بروز رفتار پرخاشگرانه در نوجوانان با مصرف فلوكسيتين

 

استفاده از داروي فلوكسيتين در نوجوانان با تأثير بر رشد مغز باعث بروز اضطراب و پرخاشگري مي‌شود. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه علوم اعصاب محققان با بررسي تجويز مكرر يك دوز كم از داروي فلوكسيتين در همسترهاي نابالغ دريافتند كه داروي فلوكسيتين با افزايش پرخاشگري و تغيير توسعه مناطق مغزي مستقيماً با ميزان كنترل واكنش‌هاي خصومتي در آنها همراه بوده است.
براساس اين گزارش محققان با بيش از يك دهه تحقيق در خصوص پيامدهاي عصبي و رفتاري حاصل از استفاده داروي فلوكسيتين در مغز نوجوانان همچنين افزودند: دوزهاي باليني تجويزي مربوط به اين دارو در طول رشد نوجوانان با ايجاد مداخله در سيستم مدارهاي مغزي آنها مي‌تواند كنترل پرخاشگري در آنها  را تغيير دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش با بيان اين كه داروي تأييد شده فلوكسيتين يكي از 2 مهاركننده انتخابي با جذب سروتين (SSRIs)  بوده و تا اكنون هم براي بهبود اختلالات افسردگي عمده (MDD)‌ در كودكان استفاده مي‌شود، افزود كه اين گروه از داروها با تحريك رشد عوامل سيستم عصبي سروتين و وازوپرسين، زمينه رفتار تهاجم‌گونه را در آنها تقويت مي‌كنند.
به گفته محققان SSRIs‌ ها داروهايي هستند كه به طور گسترده در روان‌پزشكي براي افسردگي، اضطراب و وسواس‌هاي فكري در افراد استفاده مي‌شوند و با وجود اطلاعات زياد در مورد اثربخشي و ايمني آنها براي بزرگسالان، داده‌هاي بسيار كمي در مورد ايمني آنها در كودكان وجود دارد و اميد است اين تحقيق بتواند در اين زمينه نقش مؤثري داشته باشد.

نارسایی كبد كودكان با مصرف رنگ‌هاي غيرمجاز


 استفاده از رنگ‌هاي غيرمجاز در خوراكي‌هایی مانند بيسكوئيت و يخمك، مي‌تواند سبب از كارافتادن كبد كودك شود.
به گزارش وب دا، كارشناس آزمايشگاه مواد غذايی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت:خطر بروز ناهنجاري در كودك و سقط جنين، مادراني را كه مصرف‌ كننده رنگ‌هاي غيرمجاز هستند، تهدید می کند.
احمد حسينيان اضافه كرد:با توجه به نوع رنگ‌، خطر بروز سرطان، بيماري‌هاي كبدي و كليوي در مصرف‌كنندگان به وجود آمده و احتمال‌ آسيب كبد و كليه به عنوان دو سيستم سم‌زداي بدن، بيشتر از ساير ارگان‌هاست.
این كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بيان کرد استفاده مناسب و در حد مجاز از رنگ‌هاي مورد تاييد در مراكز داراي مسئول فني، نمي‌تواند اثر نامطلوبي روي سلامت افراد بگذارد، اما استفاده بيش از اندازه آن ها، عطر و طعم غذا را تحت تأثير قرار داده و سلامت مصرف كننده را به خطر می اندازد.
حسينيان تاكيد داشت: رنگ‌هاي غيرمجاز براي رنگ كردن قالي و لباس به كار مي‌روند و متاسفانه به علت ارزان بودن، در برخی خوراکی های غیرمجاز به کار برده شده اند.

كم وزني در بدو تولد و بروز بيماري‌هاي مختلف

 
داشتن وزن كم در هنگام تولد مي‌تواند عاملي براي بروز بيماري‌هاي قلبي، كليوي و ديابت باشد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه فاسب، محققان با مقايسه روند رشد و زندگي موش‌هاي متولد شده با وزن كم و موش‌هاي تولد يافته با وزن نرمال دريافتند كه كم وزن بودن نوزادان هنگام تولد ممكن است فراتر از اثرات كوتاه مدت، عواقب بلندمدتي بر سلامتي آنها در طول زندگي داشته باشد.
براساس اين گزارش محققان با مشاهده بيشتر رشد موش‌هاي آزمايشگاهي همچنين افزودند: موش‌هاي كم وزن در هنگام تولد، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماري‌هاي قلبي – عروقي، بيماري‌هاي كليوي و ديابت مي‌باشند كه در اين ميان زنان مسن با بيشتر در معرض خطر بودن ابتلا به پرفشاري خون در زمان قبل از بارداري و نيز در طول دوران بارداري نقش مهمي در محدود كردن رشد جنين در رحم خود دارند و احتمال به دنيا آوردن فرزند خود با وزن كم را افزايش مي‌دهند.

