تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز

ارتباط جایزه نوبل و خوردن شکلات


 تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.
به گزارش خبرگزاری مهر، براساس نتایج تحقیقاتی که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده، دکتر فرانز مسرلی از بیمارستان روزولت سنت لوک و دانشگاه کلمبیا در نیویورک، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد فلاوانول ها در چای سبز و شکلات می توانند به کاهش و یا حتی وارونه شدن زوال عقل کمک کند، ادعایی که ممکن است برخی کارشناسان پزشکی با آن مخالفت کنند.
با این وجو دکتر مسرلی این مسئله که آیا سرانه مصرف شکلات در یک کشور به تعداد جوایز نوبل آن (نشانه احتمالی از عملکرد شناختی یک کشور) ارتباط دارد یا خیر پرداخته است.
این محقق با استفاده از اطلاعات برخی تولید کنندگان شکلات در 23 کشور جهان به ارتباط قوی و شگفت انگیزی رسیده است.
با درنظرگیری جمعیت، سوئیس در مصرف شکلات و دریافت جایزه نوبل در صدر جدول قرار دارد. آمریکا همراه هلند، ایرلند، فرانسه، بلژیک و آلمان در میانه این جدول قرار دارند و انتهای آن چین، ژاپن و برزیل قرار گرفته است.
این تحقیقات تنها جوایز نوبل را تا سال گذشته درنظر گرفته و در آن از اطلاعات جوایز نوبل که این هفته اعلام شد استفاده نشده است.

غذاهای کاهنده استرس

  تنش و استرس چیزی است که همه ما داریم اما تفاوت در نحوه برخورد با آن است. مدیریت استرس وسیله ای قدرتمند در کسب بهبودی است. چون استرس زیاد، بر سلامت جسمی  اثر می گذارد.راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد که یکی از آن ها رعایت رژیم غذایی است.

غذاهای ازبین برنده  استرس چگونه عمل می کنند؟


غذاها به چند روش استرس را از بین می برند. غذاهای آرامش بخش مثل یک کاسه آش جو، سطح سروتونین را در بدن بالا می برد. سروتونین، یک ماده شیمیایی آرامش بخش است. غذاهای دیگر سطوح کورتیزول و آدرنالین را کاهش می دهند که هورمون های استرسی هستند و به مرور زمان به بدن آسیب می رسانند. یک رژیم غذایی سالم ، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون، اثر استرس را کم می کند. آیا می دانید کدام غذاها کاهنده استرس هستند؟

بهبود سریع کبد‌چرب

بیش از یک‌سوم مردم آمریکای شمالی از ابتلا به کبدچرب رنج‌می‌برند. این بیماری‌می‌تواند منجر به بروز التهاب‌کبد، سیروز و سرطان‌کبد شود. ذخیره‌شدن مقادیر زیاد چربی در کبد بطور معني‌داری ریسک ابتلا به دیابت، حملات‌قلبی و مغزی، چاقی، برخی از انواع سرطان‌ و نهایتا مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.
بر اساس تحقیقاتی که در مجله تغذیه کلینیکی آمریکا به چاپ رسید محدودکردن کربوهیدرات در کم‌کردن چربی کبد بسیار موثرتر از کم‌کردن کالری دریافتی یا میزان چربی است.
هجده نفر در این آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد از برنامه غذایی کم‌کالری یا از برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی می‌کردند. بعد از دو هفته نتایج MRI نشان داد کسانی‌که از برنامه غذایی کم‌کربوهیدرات استفاده می‌کردند مقادیر بیشتری از چربی کبد‌شان از دست دادند.
چرا کبد چرب موجب بروز بیماری‌ می‌شود؟
چرب‌شدن کبد گیرنده‌های انسولین را غیر فعال می‌کند در نتیجه قند خون افزایش می‌یابد و موجب می شود پانکراس مقادیر زیادی انسولین وارد خون نماید. انسولین قند را به تری‌گلیسیرید تبدیل می‌نماید که این کار موجب بروی کبد چرب می‌شود. ادامه این چرخه موجب افزایش میزان چربی‌بدن(چاقی)، قند خون (دیابت)، سطح بالای انسولین و تری گلیسیرید (عامل بروز سکته)  و التهاب (عتامل بروز سرطان و انواع بیماری) می‌شود.
بدن چگونه از کربوهیدرات‌ها استفاده می‌کند؟
کربوهیدرات‌ها در واقع قندهایی هستند که بصورت تکی، دوتایی، هزارتایی و میلیونی در کنار هم قرار می‌گیرند. یک ماده کربوهیدراتی قبل از آنکه بخواهد وارد خون شما بشود باید به یک شکر ساده تبدیل شود. از میان انواع قندها تنها 4 نوع (فروکتوز، گلوکوز، مانوز و گالاکتوز) می‌توانند از سیستم گوارشی شما وارد قسمتی از جریان خون‌تان بشوند که به کبد می رود. بعد از ورود به کبد تنها گلوکز می‌تواند از کبد خارج‌شده و به جریان عمومی خون وارد شود.

