عسل چاق می‌کندیا لاغر؟


متخصصان:برای کاهش وزن شربت عسل و دارچین بخورید

سلامت نیوز: عسل، مناسب‌ترین شیرینی‌ برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن و حتی در حال رژیم است؛ البته به شرطی که بیشتر از یک قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود. از طرفی مصرف مداوم و به‌اندازه عسل‌ طبیعی در پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی نیز موثر است

متخصصان تغذیه می‌گویند:«عسل طبیعی از جمله مغذی‌ترین محصولاتی است که سرشار از منیزیم، پتاسیم، کلسیم، آهن و برخی ویتامین‌ها مانند انواع ویتامین‌های گروه B است و به همین دلیل مصرف روزانه آن همیشه توصیه می‌شود. در این بین گروهی از افراد به دلیل ترس از بروز اضافه‌وزن سراغ عسل نمی‌روند اما این یک باور نادرست است چرا که پژوهش‌های اخیر متخصصان نروژی نشان می‌دهد عسل، مناسب‌ترین شیرینی‌ برای افراد چاق و دارای اضافه‌وزن و حتی در حال رژیم است؛ البته به شرطی که بیشتر از یک قاشق غذاخوری در روز مصرف نشود. از طرفی مصرف مداوم و به‌اندازه عسل‌ طبیعی به از بین بردن چربی‌های بدن به‌ویژه چربی‌های اطراف قلب بسیار کمک می‌کند و به همین دلیل در پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی نیز موثر است.
علاوه بر این، عسل به دلیل کالری بسیار کمی ‌که دارد، از جمله مواد‌غذایی شیرین محسوب می‌شود که مصرف روزانه آن برای افراد چاق مشکل‌ساز نیست. حتی درمانگران طب سنتی هندوستان به افراد مبتلا به اضافه‌وزن توصیه می‌کنند، برای کاهش وزن هفته‌ای سه تا چهار بار، شربت عسل و دارچین بخورند. برای تهیه این شربت کافی است، یک فنجان آب‌جوش را با دو قاشق چای‌خوری عسل و یک قاشق چای‌خوری دارچین ترکیب کرده، پیش از مصرف صبحانه میل کنند.


منبع: همشهری تندرستی

غذاهاي شيرين در فاصله دو وعده غذا سبب كاهش اشتها در كودكان مي شود



دادن غذاهاي خيلي شيرين و يا نوشيدني در حجم زياد در فاصله دو وعده غذا معمولا سبب كاهش اشتها شده و ممكن است كودك را از خوردن غذاي اصلي باز دارد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ اظهار داشت:‌ در برنامه غذايي كودك يك تا دو ساله تنقلاتي مانند پفك، چيپس، شكلات و نوشابه هاي گازدار نبايد جايي داشته باشد و در صورتي كه فعاليت كودك زياد باشد،‌ استفاده از ميان وعده هاي انرژي زا مانند خرما، كشمش، مربا و كمپوت به شرطي كه جاي وعده اصلي غذا را نگيرد مفيد است.
دكتر زهرا عبدالهي افزود:‌ كودكان تا دو سالگي در معرض خطر خفگي هستند و موادي مانند تكه هاي سوسيس، دانه انگور، سبزي هاي خام، مغزها و آب نبات نبايد در دسترشان باشد همچنين وقتي دراز كشيده اند ويا در حال دويدن هستند نبايد به آنها غذا داد.
وي تصريح كرد:‌ ميوه هاي آلرژي زا مانند كيوي، خربزه ونيز موادي كه هضم آنها مشكل است مانند پوست حبوبات نبايد در برنامه غذايي كودك جاي گيرد.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد:‌ در طول سال دوم زندگي، مصرف قطره ويتامين هاي آ و د يا مولتي ويتامين و قطره آهن به همان مقدار قبلي بايد ادامه داشته باشد و اين مطلب كه آهن موجب سياهي دندان ها مي شود نبايد مانع مصرف آن شود بلكه بايد قطره را در عقب دهان كودك ريخت و متعاقب آن به كودك آب يا يك تا چند قاشق مرباخوري آب ميوه دارد ويا دندان ها را مسواك زد.

