برای جلوگیری از افزایش کلسترول خون؛
به منظور پيشگيری از افزايش كلسترول خون بهتر است از روغن های مايع مانند روغن زيتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حيواني و روغن نباتی جامد استفاده شود.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين که استفاده از روغن هاي مناسب خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را كاهش مي دهد، اظهار داشت: مصرف روغن زيتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی بايد متعادل باشد و از روغن هاي مايع معمولي (غير سرخ كردني) و روغن زيتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن ها به حرارت بالا) استفاده نشود.
سعیده معانی افزود: از مصرف غذاهای سرخ كرده پرهیز كرده و در صورت لزوم، از روغن مخصوص سرخ كردنی استفاده شود زیرا روغن جامد هيدروژنه حاوي اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهای چرب ترانس است كه خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزايش می دهد.
وي خاطرنشان كرد: مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته اي مانند برنج، ماكارونی، شيريني،کیک، شكلات، مربا، عسل و نوشابه ها باعث افزايش وزن، بالا رفتن فشارخون و چربي خون شده و منجر به بروز بيماري هاي قلبي عروقي مي شود.