دمنوش‌های داغ برای فصل سرد

بهتر است این دمنوش‌ها را با عسل، خرما یا توت میل كنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ دمنوش گل‌گاوزبان و سنبل‌الطیب طبیعتی گرم و تر دارد و خواب‌آور، آرام‌بخش اعصاب، پایین آورنده فشار خون و رفع‌كننده گرفتگی گلو و تنگی‌نفس است.این نوشیدنی، مقوی معده و كبد است، مدر بوده وسردرد‌های عصبی را كاهش می‌دهد.همچنین برای رفع سنگ كلیه نیز مفید است. برای تهیه آن دو قاشق غذاخوری گل‌گاو‌زبان و یك قاشق غذاخوری سنبل‌الطیب را با دو لیوان آبجوش و نبات، نیم‌ساعت دم كنید تا به رنگ قرمز آلبالویی درآید. سپس آن را میل كنید.

دمنوش زیرفون

این گیاه طبیعت گرم دارد و آرام‌بخش و ضدمیگرن‌های مزمن، بی‌خوابی، سردرد، بیماری‌های ریوی، زكام و غلظت خون است. دمنوش این گیاه برای رماتیسم، آرتروز، نقرس و سیاتیك مفید بوده فشار خون را پایین می‌آورد.برای تهیه آن باید یك مشت زیرفون و دو لیوان آب سرد را با شعله مستقیم ده دقیقه بجوشانید سپس با شعله غیرمستقیم به مدت طولانی دم كنید تا خوب رنگ بیندازد.

دمنوش بادرنج‌بویه را نیز همین‌گونه تهیه می‌كنند. این دمنوش برای قلب و اعصاب مفید است.مغز را تقویت می‌كند و خونساز و بسیار آرام‌بخش است. اگر مشكل وزوز گوش دارید به شما كمك می‌كند و برای بیماری‌های كلیوی نیز مفید است. این دمنوش نیز طبیعتی گرم دارد و جلوی كابوس‌دیدن را می‌گیرد.

دارچین نیز گیاه دیگری است كه بر ضد دیابت و در سرماخوردگی و درد مفاصل و كم‌خونی به شما كمك می‌كند.برای به دست آوردن دمنوش این گیاه كافی است چند قطعه چوب دارچین را در دو لیوان آب بجوشانید و سپس آن را در فلاسك یا حرارت غیرمستقیم دو سه ساعت دم كنید.وقتی رنگ آن آلبالویی شد دم كشیده است.


از فیبر های موجود در میوه ها چه می دانید؟


شاید تا به حال از فواید میوه ها و فیبر های موجود در آن شنیده باشید ولی به راستی میوه ها و فیبرهای موجود در آن چه نقشی در سلامتی بدن ما دارند.
به گزارش خبرنگاربهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از سانیس نیوز؛ فیبر کربوهیدرات مشتق شده از گیاهان است که می تواند باعث هضم غذای انسان ها شود.
بررسی ها نشان می دهد؛ فیبرها کالری کمی دارند و تا حدودی در بدن دست نخورده باقی می مانند.
2 نوع فیبر وجود دارد: محلول ( حل شده در آب) و غیر قابل حل( در آب حل نمی شود)  که هر دو نقش مهمی را در سلامت،  ایفا می کنند و به طور طبیعی در سبزیجات، آجیل ها ، دانه ها و غلات و حبوبات وجود دارند.
فیبر به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کند و با افزایش حجم مدفوع اجازه می دهد که به آسانی از روده بزرگ خارج شود.همچنین کسانی که از مدفوع شل رنج می برند باید بدانند که فیبرها در درمان سندروم روده موثرند.فیبرها باکتری های سالم در روده را تغذیه می کنند و به سلامت بیشتر روده بزرگ کمک می کنند.
مطالعات نشان می دهد؛ کسانی که میزان بالاتری از مصرف فیبرها را دارند به طور قابل توجهی عمر طولانی تری دارند.
زنان باید حدود 25 گرم و مردان حدود 38 گرم فیبر مصرف کنند.  در حال حاضر با اضافه کردن فیبر به بیسکوییت ها و بستنی ها و غلات شیرین همچنان این محصولات مزایای فیبرهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات را ندارند.
اگر از بیماری های روده و یا کلسترول بالا رنج می برید با اضافه کردن فیبرها و یا مکمل های فیبری در رژیم غذایی خود از این بیماری ها خلاص شوید.

