خواص بادمجان

بادمجان

هرچند ممکن است بادمجان غذای چندان اشتها برانگیز و وسوسه کننده‌ای نباشد اما در عوض سرشار از فیبر خوراکی و منبع غنی از ویتامین‌های گروه B است.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ رنگ ارغوانی تیره پوست بادمجان نشان می‌دهد که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است و برای حفاظت از سلول‌های مغزی و کنترل سطح چربی ها دربدن تاثیر دارد. پس دفعه بعد که بادمجان را در مغازه سبزی فروشی دیدید نگویید که «بادمجان دوست نداریم و نمی‌خوریم‌» چون این نوع از صیفی جات برای سلامتی بدن مفید است و خواص زیر را دارد.
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. بادمجان اگر به روش صحیح طبخ شود خواص بسیاری دارد و برای پیشگیری و حتی درمان سرطان مفید است. بادمجان به دلیل ذخیره فیبر زیادی که دارد در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. این خوردنی هنگام عبور از روده‌ها مواد سمی و شیمیایی را جذب می‌کند و روده را از این مواد سرطان‌زا پاکسازی می‌نماید.

آنچه در مورد خواص پسته نمی دانید

پسته

بر اساس تحقیقی که توسط انجمن تغذیه امریکا در سال 2012 انجام شد، پسته تنظیم کننده ترکیب میکروبی دستگاه گوارش است.
 
این مطالعه نشان داد که پسته سطح باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش را تغییر داده و از این طریق سلامت این سیستم را بهبود می بخشد.
میکروب های مجرای گوارش نقش مهمی در سلامت میزبان یعنی انسان ایفا می کنند. اصلاح این محیط میکروبی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین سلامت کلی بدن ضروری است و بر اساس مطالعات، پسته با این مکانیسم به سلامت دستگاه گوارش کمک قابل توجهی می کند.

پسته ترکیبات ضروری مورد نیاز دستگاه گوارش را تامین می کند
پسته دارای خواص پری بیوتیک است. پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیر قابل هضم مانند فیبرهای غذایی هستند که در مجرای گوارش باقی مانده و به عنوان منبع غذایی باکتری های روده به مصرف می رسند.
غذاهای با خواص پری بیوتیک رشد و یا فعالیت باکتری های سودمند دستگاه گوارش را افزایش داده و با بهبود تعادل میکروبی روده بزرگ، تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن دارند. پسته همچنین حاوی ترکیبات شیمیایی ویژه ای است که تعادل میکروبی روده را بهبود می بخشند.
برای بررسی ارتباط بین ترکیبات پری بیوتیک موجود در پسته و سیستم گوارش، تحقیقی انجام شد که در آن 16 فرد سالم به صورت تصادفی انتخاب شدند و به 3 گروه تقسیم گردیدند. رژیم غذایی گروه اول فاقد پسته، گروه دوم حاوی روزانه 1.5 انس (42.5 گرم) و گروه سوم حاوی 3 انس (85 گرم) پسته یا بادام بود.

این ماده التهاب لثه را بهبود می دهد

لثه

مصرف مکمل های روغن ماهی (اسیدهای چرب امگا- 3) به درمان بیماری های لثه کمک می کند.
 
بیماری های لثه به ویژه التهاب بافت های اطراف دندان ها در بیش از نیمی از بزرگسالان مشاهده می شود. این بیماری خطر سکته و سایر مشکلات قلبی را افزایش می دهد.
محققان استرالیایی اثر مکمل های روغن ماهی را به عنوان یک درمان کمکی در بیماری های لثه مورد بررسی قرار دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که  مصرف روغن ماهی موجب بهبود علایم بالینی بیماران مبتلا به التهاب لثه می شود.
محققان توصیه می کنند که برای برخورداری از اثرات سودمند اسیدهای چرب امگا- 3 از جمله سلامت قلب و عروق، سلامت روان و همچنین کمک به درمان بیماری های لثه، از ماهی های چرب در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
 میزان امگا- 3 توصیه شده برای بزرگسالان 500 میلی گرم در روز می باشد و این مقدار امگا- 3 از طریق مصرف ماهی های چرب  (مانند سالمون و قزل آلا)  دو بار در هفته تامین می شود.
در صورتی که ماهی نمی خورید، می توانید تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه از مکمل های روغن ماهی استفاده کنید.
مصرف روغن ماهی عوارض خطرناکی به همراه ندارد. امگا- 3 در دوزهای بسیار بالا و بیش از نیاز روزانه ممکن است موجب تاخیر در زمان انعقاد خون و گاهی نیز احساس ناراحتی در معده شود.
افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین استفاده می کنند، بهتر است قبل از مصرف مکمل های روغن ماهی با پزشک مشورت کنند.

