نوشته : دکتر مجید حاجی فرجی
افسردگی بیماری ناتوانکننده و شایع در سراسر دنیا است و شامل کاهش قدرت تفکر، کاهش اعتماد بهنفس و علاقه به فعالیتهای طبیعی زندگی است. افزایش شیوع افسردگی در کودکان و بزرگسالان در سالهای اخیر زنگخطری برای جوامع است. حدود 121 میلیون نفر در سراسر دنیا دچار این اختلال هستند. داروهای ضدافسردگی نیز غالبا تاثیر چندانی نداشته و تنها علائم بیماری را ميپوشانند و با وجود استفاده گسترده از این داروها، هنوز شیوع این بیماری در حال افزایش است.
فستفودها و خطر افسردگی
محققان دریافتند که خوردن فستفودها خطر افسردگی را بیش از 50 درصد افزايش ميدهد. غذایی که ما ميخوریم، مواد لازم برای متابولیسم، ساخت و ترمیم بافتها و سلولها، بویژه در مغز را تامین ميکند. بخش خاکستری مغز عمدتا از اسیدهای چرب امگا- 3 ، DHA و EPA تشکیل ميشود و این اسیدهای چرب فراوانترین اسیدهای چرب با چند باند دوگانه در بافتهای عصبی هستند. وقتی رژیم غذایی ما مناسب نباشد و مواد ساختمانی لازم را بویژه در دوران رشد برای بدن تامین نکنیم، بدن مجبور است از مواد در دسترس خود استفاده کند، برای مثال اگر رژیم ما حاوی مقدار زیادی چربیهای مضر (که عمدتا در فستفودها و غذاهای فرآوری شده هستند) و در عوض چربیهای مفید کمتری باشد، بدن از همان چربیهای مضر استفاده ميکند.
براساس گزارش محققان، شیوع افسردگی در افرادیکه بیشتر از غذاهای صنعتی و فرآوری شده مانند کیکها، دوناتها و فستفودها مانند همبرگر،هاتداگ و پیتزا استفاده ميکنند، 51 درصد بیشتر است. گزارش شده که ابتلا به افسردگی با مقدار مصرف این نوع غذاها ارتباط دارد و هرچه میزان مصرف غذاهای آماده بیشتر باشد، خطر افسردگی نیز بیشتر خواهد شد.
فستفودها و خطر افسردگی
محققان دریافتند که خوردن فستفودها خطر افسردگی را بیش از 50 درصد افزايش ميدهد. غذایی که ما ميخوریم، مواد لازم برای متابولیسم، ساخت و ترمیم بافتها و سلولها، بویژه در مغز را تامین ميکند. بخش خاکستری مغز عمدتا از اسیدهای چرب امگا- 3 ، DHA و EPA تشکیل ميشود و این اسیدهای چرب فراوانترین اسیدهای چرب با چند باند دوگانه در بافتهای عصبی هستند. وقتی رژیم غذایی ما مناسب نباشد و مواد ساختمانی لازم را بویژه در دوران رشد برای بدن تامین نکنیم، بدن مجبور است از مواد در دسترس خود استفاده کند، برای مثال اگر رژیم ما حاوی مقدار زیادی چربیهای مضر (که عمدتا در فستفودها و غذاهای فرآوری شده هستند) و در عوض چربیهای مفید کمتری باشد، بدن از همان چربیهای مضر استفاده ميکند.
براساس گزارش محققان، شیوع افسردگی در افرادیکه بیشتر از غذاهای صنعتی و فرآوری شده مانند کیکها، دوناتها و فستفودها مانند همبرگر،هاتداگ و پیتزا استفاده ميکنند، 51 درصد بیشتر است. گزارش شده که ابتلا به افسردگی با مقدار مصرف این نوع غذاها ارتباط دارد و هرچه میزان مصرف غذاهای آماده بیشتر باشد، خطر افسردگی نیز بیشتر خواهد شد.