمک زدن به آن مي‌تواند موثر باشد.
بهترين نوع بادمجان براي استفاده در غذا، بادمجان تازه و کم دانه است که بر اثر ماندن زياد پلاسيده نشده باشد.