خوردن غذاهاي كم چرب به جاي رژيم‌هاي افراطي به كاهش وزن كمك مي‌كند

 جايگزين غذاهاي كم چرب به جاي غذاهاي پرچرب در كاهش وزن مؤثر است. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي انگلستان محققان با بررسي نتايج حاصل از داده‌هاي 73589 فرد شامل مردان، زنان و كودكان دريافتند كاهش وزن بدون تلاش خاص و گرفتن رژيم‌هاي سخت تنها با انتخاب فرآورده‌هاي غذايي كم چرب ميسر است.
نتايج حاصل ازاين گزارش حاكي است در مقايسه با بقيه، افرادي كه چربي كمتري مصرف كردند پس از گذشت 6 ماه، 6/1 كيلوگرم در وزن، 56.0 در ميزان BMI (شاخص توده بدني) و نيز 5/0 سانتي‌متر در دور كمر آنها كاهش حاصل شد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: گونه‌هاي مختلف چربي در اين مطالعه در نظر گرفته نشده است اما بديهي است كه كاهش در ميزان مصرف چربي‌هاي اشباع شده باعث كاهش چربي، فشارخون و وقوع بيماريهاي قلبي عروقي مي‌شود، به طوري كه سالم‌ترين راه براي كاهش چربي، كاهش چربي‌هاي اشباع است.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود: حفظ سلامتي فقط خوردن غذاهاي كم چرب مانند ماست و شير كم چرب و قطع مصرف كره نيست اما كاهش چربي به ويژه چربي‌هاي اشباع، شروع بزرگي است.
به گفته محققان انجام فعاليت‌هاي فيزيكي بيشتر، عدم مصرف دخانيات و مصرف مقادير زياد ميوه و سبزيجات به جاي تنقلات چرب مانند بيسكويت، كيك و چيپس به نگهداشتن سلامتي كمك مي‌كند اما در اين ميان، هم چنان آزمايشات بيشتري براي بررسي اثر كاهش مصرف چربي در وزن بدن به ويژه در كودكان لازم است.

معتادان در حال درمان، سبزیجات و میوه های تازه بخورند

 بیمارانی که دچار اعتیاد هستند و در حال درمان می باشند، باید حتما سبزیجات ومیوه های تازه را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند.
به گزارش وب دا، روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این مطلب، گفت: براساس تشخیص پزشک برخی از معتادان برای درمان باید از متادون استفاده کنند که هدف اساسی درمان نگهدارنده بامتادون کاهش آسیب ناشی ازمصرف موادمی باشد و همین که بتوانیم بیمار را از تزریق به سمت مصرف متادون خوراکی یاحتی مصرف خوراکی موادببریم خودش موفقیت بزرگی است.
دکتر سید محمد علی علوی افزود: در درمان بامتادون محدودیت زمانی وجودندارد و گاهی تا یک سال و حتی تا آخر عمر می تواند ادامه داشته باشد.
وی بیان کرد: چنین بیماری اگر حداقل یک سال پاک باشد و تستهای  وی منفی باشد، رفتارهای وی کاملا متعادل و منطقی باشد، شغل هم داشته باشد و توانایی سرکار رفتن و اداره زندگی مستقل  نیز داشته باشد، می تواند اقدام به ازدواج کند.
دکتر علوی گفت: معتادان در زمان ترک باید از مصرف غذاهای پرچرب، شور، حاوی شیرینی زیاد، غذاهای سرخ شده و نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه و چای و نسکافه و بعضی شکلات ها پرهیز کنند و در رژیم غذایی روزانه حتما سبزیجات و میوه های تازه وجود داشته باشد و روزانه یک عدد مولتی ویتامین مصرف کنند.
وی بیان کرد: یکی از علت های گرفتارشدن در دام اعتیادنداشتن و ندانستن مهارت های لازم زندگی ازجمله مهارت قاطعیت، حل مسئاله و مهارت "نه گفتن" می باشد که اگر شخص این مهارت ها را یاد بگیرد در مقابل وسوسه ی دوستان به مصرف مواد، مقاومت می کند و در صورت بروز مشکل، به روش صحیح آن را حل می کند که امیدوارم با آموزش به موقع این مهارت ها به روزی برسیم که معتادی در هیچ خانواده ای وجود نداشته باشد.