استفاده از استاتين‌ها در كاهش بروز گلوكوم يا آب سياه

 
نتايج يك تحقيق نشان داد كه استاتين‌ها مي‌توانند در كاهش بروز گلوكوم در بيماران مبتلا به هيپرليپيدمي مؤثر باشند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آكادمي چشم پزشكي آمريكا محققان دانشكده پزشكي دانشگاه ميشيگان با انجام مطالعه‌اي روي بيش از 300000 بيمار 60 ساله و بالاتر كه از استاتين‌ها جهت كنترل چربي‌هاي نا سالم خون خود در بيماري هيپرليپيدمي استفاده مي‌كردند، دريافتند كه خطر ابتلا به گلوكوم در بيماراني كه به طور مداوم به مدت 2 سال از استاتين‌ها مصرف كرده‌اند در مقايسه با بقيه تا حد قابل توجهي كاهش يافته است.
براساس اين گزارش محققان افزودند كه استاتين‌ها داراي يك اثر محافظتي از عصب بينايي و رشته‌هاي شبكيه چشم هستند كه نقشي ضروري در بينايي دارند و استفاده از آنها قبل از تشخيص گلوكوم و يا حتي در مراحل اوليه تشخيص مي‌تواند به درمان پيشگيرانه به ويژه در گروه پرخطر مانند كساني كه سابقه خانوادگي گلوكوم دارند، كمك كند.
به گفته محققان توانايي آشكار استاتين‌ها براي خطر ابتلا به گلوكوم ممكن است به دليل عوامل متعددي از جمله بهبود جريان خون به عصب بينايي و سلول‌هاي عصبي شبكيه و افزايش خروج مايع آبي كه ممكن است فشار داخل چشم را كاهش دهد، باشد.

نحوه تغذيه در محيط كار در ايجاد استرس مؤثر است

  
نحوه تغذيه در محيط كار مي تواند به ايجاد استرس نيز كمك كند و استرس همراه با تغذيه نامناسب و بي تحركي زمينه را براي ابتلا به بيماري هاي مزمن فراهم مي كند.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با تأكيد بر اين كه تغذيه در محيط هاي كار بايد متناسب با ميزان تحرك بوده و از تعادل و تنوع برخوردار باشد گفت: مصرف مداوم كربوهيدرات ها و غلات مانند انواع كيك، كلوچه، بيسكوييت با توجه به كالري بالايي كه دارند مي تواند سبب اضافه وزن و چاقي به ويژه در افرادي كه فعاليت بدني كمي در محل كار دارند شود.
سعيده معاني گفت: كاركنان براي حفظ سلامت خود به تغذيه مناسب نياز دارند و اضافه وزن و چاقي از عواقب پشت ميز نشيني و كم تحركي در محيط هاي كار است.

دانش آموزان مواد غذايي حاوي آهن مصرف كنند

  
فقر آهن در كودكان بدون ابتلا به كم خوني باعث نقصان در كاركرد مغز و افت تحصيلي آنها مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين مطلب اظهار داشت: از علايم نخستين فقر آهن، احساس خستگي، كاهش قواي كار، تمركز و كاهش قواي مغز است كه در كودكان مدرسه رو كه به تمركز و قدرت يادگيري بالا نياز دارند اهميت بالايي دارد.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: با ادامه روند كاهش آهن فرد دچار كم خوني مي شود كه با رنگ پريدگي، ضعف، تند شدن ضربان قلب، كم شدن دامنه تنفس و بي حالي همراه است.
وي خاطر نشان كرد: فيبر موجود در مواد غذايي براي سلامت و كاهش وزن مفيد است ولي رژيم پرفيبر به نفع جذب آهن و مس نيست و فرد با فقر اين عناصر مواجه مي شود.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: بعضي تركيبات گياهي آنتي اكسيدان هاي موجود در سيب، گلابي، كشمش، آلبالو و چاي با آهن پيوند و تركيب غير قابل جذب تشكيل و جذب آهن را كاهش مي دهند.