سبزیجات و کبد چرب

سبزیجات به واسطه داشتن فیبر، ویتامین ، مواد معدنی و ترکیبات خاص خود می‌توانند نقش عمده‌ای در درمان بیماری داشته باشند.
استفاده از انواع سبزیجات با طیف وسیع رنگی توصیه می‌شود.
این کار احتمال دریافت انواع زیادی از مواد مفید را افزایش می‌دهد. از آنجایی که فیبر و محتوای ویتامین سبزیجات فریزشده تغییر چندانی نمی‌کند استفاده از این‌گونه سبزیجات نیز می‌تواند مفید باشد.

سبزیجات زیر اصولا برای کسانی که کبدچرب دارند توصیه می‌شود.
۱. پیاز : به علت محتوای بالای فیبر و ویتامین C
۲. بروکلی : بخاطر داشتن مواد مواد سرطانی، ویتامین C ، فیبر و پروتئین بالا
۳. کلم : ویتامین C و مواد ضدالتهابی در این غذا به وفور یافت می‌شود.
۴. گوجه فرنگی: حاوی آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده قوی به نام لیکوپن است.
۵. هویج : منبع خوبی از ویتامین A و فیبر را در اختیار شما می‌گذارد.
۶. فلفل : ویتامین‌های A و B و C به مقدار زیاد در این ماده غذایی وجود دارند.
۷. سیر: منبع خوب ویتامین C بوده و با چربی خون ، سرطان و فشار خون‌بالا مبارزه می‌کند.
۸. چغندر : برای درمان انواع بیماری‌های سیستم گوارشی مفید است. 

میوه‌ها و کبد چرب


حتما می‌دانید که میوه‌ها خاصیت بالایی دارند. این غذاها حاوی ویتامینع فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی بوده و به تولید سلول های کبدی و از بن بردن التهاب سلول‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

البته برخی میوه‌ها مانند موز حاوی گلوکوز بالا هستند. این بدان معنی نیست که نمی‌توان آن‌ها را مصرف کرد بلکه باید در مصرف‌شان کمی‌دقت نمود.
توصیه ما این است که تمام نواع میوه‌ها را بخورید.
برخی از میوه‌های مفید به شرح زیر هستند.
1. آلو: حاوی آنتی‌اکسیدان و فیبر بالاست.
2. کشمش : این میوه نیز مانند آلو از آنتی‌‌اکسیدان و فیبر بالایی برخوردار است.
3. ذغال اخته: حاوی فیبر بالاست و وجود آنتوسیانین و فتوکمیکال‌های دیگر به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قوی آن‌را به یک میوه‌ایده‌آل تبدیل می‌نماید.
4.شاه‌توت: دارتای فیبر و مواد معدنی بالابوده و از لحاظ وجود انتی‌اکسیدان‌ها فوق‌العاده غنی است.
5. پرتقال: حاوی آنتی‌اکسیدان‌بالا بوده و دارای خاصیت ضد پیری است.