مصرف كربوهيدرات ها، استرس را كاهش مي دهد

مصرف كربوهيدرات ها سبب آزاد شدن ماده سروتين در مغز شده و ايجاد آرامش مي كند.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: استرس يكي از عوامل تأثيرگذار بر شيوه زندگي بوده و رژيم غذايي متعادل و تمرين تنفس عميق، ساده ترين و به صرفه ترين روش هاي كنترل استرس است.
سعيده معاني با اشاره به اين كه بعضي از غذاها به واسطه ويتامين ها و املاح، خود سبب كاهش استرس مي شوند، افزود: برنج، ماكاروني، سيب زميني، نان، ذرت بو داده و كلوچه هاي كم كالري از جمله مواد غذايي هستند كه استرس را كاهش مي دهند و براي رهايي از استرس توصيه مي شود كه افراد معادل يك ليوان ماكاروني، برنج و يا يك عدد سيب زميني مصرف شود.
وي تصريح كرد: استرس سبب ايجاد گرفتگي عضلاني و يبوست مي شود و توصيه مي شود براي جلوگيري از اين امر مواد فيبر دار مصرف شود تا حركات دستگاه گوارش تنظيم شده و روده ها به خوبي كار كنند و بايد در غذاي روزانه حداقل 25 گرم فيبر وجود داشته باشد.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: ميوه ها، سبزي ها و غلات سبوس دار، منابع بسيار خوب فيبر هستند و بهتر است كه در وعده صبحانه، از ميوه، غلات كامل و نان هاي سبوس دار مانند سنگك استفاده شود.
وي خاطرنشان كرد: توليد سروتين در مغز به نوع تغذيه بسيار حساس است و مصرف بيشتر سبزي ها، توليد سروتونين را در مغز افزايش داده و به افرا دكمك مي كند تا بر استرس خود غلبه كنند.

آب میوه های بسته بندی باعث چاقي دانش‌آموزان مي‌شود

آب ميوه‌هاي بسته‌بندي و نوشابه‌هاي ورزشي علاوه بر نوشابه‌هاي گازدار موجب چاقي و اضافه وزن در افراد به ويژه دانش‌آموزان مي‌شوند.
به گزارش گروه علمي،‌پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب‌دا؛ محققان دانشگاه ميشيگان با انجام بررسي‌هايی روي 1900 مدرسه در آمريكا دريافتند كه دسترسي آسان به انواع مدل‌هاي آب ميوه و نوشابه‌هاي ورزشي در مدارس باعث ايجاد چاقي و اضافه وزن در بين دانش‌آموزان شده است.

براساس اين گزارش محققان افزودند مصرف نوشابه‌هاي ورزشي و آب ميوه‌هاي بسته‌بندي شده توسط كودكان و نوجوانان در مدارس با داشتن مقادير عظيم انرژي و قندها و شكرهاي افزوده شده آنها را بيشتر در معرض چاقي و بيماري‌هاي وابسته به آن قرار مي‌دهد.

نتايج حاصل از اين گزارش با وجود اين خطرات حاكي از آن است كه بايد اقدامات مفيدي عليه خوردن اين نوشيدني‌هاي مضر صورت گيرد و لازم است كودكان و نوجوانان را به جاي استفاده از آنها به نوشيدن مايعات سالم مانند آب، شير و دوغ‌هاي خانگي تشويق كرد و خوردن ميوه را جايگزين آب ميوه‌هاي بسته‌بندي شده در آنها كرد.

به گفته محققان عادت به مصرف آب بسيار مفيد بوده و در بزرگسالان نيز موجب افزايش متابوليسم بدن مي‌شود كه در صورت نوشيدن آن قبل از خوردن غذا باعث كاهش اشتها شده كه در نهايت منجر به كاهش وزن مي‌شود.

کمبود ویتامین A ،C و E در بروز سرطان دهان نقش دارد


یک متخصص آسیب شناسی دهان و فک گفت: کمبود برخی ویتامین ها همچون ویتامین " A، C و E "، مصرف کم میوه و سبزی جات و یا برخی ویروس ها می توانند در پیدایش بیماری سرطان نقش داشته باشد.
به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکترسید حسین طباطبایی ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: سرطان دهان ششمین سرطان شایع در مردان و دوازدهمین سرطان شایع در خانم ها است.

وی افزود: بنابر بررسی که در یزد انجام شد بیش از نیمی از بدخیمی های سروگردن مربوط به سرطان دهان بوده است. همچنین 90 درصد بدخیمی های دهان را سرطان دهان (SCC) تشکیل می دهد.

دکتر طباطبایی ادامه داد: بنابر بررسی انجام شده این بیماری در اغلب موارد در سنین بالای 40  سالگی رخ می دهد و مردان 4/1 برابر بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند.