مواد غذايي سرخ كرده مصرف نكنيد

 به منظور كاهش سوزش سردل در خانم هاي باردار؛
 
خانم هاي باردار به منظور كاهش سوزش سردل، به جاي استفاده از مواد غذايي سرخ كرده، از غذاهاي آب پز و بخار پز استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر فرناز اهدايي وند متخصص زنان و زايمان با بيان اين مطلب اظهار داشت: سوزش سردل يكي از شكايت هاي بسيار شايع زنان حامله است كه غالبا در سه ماهه دوم بارداري اتفاق مي افتد.
وي با اشاره  به اين كه در اكثر زنان حامله علائم خفيف هستند،‌ اظهار داشت:‌ سوزش سردل در اثر برگشت محتويات معده به داخل بخش پاييني مري و جابه جايي روبه بالاي معده و فشردگي معده توسط رحم و نيز به علت شل شدن و كاهش انقباض دريچه پاييني مري بوجود مي آيد.
اين متخصص زنان و زايمان با بيان اين كه سوزش سردل گاهي همراه با احساس ترش كردن است، توصيه كرد: كاهش حجم غذاي مصرفي در هر وعده و افزايش دفعات آن يعني به جاي 3 وعده غذاي اصلي و با حجم زايد،‌4 تا 5 وعده غذاي سبك ميل كنند و مصرف غذاهاي چرب،‌تند و محرك را كاهش دهند.

استفاده از مکمل های غذایی برای مقابله با سوء تغذیه


در جنوب کنیا، استنلی پسر بچۀ سه سالۀ پر جنب و جوشی است اما مانند بسیاری از کودکان این منطقه با سوء تغذیه مواجه است.
استنلی فرنی ذرت را دوست دارد. او همراه با صدها کودک دیگر در یک برنامۀ تحقیقاتی برای مبارزه با سوء تغذیه کودکان شرکت می کند. تاکنون، نتایج امیدوار کننده ای بدست آمده است.
هنگام ناهار در مدرسۀ روستای “کیبوِزی“، آزمایش خاصی با دو رقم مانیوک، که در آفریقا منبع اصلی کربوهیدارت ها هستند، انجام می شود. هدف پژوهشگران آفریقایی و اروپایی مبارزه با سوء تغذیه کودکان به کمک مکمل های غذایی است.
اِلیز تالسما، متخصص تغذیه است و می گوید: “در آفریقای سیاه، هفتاد درصد مواد غذایی از مواد محلی مانند مانیوک، ذرت، ارزن یا سورگوم تهیه می شود اما آنها به اندازۀ کافی خاصیت غذایی ندارند. بنابراین ما می خواهیم به کمک مکمل های غذایی، خاصیت آنها را بالا ببریم. برای مثال اکنون مانیوک زرد را آزمایش می کنیم که ویتامین آی بیشتری دارد.”

آسپیرین 'کم شدن کارکرد مغزی سالمندان' را کند می‌کند


 
آیا مصرف یک قرص آسپیرین در روز می تواند سرعت کاهش قدرت مغزی را پایین بیاورد؟
بر اساس یافته های جدید، مصرف روزانه آسپیرین می‌تواند سرعت کم شدن فعالیت مغزی را در زنان سالمندی که در معرض خطر ابتلا به امراض قلبی-عروقی هستند، کاهش دهد.
طی یک تحقیق حدود ۵۰۰ زن که سنشان بین ۷۰ تا ۹۲ سال بود، به مدت پنج سال تحت نظر قرار گرفتند. از لحظه شروع تا پایان تحقیق، تست سنجش ظرفیت ذهنی و روانی بر روی آنان انجام شد.
برای آن دسته که در کل طول دوره آسپیرین مصرف کرده بودند نتایج تست، کاهش بسیار کمتری را نسبت به آنهایی که مصرف نکرده بودند نشان داد.
گزارش این تحقیق که توسط محققان سوئدی انجام شده، در نشریه BMJ Open منتشر شده است.

روزانه 3 وعده اصلی و 3 میان وعده مصرف كنيد

 توصيه به ديابتي ها؛

يك كارشناس تغذيه به ديابتي ها توصيه كرد كه روزانه 3 وعده اصلی و 3 میان وعده مصرف كنند.
دكتر فروزان صالحي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص در مورد افرادي كه قرص یا انسولین مصرف می کنند، وعده های مکرر غذا و حجم کم مناسب است.
وي افزود: بهتر است افراد ديابتي از مواد غذایی فیبر دار مثل سبزی و میوه بیشتر استفاده كنند و در هنگام خرید، میوه های کوچک را انتخاب کنند، در غیر این صورت ممکن است مجبور شوند بيشتر بخورند.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت به افراد ديابتي توصيه كرد: مصرف نمک را به حداقل برسانید و سعی کنید در هنگام صرف غذا و بر سر سفره به غذا نمك اضافه نكنيد چون خطر بیماری های قلبی  عروقی در افراد ديابتي زیاد است و از گیاهان معطر و ادویه های بدون نمک برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.