نوشته : تحريريه دنياي سلامت
همانقدر
كه مصرف زياد نمك براي بدن مضر است، كمبود آن نيز مشكلاتي به وجود
ميآورد. در واقع در مورد مصرف نمك بايد هميشه تعادل را حفظ كرد؛ اما
چگونه؟ افزودن مقدار كمي نمك به غذا، طعم آن را كاملا عوض ميكند. در واقع
نمك يكي از اجزاي اصلي غذاست. نمك معمولي (كلريد سديم) علاوه بر آنكه طعم
دلپذيري به غذاها ميدهد، نقش مهمتري هم دارد. نمك، آب موجود در سلولها
را به بيرون منتقل ميكند؛ همچنين تأثير زيادي در حفظ تعادل بدن دارد. اما
نكته مهم مقدار نمكي است كه به غذاهاي خود ميافزاييم و يا به طور طبيعي در
سبزيجات و مواد غذايي وجود دارد.
مصرف بيش از اندازه نمك
وقتي مقدار سديم در خون بيش از حد نياز باشد (هايپرنترميا)، بدن سعي ميكند نمك اضافي را دفع كند. اما هر فرد براي دفع نمك آستانهاي دارد؛ يعني بدن ما تنها تا حدي قادر به دفع نمك اضافي است و وقتي مقدار آن از حد مورد نظر فراتر رود، شروع به جذب آب بيشتر ميكند و اين مسأله باعث تورم بدن ميشود. به همين ترتيب فشارخون افزايش مييابد و در صورت عدم تشخيص بالا بودن فشار خون، به كليهها آسيب ميرسد و در مواقعي حتي نارسايي و از كارافتادگي آنها را به دنبال خواهد داشت.
مصرف بيش از اندازه نمك
وقتي مقدار سديم در خون بيش از حد نياز باشد (هايپرنترميا)، بدن سعي ميكند نمك اضافي را دفع كند. اما هر فرد براي دفع نمك آستانهاي دارد؛ يعني بدن ما تنها تا حدي قادر به دفع نمك اضافي است و وقتي مقدار آن از حد مورد نظر فراتر رود، شروع به جذب آب بيشتر ميكند و اين مسأله باعث تورم بدن ميشود. به همين ترتيب فشارخون افزايش مييابد و در صورت عدم تشخيص بالا بودن فشار خون، به كليهها آسيب ميرسد و در مواقعي حتي نارسايي و از كارافتادگي آنها را به دنبال خواهد داشت.