آيا مي توان گوشت قرمز را به طور کامل از سبد غذايي حذف کرد؟

مواد مغذی بسیار زیادی در انواع گوشت موجود است که در صورت عدم مصرف می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی در بدن شما شود.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ اگر چه علم ثابت کرده است که گیاه خواری در حفظ سلامت بسیار تأثیرگذار است و به طور چشمگیری احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد، اما مصرف مقداری گوشت نیز برای سلامت انسان مفید و ضروری است.

آجيل، سويا، بلغور گندم، بادمجان، قارچ و حبوبات از جمله جايگزين هاي گوشت قرمز به شمار مي روند.

خواص گوشت قرمز:

- گوشت قرمز غنی از منیزیم و ماده مغذی است که در حفظ سلامت افراد به خصوص کودکان و نوجوانان بسیار موثر است.

- گوشت سالم سرشار از پروتئین حیوانی است و برای تقویت عضلات و شکل گیری بدن لازم است.

آيا ظروف چدن بخريم؟


چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که در شکل ‌هایی چون چدن‌های ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت وجود دارند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ استفاده از ظروف مختلف برای پخت غذا بسیار اهمیت دارد و افرادی که کیفیت و طعم غذا برای آن‌ها مهم است، باید به کیفیت ظرفی که درآن غذا تهیه می‌شود نیز اهمیت بدهند. جنس ظرف و روکش آن در پخش گرما و سرعت پخت غذا تأثیر دارد.

 چدن، آلیاژی مركب از آهن، كربن و سیلیسیم است كه ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت است.

چدن رسانای حرارتی ضعیفی به شمار می‌رود، اما با این وجود حرارت را در خود نگه داشته و آن را به طور یکنواخت پخش می‌کند.

مصرف غذاهای دریایی سبب کاهش کلسترول خون نمی‌شود

کلسترول موجود در غذاهای دریایی اثر ناچیزی بر کلسترول خون در بیشتر افراد می‌شود.
سبحان ابراهیمی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا مصرف غذاهای دریایی سبب کاهش کلسترول خون در افراد می‌شود گفت: در حقیقت کلسترول موجود در غذاهای دریایی و گوشت ها اثر ناچیزی بر کلسترول خون در بیشتر افراد می‌شود.

وی تصریح کرد: اسیدهای چرب اشباع و ترانس بیشترین اثر را در افزایش کلسترول خون دارند.

ابراهیمی خاطر نشان کرد: اسید های چرب اشباع معمولاً در غذاهای حیوانی مانند:‌ گوشت، محصولات لبنی، کره، خامه، روغن نارگیل و غذاهای آماده(Fast food) و اسید های چرب ترانس در غذاهای سرخ شده و غذاهای آماده، مارگارین، روغن های نباتی هیدروژنه وجود دارند.

احساس تنهايي در سالمندان موجب بي اشتهايي مي شود

 احساس تنهايي سالمندان سبب بي اشتهايي آنان مي شود و بهتر است سالمندان تا حد امكان غذا را دركنار اعضاي خانواده و يا دوستان خود صرف كنند.
دكتر پريسا ترابي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بهتر است سالمندان تا حد امكان غذا را دركنار اعضاي خانواده و يا دوستان خود صرف كنند و با ساير دوستان هم سن خود گروهي را تشكيل دهند و غذاي خود را به شكل دوره اي در كنار هم صرف كنند.
وي توصيه كرد: در سالمندان مبتلا به سوء تغذيه لازم است از غذاهاي پر انرژي و پر پروتئين استفاده شود براي افزايش انرژي و پروتئين غذاهاي سالمندان مي توان كمي پودر شير خشك  به غذاهايي مانند شير ، ماست ، سوپ  يا فرني اضافه كرد.
دكتر ترابي افزود: از بهترين توصيه ها براي مقوي و مغذي كردن غذا، اضافه كردن غلات جوانه زده (جوانه گندم، ماش يا عدس) و يا پودر غلات جوانه زده در برنامه غذايي است مصرف جوانه غلات، انرژي و پروتئين غذا را افزايش مي دهد. 
وي با بيان اين كه گاهي احساس تنهايي سبب بي اشتهايي مي شود، گفت: ممكن است تنهايي مانع شود كه سالمندان غذا را  فقط براي خودشان تهيه و طبخ كنند و شايد غذاها به نظر خيلي بي مزه و يا حتي بدمزه به نظر برسند اين مشكل ممكن است از عوارض داروهايي كه مصرف مي كنند يا به علت بالا رفتن سن و یا كم شدن طبيعي حس ذائقه باشد.
اين متخصص تغذيه توصيه كرد: با افزودن انواع ادويه، چاشني هاي گياهي و آب ليمو به غذايتان، طعم غذا را مطلوب تر كنيد تا اشتهايتان براي غذا تحريك شود ولی از اضافه کردن نمک برای طعم دار کردن غذا پرهیز کنید.

