زیتون سیاه به دلیل نیاز به شرایط آب و هوایی خاص و نوع خاک، در کشور ما قابلیت رشد خوبی ندارد و برخی سودجویان با خرید زیتون سبز معمولی و فرآوری آن با ترکیبات آهندار، اقدام به فروش آن با قیمت بالاتر می کنند.
به گزارش وب دا، کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: تشخیص اصل یا تقلبی بودن این محصول برای افراد عادی ممکن نبوده و تنها افراد متخصص، با انجام آزمایشهایی خاص، قادر به شناسایی آن خواهند بود.
مرضیه زرین ادامه داد: زیتون، رنگهای متفاوتی چون سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دارد که مهمترین تنوع رنگی آن در نوع سبز و سیاه است و برخلاف تصور عده ای، زیتون سیاه از رسیده شدن زیتون سبز به دست نمیآید.
گفتنی است: زیتون خاصيت درماني مانند اثر نرم كنندگي، ملين و صفرا داشته، سنگ هاي صفراوي را دفع و يبوست هاي مزمن را درمان ميكند، در تسكين درد و سوزش سوختگيها، درمان آفتاب زدگي و سرمازدگي، گزش حشرات، مار و عقرب مفيد بوده و اثرات مثبت آن در کاهش خطر سرطان سینه به اثبات رسیده است.