مصرف قهوه ميزان مرگ و مير ناشي از سرطان دهان و حلق را كاهش مي‌دهد

نوشيدن قهوه كافئين‌دار، ميزان وقوع مرگ و مير ناشي از سرطان مرگبار دهان و حلق را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آمريكايي اپيدميولوژي، نتايج يك تحقيق توسط انجمن سرطان آمريكا با بررسي اثرات مصرف قهوه كافئين‌دار، قهوه بدون كافئين و چاي در افراد مبتلا به سرطان كشنده دهان و حلق طي يك دوره 26 ساله نشان داد نسبت به كساني كه قهوه نمي‌نوشند مصرف بيش از 4 فنجان قهوه كافئين‌دار در روز با كاهش 50 درصدي مرگ و مير حاصل از اين سرطان همراه است.
نتايج حاصل از اين گزارش با مشاهدات بيشتر مي‌افزايد كه احتمال نسبي وقوع اين خطر به طور وابسته به دوز مصرف قهوه با نوشيدن هر فنجان در روز كاهش يافته و اين ارتباط مستقل از جنس، وضعيت استعمال دخانيات و مصرف الكل بوده است.
به گفته محققان قهوه يكي از گسترده‌ترين نوشيدني‌هاي مصرفي در جهان است و حاوي انواع مختلفي از آنتي‌اكسيدان‌ها، پلي فنول‌ها و ساير تركيبات بيولوژيكي فعال است كه مي‌تواند به محافظت در برابر توسعه و يا پيشرفت سرطان‌ها كمك كند.
گفتني است: سرطان دهان و حلق يكي از 10 سرطان شايع جهان بوده و مطالعات قبلي نيز نشان داده‌اند كه مصرف قهوه با كاهش خطر ابتلا به اين سرطان ارتباط دارد كه در اين ميان يافته‌هاي حاصل از اين مطالعه شواهد مبتني بر اثر محافظتي قهوه كافئين دار را بر علت و يا پيشرفت سرطان دهان و حلق تقويت مي‌كند.

