تغذیه سالمندان



غربالگری اولیه(NSI) گزارش می کند که 24% افراد سالمند در معرض خطر تغذیه ای زیاد و 38% در معرض خطر تغذیه ای متوسط قرار دارند( جدول 6-1 ملاحظه کنید) 

تعاریف و علایم
سالمندی شامل پیشرفت تغییرات فیزیولوژیکی همراه با از دست دادن سلول و زوال ارگان های باشد: می تواند باعث کاهش GFR و نمایه کراتی نین – قد ( CHI )، یبوست، کاهش تحمل گلوکز، و کاهش میانجیگری سلول ایمنی شود. سالمندی می تواند احتیاج به کالری های مربوط به متابولیسم پایه را برای سنین بین 50 تا 70 سال به مقدار 10% و برای سنین بعد از آن به مقدار 20% کاهش دهد.

رژیم غذایی در اختلال دهان و دندان

اختلال های زبان
تامین خوراک کافی با وجود ناتوانی
 پوسیدگی دندان
تغییرات غذایی ، محروم کردن باکتری از ترکیب حاصل از تغییرات آنزیمی ، کاهش اسید ، نگهداری PH دهان در محدوده 7 . برقراری تماس مکرر فلوراید با سطح مختلف دندان به طوری که توسط دندانپزشک حرفه ای انجام شود.
 رژیم غذایی و توصیه های تغذیه ای
بی دندانی
چنانچه نیاز باشد باید از یک رژیم غذایی ریزریز شده ، آسیاب شده ، صاف شده [ مثل سوپ صاف شده ] ، پوره شده پیروی شود.

تغذیه ورزشی

 تعاریف و علایم
 بسیاری از ورزشکاران هنگامی که مبادرت به انجام فعالیت های ورزشی مانند دو سرعت ، دویدن آهسته ، وزنه برداری یا کشتی می کنند. این زمانی است که به جستجوی راهنمایی های تغذیه ای می پردازند. راهنمای کنترل وزن، الگوی های اختلال خوردن، و راهنمای سلامتی خیلی رایج هستند. عموماً، فقط 10 % از ورزشکارانی که از یک متخصص تغذیه کمک می گیرند ارتباط کلینکی برقرار می کنند(Clark, Sports Medicine Systems,Brookline,MA) .
سوخت ابتدایی برای مسابقات ورزشی که کمتر از Vo2max 50 % ( ظرفیت هوازی)  مصرفی باشد، چربی است. 

رژیم درمانی در بیماری لثه



 تعاریف و علایم
 بیماری لثه یک بیماری دردناک است. التهاب مزمن به طوری کلی از پلاک دهانی و فلور میکروبی ناشی می شود. یک رژیم غذایی بی کفایت و بهداشت ناکافی دهانی نیز می تواند باعث تخریب استخوان فک شود. بیماری لثه تقریباً 10 سال قبل از استئوپروز آشکار می شود. این مسئله به طور خیلی کلی همچون پیوره Pyorrhea Alveolaris   بروز می کند. در ایالات متحده امریکا ، بیماری لثه بر روی 75% از جمعیت تاثیر می گذارد. در معرض خطر ، زنان باردار ، دیابتی ها ، الکلی ها ، سیگاری ها و افراد مصرف کننده داروهای خاص می باشند.

غذا نوش جان کنید و از زندگی لذت ببرید

 

با خواندن مطالب زیر و بکارگیری دقیق آن دیابت را بسادگی شکست خواهید داد.
دیابت ملیتوس یا دیابت شیرین چیست ؟
ديابت مليتوس از دو كلمه يوناني (  سیفون=ادرار و ملیتوس = عسل )
به همین دلیل به آن دیابت شیرین می گویند زیرا ادرار دیابتی ها شیرین می باشد و حالتی را توضیح می دهد که در آن قند خون ( یا گلوکوز) قادر نیست به طور مناسب جذب سلول های بدن شود . این وضعیت باعث افزایش غیر طبیعی مقدار گلوکز خون می شود که می تواند در کوتاه مدت و دراز مدت مشکلاتی را برای دیابتی ها ایجاد کند .

با رژيم غذايي و برنامه ريزي مناسب به جنگ ديابت برويد

 
 چگونه غذا بر قند خون شما اثر مي گذارد

چنانچه شما مبتلا به ديابت نوع 1 يا ديابت نوع 2 هستيد هر مقدار غذايي را كه در طول روز ميخوريد همگي بر قند خون شما اثر مي گذارد. قند خون انسان گلوگز نام دارد كه منبع اصلي انرژي بدن بشمار ميرود .
اگر مبتلا به ديابت هستيد يا تحمل شما به گلوگز مختل شده است ، چنانچه بيش از حد غذا بخوريد ممكن است قند خون شما خيلي بالا برود( هايپر گلايسمي )  . بنابر اين اگر گلوگز خون شما خيلي بالا برود ، مي تواند باعث نا خوشي شما شود .
همچنين اگر مقدار دارويي را كه پزشك براي شما تجويز كرده است صحيح مصرف نكنيد ممكن است  قند خون شما يا خيلي بالا برود يا خيلي پايين بيفتد.