نامنظم شدن ضربان قلب و فشار خون از عوارض کمبود پتاسیم

 
نامنظم شدن ضربان قلب و فشار خون از عوارض کمبود پتاسیم است.
به گزارش وب دا، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه خستگی، عکس‌العمل‌های کند، ضعف عضلانی و خشکی پوست از دیگر عوارض کمبود پتاسیم به شمار می رود، اظهار داشت: اگر میزان پتاسیم موجود در بدن به یکباره کاهش پیدا کند، ممکن است شخص مبتلا به بیماری‌های قلبی شود.
دکتر محسن نعمتی تعدیل میزان آب، اسید در خون و بافت های بدن، حجیم تر کردن عضلات، هضم و جذب پروتئین و کربوهیدرات بهبود ضربان منظم قلب، تنظیم انتقال مواد مغذی به درون سلول‌ها، بهبود انقباض طبیعی ماهیچه‌ای، حفظ تعادل آب در بافت‌ها و سلول‌های بدن، حفظ یا بهبود عملکرد طبیعی سلول‌های ماهیچه‌ای، قلبی، عصبی، کلیه‌ها و ترشحات شیره معده را از مزایای پتاسیم عنوان کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پتاسیم و سدیم، نقش متقابلي دارند، خاطر نشان کرد: نشانه های كمبود پتاسيم را مي‌توان در افرادي مشاهده كرد كه فشارخون بالايي دارند. اين افراد به علت مصرف زياد سديم، جذب كمي از پتاسيم داشته و اين كمبود علاوه بر بالا بردن فشارخون، در طول زمان طولاني پوكي استخوان را نيز براي فرد ايجاد مي‌كند.
دکتر محسن نعمتی افزود: افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند، معمولاً با رژیم‌هایی تحت درمان قرار می‌گیرند که میزان پتاسیم آن‌ها بالا بوده، اما سدیم به کمترین میزان کاهش پیدا می‌کند.

میوه و کلوچه کم چرب بهترین میان وعده برای دیابتی‌ها است

  
مبتلایان به دیابت از میوه‌های تازه و کلوچه‌های کم چربی و غلات به عنوان میان وعده استفاده کنند همچنین این افراد هر روز صبح، غلات پرفیبر را برای صبحانه انتخاب کرده و از مصرف غلات دارای مقادیر زیاد شکر خودداری کنند.
به گزارش وب دا، کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: بیماران مبتلا به دیابت نوع اول سعی کنند برنامه غذایی خود را به طور منظم تنظیم کنید، به نحوی که هر روز در ساعات معینی غذا بخورید.
علی اکبر کمالی اردکانی با اشاره به اینکه دیابتی‌ها روزانه بین ۴ تا ۵ وعده غذا بخورند خطاب به دیابتی‌ها گفت: در هر وعده مقادیر متناسبی از کربوهیدرات‌ها را مصرف کنید تا دچار عوارض ناشی از نوسانات قندخون نشوید.
این کار‌شناس صنایع غذایی با تاکید بر کاهش مصرف چربی دریافتی و مصرف قندهای ساده مانند شکر، شکر قرمز، عسل و شربت ذرت افزود: این بیماران مصرف فیبر را تا میزان ۲۵ میلی گرم به ازای هر ۱۰۰۰ کیلوکالری دریافتی افزایش دهند، از طرف دیگر دیابتی‌ها میزان کالری موردنیاز روزانه خود را با متخصص تغذیه مشورت کنند.
کمالی با تاکید بر افزایش مصرف منابع غذایی حاوی فیبر اعم از انواع میوه و سبزی، حبوبات و غلات سبوس دار در این بیماران توصیه کرد: دیابتی‌ها تلاش کنند از محصولات بدون قند مانند نوشابه‌های بدون قند، ژله بدون قند و بیسکوئیت‌های بدون قند استفاده کنند.