خانم های چاق حداکثر 8 کیلو اضافه وزن داشته باشند

 در زمان بارداری؛
 
خانم هایی که خیلی لاغر هستند در طی حاملگی تا 18 کیلوگرم می توانند اضافه وزن داشته باشند و خانم هایی که چاق هستند در طی حاملگی نباید حداکثر بین 6 تا 8 کیلوگرم بیشتر اضافه وزن داشته باشند.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر مریم کاشانیان  متخصص زنان و زایمان با بیان این مطلب گفت: قبل از حاملگی خیلی خوب است که خانم ها مطمئن شوند که وزن ایده آل دارند خانم هایی که وزن نرمال دارند که با میزان توده ی بدنی آنها سنجش می شود وقتی که وارد حاملگی می شوند، تقریباً ده تا دوازده کیلوگرم از ابتدای حاملگی می توانند اضافه وزن داشته باشند.
وی افزود: این میزان به صورت یکنواخت در تمام طول حاملگی پخش نمی شود سه ماه اول مجموعاً یک کیلو، سه ماه دوم ماهی یک کیلوگرم و سه ماه سوم ماهی یک کیلو و نیم می توانند وزن اضافه کنند و این اضافه وزن مربوط به خانم هایی است که وزن نرمال دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: مهم است که خانم ها قبل از این که شروع به حاملگی کند سعی کند که وزن ایده آل داشته باشد بنابراین توصیه می شود که خانم هایی که چاق هستند رژیم گرفته و خود را لاغر کنند.
وی با بیان این که برای خانم های چاق یک سری خطرات وجود دارد، خاطرنشان کرد: ریسک دیابت حاملگی،  فشار خون حاملگی و احتمال نوزاد پر وزن که صدمات زایمانی را به همراه دارد در خانم های چاق بیشتر است بنابراین خیلی مهم است که خانم ها قبل از شروع برای بارداری به وزن نرمال برسند.

مصرف تخم مرغ در کودکی از ابتلا به سرطان سینه در بزرگسالی جلوگیری می کند

  كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: ‌خوردن يك عدد تخم مرغ در روز با 18 درصد كاهش احتمال سرطان سينه همراه است به ويژه وقتي كه همراه با ميوه و سبزيجات مصرف شود.
دكتر پريسا ترابي افزود: به دليل اهميت ماده كولين در ساختمان بدن، عدم مصرف آن در گروه هاي خاص به ويژه زنان باردار و شيرده مي تواند آثار سوء قابل توجهي داشته باشد زيرا اين ماده در به هم پيوستگي ساختماني غشاي سلول ها نقش دارد.
وی تصریح کرد: تخم مرغ پس از جگر گاو دومين منبع مهم و غني از كولين مي باشد كه به خصوص بايد در زنان باردار و شيرده به مصرف برسد. كولين تخم مرغ در داخل زرده آن به صورت ماده اي به نام لسيتين يافت مي شود.
وي با اشاره به اين كه 2 عدد تخم مرغ با تامين حداقل 250 ميلي گرم كولين حدود 50 درصد نياز روزانه يك خانم باردار و شيرده را تامين مي كند، تصريح كرد: كولين نقش بسيار مهمي در تكامل مغز جنين دارد و اين ماده مناطقي از مغز را كه مسئول برقراري حافظه هستند تحت تاثير قرار داده و توانايي يادگيري در دوران زندگي را تقويت مي كند.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: دريافت كولين توسط جنين از مادر نه تنها باعث رشد و تكامل مناسب مغزي او مي شود بلكه باعث مي شود كه سطح ماده هموسيستئين در خون مادر در حد متعادل حفظ شودو همچنين مادران بارداري كه در رژيم غذايي خود فقر كولين دارند، 4 برابر بيشتر احتمال دارد كه جنين آنها دچار ضايعات لوله عصبي از جمله كانال مغزي نخاعي شود.

