نوشته : آتنا رمضانی کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
بر اساس آخرین پژوهشها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته، بادام و بادام زميني نقش مهمی در تامین سلامتی بدن دارند و برخلاف تصور عوام منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتیاکسیدانی هستند. مطالعات نشان میدهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است و همچنین خواص ضد سرطانی دارد. دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافتهاند که یک مکمل غذایی حاوی ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطانهای پروستات، ریه و روده را در حدود ۵۰ درصد کاهش میدهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری میکند. این دانههای خوراکی سرشار از فسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوانها و دندانها کمک میکند. منیزیم که باعث تعادل در عملکرد ماهیچهها و اعصاب ميشود نيز يكي از عناصر تشكيلدهنده مغزهاست. همچنین وجود اسیدلینولنیک در این دانههای خوراکی میتواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد. در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانهها ذکر شده است:
خواص پسته
پسته در واقع گرانترين آجيل و البته با ارزش غذايي فراوان است. ارزش غذايي پسته به نسبت ساير آجيلها و نيز مواد پروتئيني همانند گوشت، شير، تخم مرغ، و نيز حبوبات در خور اهميت و توجه ميباشد. مغز پسته در بين بيش از دويست ماده خوراكي شامل انواع آجيلها، حبوبات، سبزيها، ميوههاي خشك و تر، لبنيات، انواع گوشت و دهها نوع خوراكي ديگر بيشترين ميزان آهن قابل جذب بدن را دارا ميباشد.
خواص پسته
پسته در واقع گرانترين آجيل و البته با ارزش غذايي فراوان است. ارزش غذايي پسته به نسبت ساير آجيلها و نيز مواد پروتئيني همانند گوشت، شير، تخم مرغ، و نيز حبوبات در خور اهميت و توجه ميباشد. مغز پسته در بين بيش از دويست ماده خوراكي شامل انواع آجيلها، حبوبات، سبزيها، ميوههاي خشك و تر، لبنيات، انواع گوشت و دهها نوع خوراكي ديگر بيشترين ميزان آهن قابل جذب بدن را دارا ميباشد.