سالها طول میکشد تا یک شکستگی كاملاً جوش بخورد. عوامل زیادی در جوش خوردن شکستگیها نقش دارند؛ مانند سن بیمار، نوع استخوان شکستهشده، شدت نیرویی که به استخوان وارد شده و آن را شکسته است، آسيب نسج نرم همراه، باز یا بسته بودن شکستگی، وجود عفونت، بیماریهای زمینهای، تغذیه و داروهای مختلف. یک انسان بالغ با فعالیت فیزیکی متوسط، روزانه به 2500 کالری نیاز دارد که از طریق تغذیه تامین میشود. همین انسان در صورتی که دچار چند شکستگی شود، میزان کالری مورد نیاز وی به 6000 کالری افزایش خواهد یافت که باید از طریق تغذیه تامین شود. مطالب زیر در مورد نقش مواد مختلف در جوش خوردن شکستگیهاست.
پروتئینها
مهمترین ماده غذایی جهت تامین کالری، پروتئینها میباشند. مصرف کم اينماده باعث میشود شکستگی ضعیف و دير جوش بخورد. پروتئینها باعث افزایش جذب کلسیم از روده و نیز جذب کلسیم توسط استخوان میگردند. یکی از مهمترین مواد تشکیلدهنده پروتئینها در این مورد لیزین نام دارد که در شیر کمچرب، ماهی، سویا و مخمرها يافت ميشود. بهتر است پروتئینها گیاهی باشد؛ زيرا پروتئینهای حیوانی، مانند گوشت قرمز، باعث برداشت کلسیم از استخوان و دفع آن از کلیهها میشوند. بهترين پروتئینهای گیاهی بهاین منظور در غلات، لوبیا، و سبزیجات به مقدار زیادی وجود دارند.
پروتئینها
مهمترین ماده غذایی جهت تامین کالری، پروتئینها میباشند. مصرف کم اينماده باعث میشود شکستگی ضعیف و دير جوش بخورد. پروتئینها باعث افزایش جذب کلسیم از روده و نیز جذب کلسیم توسط استخوان میگردند. یکی از مهمترین مواد تشکیلدهنده پروتئینها در این مورد لیزین نام دارد که در شیر کمچرب، ماهی، سویا و مخمرها يافت ميشود. بهتر است پروتئینها گیاهی باشد؛ زيرا پروتئینهای حیوانی، مانند گوشت قرمز، باعث برداشت کلسیم از استخوان و دفع آن از کلیهها میشوند. بهترين پروتئینهای گیاهی بهاین منظور در غلات، لوبیا، و سبزیجات به مقدار زیادی وجود دارند.