این متخصص آسیب شناسی دهان و فک خاطرنشان ساخت: بر اساس مطالعه انجام شده دراستان  یزد از هر 100 هزار نفر جمعیت در سال یک مورد جدید به این بیماری مبتلا می شود.

بلادي مرى، یک نوشیدنی رژیمی

اين يك نوشيدني خاص است، مخصوص كساني كه به دنبال طعم‌هاي خاص مي‌گردند البته بدانيد كه بلاديمري يك نوشيدني كاملا رژيمي است.
برترین مجله اینترنتی ایران
برترین ها:  

مواد لازم براي يك ليوان بزرگ
  •  آب گوجه‌فرنگي: يك فنجان 
  •  يخ: نصف ليوان
  •  ليموترش: يك عدد (به صورت فيله)
  •  فلفل سياه: يك قاشق چاي‌خوري (سرخالي)
  •  نمك: يك قاشق چاي‌خوري (سرخالي)

روش تهیه:
مواد را به ترتيبي كه ذكر شده درون پارچ ميكسر ريخته و بگذاريد كاملا با هم مخلوط شوند. (براي تزئين از ليمو استفاده كنيد.)

فوت آشپزي
به جاي فلفل سياه از سس گوجه‌فرنگي تند نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.

حل معمای لاغری بر اساس گروه خونی!


در مقدمه کتاب دکتر آدامو تحت عنوان "متناسب با گروه خونی خود غذا بخورید" چنین نقل شده است : "آیا هرگز دو انسان که دقیقا مثل هم باشند دیده اید؟ (به جز دوقلوها) آیا اثر انگشت هیچ دو انسانی مثل یکدیگر است؟ تن صدا، خطوط روی لب  و کف دست هیچ دو انسانی با یکدیگر یکی است؟"
دکتر آدامو ، نویسنده این کتاب معتقد است همانطور که هیچ دو انسانی از لحاظ مشخصه های ظاهری مثل هم نیستند، نیاز های غذایی آنان نیز با توجه به تفاوت گروه خونی اشان متفاوت است و میزان قدرت، ضعف و درجه آسیب پذیری آن ها نسبت به قبول یا عدم قبول مواد غذایی مختلف با یکدیگر فرق دارد.  بنابر این اگر می‌خواهید از سلامتی کامل بهره مند شوید، سیستم ایمنی قوی داشته باشید یا رژیم کاهش وزن بگیرید باید بدانید که ابدا مهم نیست چقدر غذا را در چه زمانی می‌خورید بلکه مهم است بدانید چه چیزی می‌خورید که با گروه خونی شما مطابقت داشته باشد.

مصرف مقدار زياد قند و ابتلا به سرطان لوزالمعده

به گفته محققان سوئدي، مصرف مقدار زياد قند و غذاهاي شيرين احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده را، كه از مرگبارترين انواع سرطان‌هاست، افزايش مي‌دهد.
دكتر “سوزانا سي. لارسون” از موسسه “كارولينسكا” در “استكهلم” و همكارانش دريافتند در افرادي كه بيشترين ميزان شكر را به غذاي خود اضافه مي‌كنند و بيشترين ميزان مشروبات غيرالكلي را مي‌نوشند، خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده بطور قابل توجهي بيشتر است.
محققان، وضعيت ۷۷هزار و ۷۹۷مرد و زن ۴۵تا ۸۳ساله را بطور ميانگين حدود هفت سال پيگيري كردند.
در اين پيگيري ديده شد احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده در افرادي كه در روز پنج وعده و يا بيشتر به غذاي خود شكر يا قند اضافه مي‌كردند براي مثال افزودن شكر به چاي، قهوه و يا غلات، ۶۹درصد بيشتر از افرادي بود كه به غذا و يا نوشيدني‌هاي خود هرگز شكر اضافه نمي‌كردند.
همچنين خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده در افرادي كه در روز دو وعده يا بيشتر مشروبات غيرالكلي مصرف مي‌كردند نسبت به افرادي كه از نوشيدن اين نوشيدني‌ها پرهيز مي‌كردند، ۹۳درصد بيشتر بود.
همچنين در اين مطالعه، مصرف سوپ‌هاي شيرين ميوه و يا ميوه شيرين شده اين خطر را ۵۱درصد افزايش داد.
با اين وجود هيچ ارتباطي ميان مصرف شيريني، مارمالاد و يا مربا با خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده وجود نداشت. كه علت آن احتمالا به اين دليل است كه دفعات مصرف اين غذاها معمولا كمتر است و اين نوع تغذيه‌ها به ميزان كمتري مصرف مي‌شوند.
لارسون و گروه وي در مجله آمريكايي “تغذيه باليني” نوشتند: عامل‌هاي كه در كاهش حساسيت به هورمون انسولين دست دارند مانند شيوه زندگي بدون تحرك ، چاقي و ديابت همه ارتباط مستقيمي با ابتلا به سرطان لوزالمعده دارند.
سرطان لوزالمعده در عرض پنج سال اكثريت عظيمي از مبتلايان به اين بيماري را به كام مرگ مي‌كشاند.
بنابراين مصرف بيش از حد قند، ضمن كاستن از حساسيت لوزالمعده به انسولين، اين عضو را با نياز به توليد بيشتر اين هورمون روبرو مي‌كند و از اين طريق و همچنين از طريق چند سازوكار بالقوه ديگر، خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزايش مي‌دهد.