غذاهای که افراد دارای کبد چرب نباید بخورند.

افراد مبتلا به کبد چرب باید در استفاده از غذاهای زیر بسیار محتاط عمل نمایند:
نان‌سفید، کره، غلات‌صبحانه آماده(حاوی قند بالا)، برنج سفید، شکر تغلیظ‌شده، غذاهای پرچرب مثل همبرگر و پیتزا، غذاهای دارای کلسترول بالا، نوشیدنی های کربناته گازدار، فست‌فود‌ها و غذاهای سرخ‌شده

در مقابل حبوبات و غلات فرآوری نشده، نان غلات کامل، غذاهای پرپروتئین باید بیشترمورد استفاده قرار بگیرند و سعی کنید بجای شیر کامل از شیر کاملا چربی‌گرفته‌شده استفاده نمایید.
همچنین برخی از مطالعات نشان‌داده‌است که دارچین در درمان کبد چرب نقش دارد.

مکمل‌های مفید در درمان کبدچرب

اسیدهای چرب امگا-3 : شایع ترین مکمل‌ در درمان کبدچرب هستند. این مواد در برخی چربی‌های گیاهی مانند کانولا و روغن‌کتان و بعضی منابع دریایی مانند ماهی سالمون یافت می‌شوند.

فواید این مکمل به شرح زیر است:
1. گسترش بیاری‌های قلبی را کم می کند.
2. فعالیت انسولین را افزایش می‌دهد.
3. التهاب را کاهش می دهد.
4. برای افرادی که در کارکرد سیستم عصبی مرکزی مشکل دارند مفید است.
بسیاری از تحقیقات که بر روی حیوانات انجام شده است نشان داده‌است که استفاده از مکمل‌های حاوی امگا-3 که حاوی مقادیر بالای PUFA هستند چربی کبد را کاهش می‌دهد.
ال-کارنیتین : ال-کارنیتین موجب سوختن چربی‌ها در میتوکندری و آزادسازی انرژی و از بین بردن خستگی مزمن می‌شود.
استفاده از این مکمل برای افراد زیر باید هماهنگی پزشک‌تان صورت پذیرد:
1. بیماری های عروق محیطی
2. فشارخون بالا
3. بیماری های کبدی وابسته به الکل
4. دیابت
5. ناراحتی‌های کلیوی
در آزمایشی که نشان داد استفاده از کارنیتین به همراه برنامه غذایی می‌تواند عملکرد کبد را بهبود بخشد، سطح گلوکز پلاسما را تنظیم کند و میزان چربی‌ها را متعادل نماید روزانه 1 گرم کارنیتین بعد از صبحانه و شام به بیماران داده‌شد. 

رژیم‌غذایی در کبدچرب

1. خودداری از پرخوری بین وعده‌های غذایی
2. نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب خالص و تصفیه شده
3. محدودکردن دریافت شکر و عدم استفاده از شکرهای مصنوعی
4. استفاده نکردن از غذاهای پرکالری
5. عدم استفاده از غذاهای آماده یا دوباره گرم‌شده
6. عدم استفاده از غذا هنگام افسردگی و ناراحتی
7. استفاده از حبوبات به عنوان اصلی‌ترین منبع پروتئینی
8. استفاده از نان غلات کامل
9. استفاده از سبزیجات و میوه‌های تازه
10. استفاده کمتر از غذاهای حاوی اسیدهای چرب‌اشباع 

