درگذشته
شكر قهوهاي يا همان شكر سرخ را براي درمان برخي بيماريها استفاده
ميكردند، اما بعدها متوجه شدند كه اين شكر به دليل وجود برخي ناخالصيها
به طور نسبي سمي بوده و براي سلامت مضر است. از اينرو عرضه و تقاضاي آن به
طور چشمگيري كاهش يافت.
اما
جالب آنكه اين روزها دوباره اين محصول در برخي مغازهها در حال عرضه است و
برخي افراد با اين تصوركه شكرقهوهاي ارزش تغذيهاي و درماني بالا و كالري
كمتري دارد آن را يك شيرينكننده مغذي و رژيمي ميدانند و متاسفانه به
وفور در رژيم غذايي مبتلايان به ديابت و افراد با اضافهوزن بالا راه يافته
است، اما براستي ارزش تغذيهاي شكر قهوهاي بالاتر از شكر سفيد است؟ كالري
آن چه ميزان است؟ آيا ميتوان آن را جايگزين شكر سفيد كرد؟
بيشتر شكرهايي كه اين روزها با نام شكر قهوهاي در بازار عرضه ميشود، همان شكر سفيد تصفيه شده به اضافه مقدار معيني ملاس است.
ملاس
محصول جانبي كارخانجات توليد قند و شكر و حاصل پساب سوم پخت است كه بسيار
چسبناك و قهوهايرنگ بوده و به صورت لايهاي نازك روي ذرات كريستالي شكر
سفيد را ميپوشاند و سرخ ميكند.
كيفيت
رنگ ملاس بستگي به نوع فرآيند دارد و از قهوهاي روشن تا تيره دستهبندي
ميشود، گرچه ملاس حاوي مقاديري كلسيم، منيزيم، سديم و پتاسيم است، اما به
دليل آن كه شكر، محصول مضري بوده و نميتوان از آن به مقدار زيادي استفاده
كرد اين محصول كاربرد تغذيهاي و درماني قابل توجهي ندارد.