طبخ مرغ بدون پوست و خطر ابتلا به سرطان

بر اساس يك مطالعه جديد، كندن پوست مرغ قبل از طبخ آن براي سلامتي مضر است .
دكتر “دومينيك اس. ميشو” از “دانشكده بهداشت عمومي هاروارد” در “بوستون” و همكارانش دريافتند، در افرادي كه در هفته پنج مرتبه و يا بيشتر مرغ بدون پوست مصرف مي‌كنند خطر ابتلا به سرطان مثانه ۵۲درصد بيشتر است.
ميشو و گروه تحقيقاتي وي در اين گزارش كه در مجله آمريكايي “تغذيه باليني” منتشر شده است، نوشتند: برخي محصولات گوشتي حاوي “نيتروزامين”ها nitrosaminesهستند كه تاثير آنها در بروز سرطان مثانه شناخته شده است.
ميشو و گروه وي براي درك بهتر اين رابطه بانك اطلاعاتي مربوط به چهل و هفت هزار و ۴۲۲مرد و هشتاد و هشت هزار و ۴۷۱زن را كه به ترتيب در “مطالعه پيگيري متخصصان بهداشت” و “مطالعه بهداشت پرستاران” شركت كرده بودند، بررسي كردند.
افراد مورد بررسي به مدت ۲۲سال مورد پيگيري قرار گرفتند و در طول اين مدت ۸۰۸نفر به سرطان مثانه مبتلا شدند.
در اين مطالعه ديده شد كه خطر ابتلا به سرطان مثانه در مردان و زنانيكه در هفته پنج مرتبه و يا بيشتر مرغ پخته شده بدون پوست مي‌خوردند نسبت به افرادي كه هرگز مرغ بدون پوست مصرف مي‌كردند، ۵۲درصد بيشتر بود.
محققان متذكر شدند كه اين مطلب روشن شده است كه در مقايسه با مرغ بدون پوست، مرغ پخته شده با پوست، مقدار كمتري “آمين‌هاي هتروسايكليك ” heterocyclic aminesدارد. اين آمين‌ها تركيبات سرطانزايي هستند كه در زمان طبخ گوشت در درجه حرارت‌هاي بالا ايجاد مي‌شوند.
اين مطالعه در شماره نوامبر ” ۲۰۰۶مجله آمريكايي تغذيه باليني” چاپ شده است.

منبع:  پزشکان بدون مرز

تغییرات ساده به منظور پیش‌گیری از بروز سرطان

cancer risk preventiomدر هفته گذشته دکتر کیت وولین Dr. Kate Wolin در وبلاگ انستیتو تحقیقات سرطان آمریکا در مورد غربالگری برای پیشگیری دو عامل اصلی در مرگ مردان در اثر ابتلا به سرطان صحبت کرد.
شما آقایان می‌توانید با آگاهی از این عوامل ریسک ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن –قبل و بعد از این غربالگری – را کاهش دهید.


چگونه؟
تحرک داشته باشید: تحرک بدنی به عنوان عاملی در پیشگیری از سرطان‌های کولورکتال مسلما راحت‌تر از کولونوسکوپی کردن است. غبار را از راکت‌های کهنه تنیس‌تان زدوده و یک کفش نو بخرید و خانواده‌تان را برای فوتبال و دستش‌ده به پارک ببرید.
بیشتر میوه بخورید: هندوانه، گریپ‌فروت قرمز و آب و سس گوجه به واسطه داشتن نوعی کاروتنوئید به نام لیکوپن انتخاب‌های خوبی هستند زیرا غذاهای حاوی لیکوپن می‌توانند ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهند. عموما میوه‌ها ریسک ابتلا به سرطان ریه و دهان را کاهش می‌دهند.