نوشته : تحریریه دنیای سلامت
تخممرغ يكي از مواد غذايي سرشار از پروتئين، ويتامينها و املاح ضروري است كه هضم آن آسان ميباشد. بهطور متوسط يك تخممرغ حدود 70 كيلو كالري انرژي و 7 گرم پروتئين دارد كه از نظر پروتئين ميتواند جايگزين 30 گرم گوشت يا دو سوم ليوان شير شود. بيش از نيمي از پروتئين تخممرغ (55 درصد) در سفيده آن قرار دارد كه همه گروههاي سني ميتوانند آن را مصرف كنند. اين ماده غذايي منبع خوبي از ويتامينهاي گروه B (مانند B12,B6 و اسيد فوليك) و ويتامينهاي E,D,A و K ميباشد كه به حفظ سلامت دستگاه عصبي، حفظ سلامت و استحكام دندانها و استخوانها و همچنين خونسازي كمك ميكند. تخممرغ حاوي املاح لازم براي تامين سلامتي است؛ چرا كه منبع كلسيم، فسفر، روي، پتاسيم، منيزيم و سلنيوم ميباشد و اين املاح براي رشد و سلامت اعصاب، استخوانها و دندانها، سلامت پوست، سيستم ايمني و عضلات لازماند. حدود نيمي از پروتئين و تقريباً تمامي چربيهاي تخممرغ در قسمت زرده آن قرار دارد و بيشتر اين مقدار چربي (دو سوم) نيز از نوع غير اشباع و براي فعاليتهاي طبيعي مغز و اعصاب ضروري است. همچنين هر عدد تخممرغ حاوي 240 ميليگرم كلسترول ميباشد. افراد ديابتي يك عدد در هفته، افرادي كه كلسترول بالا و بيماري قلبي عروقي دارند، دو تا سه عدد در هفته (با نظر متخصص تغذيه) و افراد سالم، چنانچه دريافت گوشت مصرفي را محدود كنند، ميتوانند روزي يك عدد تخممرغ بخورند.