آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
آیاچاقی کودکان،نتیحه کودک آزاری والدین است؟
آیا کودکی که تحت نظارت والدینش بزرگ میشود و دچار چاقی شود را باید از والدینش جدا کرد؟ آیا این کودک به مراقبتی دلسوزانهتر و آینده نگرتر احتیاج دارد؟ آیا باید سلامت جسمی کودک را در اولویت تمام برنامهها قرار داد؟
به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از تلگراف، آخرین آمار منتشر شده بسیار ناراحت کننده است چرا که ۳۲ درصد از کودکان ۲ تا ۱۵ ساله بریتانیایی در رده چاقها در سال جاری میلادی طبقهبندی شدهاند. اینکه کودکی قبل از والدینش بمیرد یک فرضیه جنجالبرانگیز نیست بلکه یک واقعیت تلخ است که به سرعت نیز رو به افزایش است.
با این حال والدین با گمان اینکه فرزندشان از گوشت و استخوان خودشان هستند و آنها بهتر از هر کس دیگری میدانند که چه چیز به صلاح فرزندشان است، در حقیقت هر بلایی که میخواهند سر آنها میآورند. هنوز هیچ آمار قابل اعتمادی که نشان دهد تعداد کودکانی که دچار چاقی مرضی در بریتانیا هستند وجود ندارد، همچنین هنوز به صورت مشخص هیچکس نمیداند که چطور این کودکان به این شکل چاق میشوند.
تاکید بر كاهش مصرف چربي در سالمندان
تغذيه در سالم زندگي كردن سالمندان نقش اساسي دارد، به همين دليل در مصرف پروتين ها و چربي ها بايد توجه كرد.
به
گزارش وب دا، كارشناس سالمندان مركز بهداشت شهرستان بندرعباس ضمن بیان این
مطلب اظهار كرد: تغذيه در سالم زندگي كردن سالمندان نقش اساسي دارد، به
همين دليل در مصرف پروتين ها و چربي هاي بايد
به اين نكته توجه كرد كه چربي هاي قابل رويت در گوشت را قبل از پخت تا حد
ممكن جدا كرده و از مصرف آن خودداري شود و مصرف گوشت قرمز در وعده هاي
غذايي سالمندان كمتر باشد زيرا گوشت حاوي چربي پنهان نيز مي باشد.
رويا
حيدري با تاكيد به مصرف مواد غذايي پرفيبر خاطر نشان كرد: فيبر موجود در
مواد غذايي مانندحبوبات و غلاتي كه سبوس آنها جدا نشده به كنترل سطح
كلسترول خون كمك مي كند.
وی تاكيد كرد: سالمندان از مصرف كله پاچه، مغز و دل و قلوه كه حاوي مقادير بالايي كلسترول هستند تا حد ممكن خودداري كنند.
وي
با اشاره به اينكه سالمندان ازمصرف غذاهاي پرچرب و شور مانند سوسيس،
كالباس و همبرگراجتناب كنند، بيان كرد: سالمندان در مصرف غذاي مرغ حتي قبل
از طبخ مرغ، پوست آن را كامل جدا كنند و مصرف غذاهاي سرخ كردني را كاهش
دهند و ترجيحا غذا را به صورت آب پز، بخار پز، كباب شده يا تنوري تهيه شود.
زنان باردار در مصرف جگر زیاده روی نکنند
با توجه به حجم بالای ویتامین A در جگر، مصرف بالای آن خطر مسمومیت را به دنبال دارد و در برخی کشورها مصرف آن در دوران بارداری ممنوع شده است.
به گزارش وب دا، کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان دنا، ضمن بیان این مطلب گفت: حد مجاز استفاده از ویتامین A
در زنان پنج هزار واحد و در زنان باردار 6 هزار واحد در روز است که این
میزان در رژیم غذایی روزانه و مکمل های تجویز شده در برنامه های مراقبت
بارداری، دریافت می شود.
زینب فاطمی ادامه داد: ویتامین A
به صورت محلول در چربی بوده، مقادیر اضافه آن از بدن دفع نشده و در کبد
ذخیره می شود که در دوران بارداری، خطر بروز ناهنجاری سیستم اعصاب مرکزی و
کلیه در جنین را به همراه دارد.
وی
رفع کمبود آهن را یکی از دلایل توصیه به مصرف جگر دانست و اظهار کرد: مصرف
گوشت، تخم مرغ و مکمل های آهن، منابع مناسبی برای تامین آهن مورد نیاز در
بدن محسوب می شوند.