خوردن غذاهاي چرب و شيرين وابستگي مي‌آورد

تغيير رژيم غذايي پس از مصرف غذاهاي چرب و شيرين، احساسي مشابه قطع مصرف برخي داروها را ايجاد مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان با قراردادن گروهي از موش‌هاي آزمايشگاهي تحت تغذيه با رژيم‌هاي غذايي پرچرب و قرار دادن گروهي ديگر در معرض رژيم‌هاي غذايي كم چرب براي بيش از 6 هفته  و ارزيابي وضعيت مغزي و علائم رفتاري آنها مشاهده كردند غذاهاي چرب و شيرين باعث ايجاد يك سري تغييرات شيميايي در مغز مي‌شود كه با نمايش علائم اضطرابي مرتبط است.
براساس اين گزارش محققان با بررسي بيشتر حيوانات مورد مطالعه افزودند تغيير رژيم غذايي پس از داشتن يك رژيم غذايي سرشار از چربي و قند با علائم ترك همراه بوده و حساسيت بيشتري را نسبت به شرايط استرس‌زا ايجاد مي‌كند.
نتايج حاصل از اين مطالعه با تمركز محققان بر روي هورمون مغزي دوپامين كه مغز را هنگام داشتن احساسات خوشايند قادر به واكنش‌دهي مي‌كند، مولكول CREB كه در توليد ژن‌هاي دخيل در مغز از جمله دوپامين نقش دارد در موش‌هاي قرار گرفته تحت رژيم‌هاي غذايي پرچرب افزايش يافته و اين موش‌ها نهايتاً هورمون كورتيكوسترون بيشتري را كه با استرس مرتبط است توليد مي‌كنند.
به گفته محققان وقوع اين رخدادها قبل از بروز چاقي درك ما را از رابطه بين رژيم غذايي، بدن و ذهن به چالش مي‌كشد و اين مواد غذايي ممكن است براي انديشه در حمايت رواني افراد هنگام تلاش براي پايه‌ريزي عادات غذايي سالم بدون در نظر گرفتن جريان چاقي مؤثر واقع شود.

خوشمزه‌هايي ‌كه ‌به ‌جنگ ‌سلامتي ‌مي‌آيند


جام جم آنلاين: مي‌گويند خانم‌هاي شاغل بيشترين استفاده‌کنندگان ازغذاهاي آماده و نيمه‌آماده صنعتي هستند، اما از شما چه پنهان، چندي است خانم‌هاي خانه‌دار هم به خيل آنها پيوسته‌اند.
عجب زندگي مرفه و بي‌دغدغه‌اي! صبحانه که بي‌خيال، ناهار را انواع و اقسام غذاهايي چون سوسيس، کالباس، همبرگر، کباب لقمه و پيتزا مي‌خوريم و شام را هم چون رژيم داريم، فقط چند عدد سمبوسه يا ناگت فسقلي را درون روغن غوطه‌ور کرده و همراه خانواده نوش جان مي‌کنيم.
انگار خستگي پخت و پز ما را از پاي درآورده است! پس به سوي رختخواب مي‌رويم تا با خيالي آسوده شب را به صبح برسانيم، اما تلاش ما براي خفتن به نتيجه‌اي نمي‌رسد. نيم ساعت که مي‌گذرد اتاق دور سرمان مي‌چرخد. نبض‌هاي دردناکي در عروق سر احساس مي‌شود و سوزشي در ناحيه معده ‌‌امان ‌ما را مي‌برد. حال چرا مي‌گوييم غذاهاي آماده يا نيمه‌آماده صنعتي تهديد‌کننده سلامت ما هستند؟

سوسيس و کالباس در هرم غذايي جايي ندارد
بسياري از خانواده‌ها چون سوسيس و کالباس نوعي فرآورده گوشتي است آن را جايگزين منابع پروتئيني کرده و مضرات مواد افزودني‌اش را ناديده گرفته‌اند، اما بايد بدانيد در هرم غذايي جايي براي فرآورده‌هاي گوشتي وجود ندارد و نمي‌توان آن را جايگزين پروتئين حيواني و گياهي کرد.
از آنجا که قيمت اين فرآورده يک‌سوم قيمت گوشت خالص است، استفاده از گوشت‌هاي درجه يک باارزش و کيفيت بالا در چنين فرآورده‌هايي دور از انتظار است.
در بيشتر اين فرآورده‌ها پروتئين خالص به کار نمي‌رود و نبايد تصور کرد همه توليدکنندگان خود را متعهد مي‌دانند و محصولاتي با 80 يا 90 درصد گوشت خالص وارد بازار مي‌کنند. امعا و احشا و مابقي لاشه گوشت هم مي‌تواند قسمتي از درصد گوشت به کار رفته باشد.
از سوي ديگر، طبق بررسي‌هاي موسسه ملي سرطان آمريکا، فسفات موجود در اين فرآورده‌ها با اختلال در جذب کلسيم احتمال پوکي استخوان را افزايش مي‌دهد.