رژيم غذايي كم چربي فشار خون را كاهش ميدهد

گزارش New England Journal of Medicine كه بر پايه آزمايشات بسياري كه انجام گرفته است تنظيم گرديده است نشان مي دهد كه رژيم غذايي غني از كربوهيدرات و سبزيجات و محدود از چربي ها بميزان چشمگيري ما را در بهبود فشار خون بالا كمك مي نمايد. همچنين بعضي از آزمايشات به اين نتيجه رسيده اند كه رژيم غذايي محدود از نمك در مورد بسياري از افراد تاثيري در بهبود فشار خون ندارد.
بسياري از افراد چون فكر ميكنند كه نمك باعث نگهداري بيشتر آب درون بدن مي شود لذا محدود كردن آن موجب ميگردد كه فشار خون بالا تنظيم گردد. افزايش دريافت نمك به سبب افزايش حجم خون موجب مي گردد كه فشار خون فرد بالا برود. به هر صورت اطلاعات نشان مي دهند كه محدود كردن دريافت نمك به مقدار كم تاثيري در بهبود فشار خون بالا ندارد و محدوديت زياد نمك هم ممكن است فشار خون را حتي بيشتر از قبل بالا ببرد. محدوديت بسيار شديد نمك اصلا مفيد نيست. ميزان مرگ و مير درافرادي كه داراي رژيم كم نمك بوده اند بالاست و داروهاي كاهش فشار خون نيز باعث كاهش سطح بهره هوشي ميشوند. از اين گذشته رژيم بسيار محدود از نمك ميتواند فشار و كلسترول خون را بالا ببرد و همچنين موجب بروز حملات قلبي بشود. كمبود نمك باعث ميشود كه كليه ها و غدد فوق كليوي مقدار بيشتري از هورمون هاي رنين و آلدوسترون توليد كنند كه اين امر موجب افزايش فشار خون ميشود.
به عبارت ديگر رژيم غذايي كم چربي و ورزش و كاهش وزن و محدود كردن الكل به همراه مصرف داروهاي كاهش فشار خون است كه ميتواند موجب به كاهش فشار خون گردد.

فشار خون بالا

Hypertension اصطلاحي پزشكي است كه براي بيان بيماري افزايش فشار خون بكار مي رود. اين بيماري هنگامي ايجاد ميشود كه فشار خون داخل رگهاي خوني افزايش مي يابد.
قلب و سيستم عصبي و سيستم كليوي و اندازه مويرگ هاي خوني مجموعا عواملي هستند كه در محاسبه فشار خون دخيل ميباشند. در 95% از افرادي كه به اين بيماري دچار مي شوند علت ابتلا كاملا مشخص نيست. دانش پزشكي اگر چه موفق شده است تا اين بيماري را تشخيص دهد و درمان نمايد اما هنوز علت اصلي ابتلا به اين بيماري مشخص نيست.
پزشكان و دانشمندان و محققين براي جلوگيري از ابتلا و همچنين مراقبت بهتر از بيماران مراحل زير را پيشنهاد مي كنند:
راهي براي كاهش دادن استرس هايتان پيدا نماييد. ورزش، ريلاكسيشن(قرار دادن بدن در شرايطي آرام و بي دغدغه و بدون فشار و تنش) و تنفس عميق راهي خوب براي بدست آوردن و بازيابي انرژي تان و احساس سبكي و راحتي است.
همچنين از نظر رژيم غذايي: غذاهاي حاوي نمك مانند گوشتهاي كنسروي و فرآوري شده،غذاهاي كنسروي و انواع پنيرها و ... نيز براي شما مضرند.
غذاهاي رستوراني نيز اكثرا بيش از حد لازم حاوي نمك مي باشند و لذا مصرفشان ضرر دارد
اگر در منزلتان غذا مي خوريد فقط مقدار كمي نمك به غذا اضافه كنيد( در صورت امكان اصلا اضافه نكنيد) و از مصرف نمك سر سفره نيز خودداري بعمل آوريد.
عدم مصرف زياده از حد نمك مي تواند ميزان احتباس آب و مايعات را در بدن كاهش داده و در نتيجه حجم خونتان تا حدودي كاهش يافته و از فشار بالاي خونتان نيز كاسته خواهد شد.
از مصرف زياد چربي هاي اشباع كه معمولا در فرآورده هاي گوشتي و فرآورده هاي شيري زياد هستند خودداري نماييد.