بروز رفتار پرخاشگرانه در نوجوانان با مصرف فلوكسيتين
استفاده از داروي فلوكسيتين در نوجوانان با تأثير بر رشد مغز باعث بروز اضطراب و پرخاشگري ميشود.
به
گزارش وبدا، به نقل از نشريه علوم اعصاب محققان با بررسي تجويز مكرر يك
دوز كم از داروي فلوكسيتين در همسترهاي نابالغ دريافتند كه داروي فلوكسيتين
با افزايش پرخاشگري و تغيير توسعه مناطق مغزي مستقيماً با ميزان كنترل
واكنشهاي خصومتي در آنها همراه بوده است.
براساس
اين گزارش محققان با بيش از يك دهه تحقيق در خصوص پيامدهاي عصبي و رفتاري
حاصل از استفاده داروي فلوكسيتين در مغز نوجوانان همچنين افزودند: دوزهاي
باليني تجويزي مربوط به اين دارو در طول رشد نوجوانان با ايجاد مداخله در
سيستم مدارهاي مغزي آنها ميتواند كنترل پرخاشگري در آنها را تغيير دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش با بيان اين كه داروي تأييد شده فلوكسيتين يكي از 2 مهاركننده انتخابي با جذب سروتين (SSRIs) بوده و تا اكنون هم براي بهبود اختلالات افسردگي عمده (MDD)
در كودكان استفاده ميشود، افزود كه اين گروه از داروها با تحريك رشد
عوامل سيستم عصبي سروتين و وازوپرسين، زمينه رفتار تهاجمگونه را در آنها
تقويت ميكنند.
به گفته محققان SSRIs
ها داروهايي هستند كه به طور گسترده در روانپزشكي براي افسردگي، اضطراب و
وسواسهاي فكري در افراد استفاده ميشوند و با وجود اطلاعات زياد در مورد
اثربخشي و ايمني آنها براي بزرگسالان، دادههاي بسيار كمي در مورد ايمني
آنها در كودكان وجود دارد و اميد است اين تحقيق بتواند در اين زمينه نقش
مؤثري داشته باشد.
نارسایی كبد كودكان با مصرف رنگهاي غيرمجاز
استفاده از رنگهاي غيرمجاز در خوراكيهایی مانند بيسكوئيت و يخمك، ميتواند سبب از كارافتادن كبد كودك شود.
به
گزارش وب دا، كارشناس آزمايشگاه مواد غذايی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن
بیان این مطلب گفت:خطر بروز ناهنجاري در كودك و سقط جنين، مادراني را كه
مصرف كننده رنگهاي غيرمجاز هستند، تهدید می کند.
احمد
حسينيان اضافه كرد:با توجه به نوع رنگ، خطر بروز سرطان، بيماريهاي كبدي و
كليوي در مصرفكنندگان به وجود آمده و احتمال آسيب كبد و كليه به عنوان
دو سيستم سمزداي بدن، بيشتر از ساير ارگانهاست.
این كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بيان کرد استفاده
مناسب و در حد مجاز از رنگهاي مورد تاييد در مراكز داراي مسئول فني،
نميتواند اثر نامطلوبي روي سلامت افراد بگذارد، اما استفاده بيش از اندازه
آن ها، عطر و طعم غذا را تحت تأثير قرار داده و سلامت مصرف كننده را به
خطر می اندازد.
حسينيان
تاكيد داشت: رنگهاي غيرمجاز براي رنگ كردن قالي و لباس به كار ميروند و
متاسفانه به علت ارزان بودن، در برخی خوراکی های غیرمجاز به کار برده شده
اند.
كم وزني در بدو تولد و بروز بيماريهاي مختلف
به
گزارش وبدا، به نقل از نشريه فاسب، محققان با مقايسه روند رشد و زندگي
موشهاي متولد شده با وزن كم و موشهاي تولد يافته با وزن نرمال دريافتند
كه كم وزن بودن نوزادان هنگام تولد ممكن است فراتر از اثرات كوتاه مدت،
عواقب بلندمدتي بر سلامتي آنها در طول زندگي داشته باشد.
براساس
اين گزارش محققان با مشاهده بيشتر رشد موشهاي آزمايشگاهي همچنين افزودند:
موشهاي كم وزن در هنگام تولد، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به
بيماريهاي قلبي – عروقي، بيماريهاي كليوي و ديابت ميباشند كه در اين
ميان زنان مسن با بيشتر در معرض خطر بودن ابتلا به پرفشاري خون در زمان قبل
از بارداري و نيز در طول دوران بارداري نقش مهمي در محدود كردن رشد جنين
در رحم خود دارند و احتمال به دنيا آوردن فرزند خود با وزن كم را افزايش
ميدهند.