دیابت و فشار خون بالا


فشار خون بالا یا هایپرتنشنhypertension یکی از فاکتور های مهم برای پیشرفت و بدتر شدن بسیاری از
عوارض دیابت ، شامل بیماری چشم دیابتی،و بیماری کلیوی می باشد.
ابتلا به دیابت خطر گسترش فشار خون بالا و دیگر مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد. زیرا  دیابت
به صورت مضری بر روی عروق تاثیر می گذارد و زمینه را برای تصلب شريان مهیا می سازد.تصلب شرایین
میتواند منجر به افزایش فشار خون ،که اگر درمان نشود، می تواند منجر به آسیب عروق خونی،
سکته مغزی،نارسایی قلبی، حمله قلبی ، یا نارسایی کلیه شود.


قاصدک سبز و سلامتی


قاصدک سبزقاصدک سبز یکی از گیاهان دارویی است که در کشورهای مختلف مصارف زیادی دارد. این گیاه دارویی جهت درمان کمکی آکنه،ایدز،سرطان، اگزما، نقرس، تبخال، فشار خون بالا، پوکی استخوان، سندروم پیش از قاعدگی، گوارش ضعیف، یبوست، احتباس آب( مدر)،بیماری های کبدی مانند هپاتیت و دیابت مورد استفاده قرار می گیرد.

قاصدک سبز( Dandelion) و قند خون
 دندلیون یا همان قاصدک سبز منبع غنی از اینولین Inulin( نوعی نشاسته) است. این ماده مغذی نوعی فیبر محلول در آب می باشد که برای کنترل قند خون و دیابت مفید است. در بعضی تحقیق ها نشان داده شده است که باعث کاهش قند خون، کلسترول تام ( مجموع کل کلسترول)،و همزمان که سطوح تری گلیسرید را کاهش می دهد، کلسترول خوب HDL را بطور سودمندی افزایش می دهد.

رژیم درمانی در اختلال های پوست



 تعاریف و علایم
پوست اغلب منعکس کننده اختلال های داخلی است ـ مشکلات دستگاه گوارش ، استفاده از الکل یا سو تغذیه . اگزما حالتی است که با خارش ، تاول زدن ، ترشح ، پوسته پوسته شدن محل خارش همراه است . بعضی از انواع التهاب های پوستی ناشی از آلرژی به روغن پامچالprimrose  حاوی اسیدهای لینولئیک و γ- لینولئیک پاسخ می دهند (Soy land & Drevon ,1993 ) .
بیماری Epidermolysis bukkosa   یک حالت ارثی است که در آن تاول پوستی حتی با ضربه ای جزیی اتفاق میفتد. در این وضعیت ممکن است سو تغذیه پروتئین ـ کالری ، کم خونی ، و کمبود های ویتامین ـ مینرال رخ دهد (Birge ,1995 ).
حساسیت به نیکل 8 %  الی 15 % از زنان و 1 %  از مردان را تحت تاثیر قرار می دهد می توان یک رژیم غذایی کم نیکل در این موارد توصیه نمود.

نکاتی درباره مصرف سیر


سیر دارای خواص بسیار مفیدی بوده و بهتر است در این مورد به چند توصیه توجه کنید.
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سیر از گروه خانواده پیازها بوده و خواص سیر به خاطر ترکیبات گوگردی آن است که سر دسته آن آلیسین است.
وی تصریح کرد: آلیسین دارای خواص ضد عفونی‌کنندگی در دستگاه گوارش داشته و همچنین باعث می‌شود که سیر خاصیت پایین آورنده چربی خون داشته باشد و همچنین سیر خاصیت ضد‌سرطانی دارد.
این متخصص تغذیه به افرادی که سیر خام را درسته قورت می‌دهند تذکر داد: کار آنها درست نیست زیرا در بدن اثری ندارد و باید آنها سیر را خرد کرده و سپس مصرف کنند تا ترکیبات آن در بدن آزاد شده و اثر داشته باشد.
کیمیاگر خاطر نشان کرد: چون سیر بوی بد ایجاد می‌کند بهتر است افراد پس از مصرف آن به اندازه نوک انگشت یا نوک قاشق چای‌خوری، چای خشک بجوند که تا حدودی سبب برطرف شدن بوی بد سیر می‌شود.
وی گفت: افراد سیر را در برنامه غذایی خود قرار دهند و می‌توانند حتی دو تا سه بار در هفته مصرف از این سبزی پرخاصیت مصرف کنند.
کیمیاگر متذکر شد: البته بدن برخی افراد نسبت به مصرف سیر تحمل پذیر نبوده و می‌تواند عوارضی ایجاد کند و همچنین می‌تواند برای خانم‌های شیرده، طعم شیر را عوض کند در این صورت با پزشک خود مشورت کنند.