نوشابه ها در جذب كلسيم اختلال ايجاد مي كند

 نوشابه ها علاوه بر قند زياد، داراي املاح فسفات هستند كه در جذب كلسيم غذا ايجاد اختلال مي كند و نهايتا“ مصرف مداوم نوشابه هاي گازدار كمبود كلسيم و بدنبال آن پوكي استخوان را بدنبال دارد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرگار وب دا گفت: يكي ديگر از عوامل خطر بروز بيماري هاي متابوليك، افزايش مصرف مواد قندي است كه علت آن مصرف بي رويه نوشابه هاي گازدار است. بر اساس آمار موجود، سرانه مصرف نوشابه در كشور 42 ليتر در سال است و هر بطري معمولي 300 ميلي ليتري نوشابه حاوي 28 گرم قند است.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: مصرف بي رويه نوشابه هاي گازدار يكي از عوامل عمده بروز چاقي است و چاقي زمينه ساز انواع بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و انواع سرطان ها است.
وي با اشاره به اين كه شير و لبنيات، بهترين منبع تامين كلسيم هستند گفت: مصرف روزانه شير و لبنيات ضروري است و با بررسي هاي مصرف مواد غذايي، نشان مي دهد كه مصرف شير و لبنيات در كشور كمتر از مقادير توصيه شده است.
اين متخصص تغذيه تاكيد كرد: عادات و رفتارهاي غذايي غلط مثل سرخ كردن غذاها، مصرف چربي اضافي (استفاده از كره در كنار غذاها) مصرف نمك اضافي در موقع صرف غذا، استفاده از سس هاي چرب، همراه با سالاد، افراط در مصرف شيريني بخصوص شيريني هاي خامه اي در كنار كم تحركي و نداشتن فعاليت بدني كافي از جمله عواملي ديگري هستند كه سلامت مردم را به خطر انداخته اند.

جویدن آدامس برای کاهش وزن

جویدن آدامس برای کاهش وزن
آیا جویدن آدامس های بدون قند حقیقتا می تواند به کاهش کالری های روزانه شما کمک کند؟
جویدن آدامس ممکن است از جهاتی برای شما مفید باشد، نه تنها می تواند تنفس شما را تازه کند. بلکه می تواند به شما جهت غلبه بر اشتیاق به مصرف مواد غذایی پر انرژی مانند انواع اسنک ها، سیگار نیز کمک نماید و همچنین حافظه شما را تقویت می کند و حتی به کاهش وزنتان کمک نماید.
برخی مطالعات نشان داده اند که جویدن آدامس می تواند به کنترل تمایلات غذایی، مدیریت گرسنگی و تقویت کاهش وزن کمک کند. ولی هنوز این ایده تایید نشده است که مصرف چند تکه آدامس در طی روز موجب لاغر شدن می گردد. اگرچه مطالعات کمی نشان داده اند که جویدن آدامس می توانند به شما در کاهش کالری دریافتی تان کمک نماید.
به عنوان یک اصل باید بپذیریم که مسلما جویدن آدامس  منجر به کاهش وزن آشکار در شما نخواهد شد، مگر اینکه همچنین از رژیم غذایی کم کالری پیروی نمایید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید. اگر عادت به مصرف آدامس در طی روز دارید، باید بدانید که آدامس های عاری از قند بهترین گزینه هستند چرا که معمولا کمتر از 5 کیلوکالری به ازای هر قطعه تولید می کنند( در مقایسه با 10 کیلو کالری انرژی به ازای هر قطعه آدامس عادی).  اما باید توجه شود که مصرف زیاد شیرین کننده مصنوعی (که در آدامس های بدون قند  نیز موجودند) ممکن است خاصیت ملین یابند وعوارضی را برای سلامت فرد در بر داشته باشند.
اثر جویدن آدامس بر کاهش وزن
در یک مطالعه ای که اخیرا انجام شده نشان داده شد که افرادی که آدامس می جویدند، در ناهارشان چیزی  در حدود 68 کیلوکالری کمتر کالری مصرف می نمودند و در بقیه اوقات روز کمتر دچار پرخوری شدند. جویدن آدامس همچنین به شرکت کنندگان مطالعه کمک کرد تا تمایلات غذایی شان را کنترل کنند و در مقابل رفتارهای چاق کننده مقاومت نمایند. افرادی که آدامس می جویدند در حقیقت در حدود 5% کالری بیشتری را نسبت به افرادی که آدامس نمی جویدند، می سوزانند.
یک مطالعه دیگر از دانشگاه Louisiana State University نشان داد جویدن آدامس در کنترل اشتها مفید است و 40% دریافت کالری روزانه شرکت کنندگان را کاهش می دهد و تمایل به مصرف میان وعده ها را کاهش می دهد.