نوشته : مهندس مسعود خبازی
قرهقروت از فرآوردههای سنتی و محلی ایران است که از جوشاندن آب ماست حاصل از تهیه کشک، دوغ کره و یا آب پنیر به دست ميآید. قرهقروت از جمله مواد اولیه تولید لواشک بوده و هم به عنوان محصولی مجزا و بهطور مستقیم مورد استفاده قرار ميگیرد. این محصول سرشار از اسید لاکتیک بوده و حاوی برخی از ویتامینها به خصوص ویتامین B2 و مواد معدنی مانند کلسیم ميباشد.
این فرآورده در غذاهایی چون انواع آشها، عدسی، خوراک مرغ و ... استفاده ميشود. در عين حال آنچه اين محصول را براي مصرفكننده قابل اهميت ميكند، طعم ترشي بسيار خاص آن است كه ميتواند انتظار ذائقههاي زيادي را برآورده نماید و خریداران خوبی در بین دختران و خانمهای جوان دارد. این مقاله به اختصار ویژگیهای استاندارد و خواص غذایی قرهقروت را بیان ميکند.
تعاریف
دوغ کره: مایعی است که از زدن خامه پس از کرهگیری باقی ميماند.
آبپنیر: آبی است که از انعقاد شیر تازه گاو که پاستوریزه شده با روشهای متداول به کمک مایهپنیر با استفاده از باکتریهای آغازگر در تهیه پنیر بدست ميآید.
آب ماست: بخشی از ماست که هنگام تغلیظ از آن جدا ميشود.
این فرآورده در غذاهایی چون انواع آشها، عدسی، خوراک مرغ و ... استفاده ميشود. در عين حال آنچه اين محصول را براي مصرفكننده قابل اهميت ميكند، طعم ترشي بسيار خاص آن است كه ميتواند انتظار ذائقههاي زيادي را برآورده نماید و خریداران خوبی در بین دختران و خانمهای جوان دارد. این مقاله به اختصار ویژگیهای استاندارد و خواص غذایی قرهقروت را بیان ميکند.
تعاریف
دوغ کره: مایعی است که از زدن خامه پس از کرهگیری باقی ميماند.
آبپنیر: آبی است که از انعقاد شیر تازه گاو که پاستوریزه شده با روشهای متداول به کمک مایهپنیر با استفاده از باکتریهای آغازگر در تهیه پنیر بدست ميآید.
آب ماست: بخشی از ماست که هنگام تغلیظ از آن جدا ميشود.