استفاده از استاتينها در كاهش بروز گلوكوم يا آب سياه
نتايج يك تحقيق نشان داد كه استاتينها ميتوانند در كاهش بروز گلوكوم در بيماران مبتلا به هيپرليپيدمي مؤثر باشند.
به
گزارش وبدا، به نقل از نشريه آكادمي چشم پزشكي آمريكا محققان دانشكده
پزشكي دانشگاه ميشيگان با انجام مطالعهاي روي بيش از 300000 بيمار 60 ساله
و بالاتر كه از استاتينها جهت كنترل چربيهاي نا سالم خون خود در بيماري
هيپرليپيدمي استفاده ميكردند، دريافتند كه خطر ابتلا به گلوكوم در
بيماراني كه به طور مداوم به مدت 2 سال از استاتينها مصرف كردهاند در
مقايسه با بقيه تا حد قابل توجهي كاهش يافته است.
براساس
اين گزارش محققان افزودند كه استاتينها داراي يك اثر محافظتي از عصب
بينايي و رشتههاي شبكيه چشم هستند كه نقشي ضروري در بينايي دارند و
استفاده از آنها قبل از تشخيص گلوكوم و يا حتي در مراحل اوليه تشخيص
ميتواند به درمان پيشگيرانه به ويژه در گروه پرخطر مانند كساني كه سابقه
خانوادگي گلوكوم دارند، كمك كند.
به
گفته محققان توانايي آشكار استاتينها براي خطر ابتلا به گلوكوم ممكن است
به دليل عوامل متعددي از جمله بهبود جريان خون به عصب بينايي و سلولهاي
عصبي شبكيه و افزايش خروج مايع آبي كه ممكن است فشار داخل چشم را كاهش دهد،
باشد.
نحوه تغذيه در محيط كار در ايجاد استرس مؤثر است
نحوه
تغذيه در محيط كار مي تواند به ايجاد استرس نيز كمك كند و استرس همراه با
تغذيه نامناسب و بي تحركي زمينه را براي ابتلا به بيماري هاي مزمن فراهم مي
كند.
كارشناس
دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با
خبرنگار وب دا، با تأكيد بر اين كه تغذيه در محيط هاي كار بايد متناسب با
ميزان تحرك بوده و از تعادل و تنوع برخوردار باشد گفت: مصرف مداوم
كربوهيدرات ها و غلات مانند انواع كيك، كلوچه، بيسكوييت با توجه به كالري
بالايي كه دارند مي تواند سبب اضافه وزن و چاقي به ويژه در افرادي كه
فعاليت بدني كمي در محل كار دارند شود.
سعيده
معاني گفت: كاركنان براي حفظ سلامت خود به تغذيه مناسب نياز دارند و اضافه
وزن و چاقي از عواقب پشت ميز نشيني و كم تحركي در محيط هاي كار است.
دانش آموزان مواد غذايي حاوي آهن مصرف كنند
فقر آهن در كودكان بدون ابتلا به كم خوني باعث نقصان در كاركرد مغز و افت تحصيلي آنها مي شود.
سرپرست
دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با
خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: از علايم نخستين فقر آهن،
احساس خستگي، كاهش قواي كار، تمركز و كاهش قواي مغز است كه در كودكان مدرسه
رو كه به تمركز و قدرت يادگيري بالا نياز دارند اهميت بالايي دارد.
دكتر
زهرا عبداللهي افزود: با ادامه روند كاهش آهن فرد دچار كم خوني مي شود كه
با رنگ پريدگي، ضعف، تند شدن ضربان قلب، كم شدن دامنه تنفس و بي حالي همراه
است.
وي
خاطر نشان كرد: فيبر موجود در مواد غذايي براي سلامت و كاهش وزن مفيد است
ولي رژيم پرفيبر به نفع جذب آهن و مس نيست و فرد با فقر اين عناصر مواجه مي
شود.
اين
متخصص تغذيه ادامه داد: بعضي تركيبات گياهي آنتي اكسيدان هاي موجود در
سيب، گلابي، كشمش، آلبالو و چاي با آهن پيوند و تركيب غير قابل جذب تشكيل و
جذب آهن را كاهش مي دهند.
اشتراک در:
پستها (Atom)