نوشابه ها در جذب كلسيم اختلال ايجاد مي كند

 نوشابه ها علاوه بر قند زياد، داراي املاح فسفات هستند كه در جذب كلسيم غذا ايجاد اختلال مي كند و نهايتا“ مصرف مداوم نوشابه هاي گازدار كمبود كلسيم و بدنبال آن پوكي استخوان را بدنبال دارد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرگار وب دا گفت: يكي ديگر از عوامل خطر بروز بيماري هاي متابوليك، افزايش مصرف مواد قندي است كه علت آن مصرف بي رويه نوشابه هاي گازدار است. بر اساس آمار موجود، سرانه مصرف نوشابه در كشور 42 ليتر در سال است و هر بطري معمولي 300 ميلي ليتري نوشابه حاوي 28 گرم قند است.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: مصرف بي رويه نوشابه هاي گازدار يكي از عوامل عمده بروز چاقي است و چاقي زمينه ساز انواع بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و انواع سرطان ها است.
وي با اشاره به اين كه شير و لبنيات، بهترين منبع تامين كلسيم هستند گفت: مصرف روزانه شير و لبنيات ضروري است و با بررسي هاي مصرف مواد غذايي، نشان مي دهد كه مصرف شير و لبنيات در كشور كمتر از مقادير توصيه شده است.
اين متخصص تغذيه تاكيد كرد: عادات و رفتارهاي غذايي غلط مثل سرخ كردن غذاها، مصرف چربي اضافي (استفاده از كره در كنار غذاها) مصرف نمك اضافي در موقع صرف غذا، استفاده از سس هاي چرب، همراه با سالاد، افراط در مصرف شيريني بخصوص شيريني هاي خامه اي در كنار كم تحركي و نداشتن فعاليت بدني كافي از جمله عواملي ديگري هستند كه سلامت مردم را به خطر انداخته اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر