بروز يك بيماري هورموني در زنان به دليل رژيم غذايي فاقد كلسيم

استفاده از رژيم‌هاي غذايي كم كلسيم با توسعه خطر ابتلا به يك بيماري هورموني شايع در زنان به نام هيپرپاراتيروئيديسم اوليه همراه است.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه BMJ  ، محققان بريگهام و بيمارستان زنان در آمريكا با بررسي 58354 نفر از زنان 39 تا 66 ساله شركت‌كننده در مطالعه سلامت پرستاران بيش از يك دوره 22 ساله كه سابقه بمياري هيپرپاراتيروئيديسم اوليه را نداشتند و ارزيابي كلسيم دريافتي آنها توسط منابع غذايي و مكمل‌ها در هر چهارسال با استفاده از يك پرسشنامه بسامد غذايي دريافتند كه مصرف بالاي كلسيم در رژيم غذايي زنان پس از تعديل عوامل متعدد از جمله سن، شاخص توده بدن و غيره با كاهش 44 درصدي بروز اين بيماري در آنها همراه بوده است.
براساس اين گزارش محققان با بررسي افراد مبتلا و غيرمبتلا در طول اين چند سال پي‌گيري همچنين افزودند زناني كه روزانه به طور متوسط 500 ميلي‌گرم از مكمل‌هاي كلسيمي استفاده مي‌كردند تا 59 درصد كمتر از زناني كه هيچ مكمل كلسيمي را دريافت نمي‌كردند در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار گرفتند.
نتايج اين مطالعه افزود: مزاياي دريافت روزانه مكمل‌هاي كلسيم در روزهاي نسبتاً كم در طول سال‌هاي متمادي به احتمال زياد نسبت به خطرات آن بيشتر بوده و حتي يك افزايش متوسط در غلظت كلسيم مي‌تواند در كاهش بروز تومور پاراتيروئيد مؤثر باشد.

مصرف زياد غذاهاي گياهي خطر بروز سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد

 مواد غذايي گياهي با داشتن تركيبات فلاونوئيدي مي‌تواند به كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمي و پيش رونده در مردان كمك كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان كنفرانس بين‌المللي تحقيقات پيشگيري از سرطان در آمريكا با بررسي 1897 مرد آمريكايي كه به تازگي با سرطان پروستات تشخيص داده شدند و استفاده از يك پرسشنامه درخصوص رژيم غذايي و ارزيابي ميزان فلاونوئيد در ميان آنها دريافتند مرداني كه بالاترين گروه مصرف كننده فلاونوئيدها هستند تا 25 درصد كمتر از بقيه در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمي قرار مي‌گيرند.
براساس اين گزارش محققان افزودند: تركيب غذاها و نوشيدني‌هاي گياهي مانند خوردن ميوه‌ها، سبزيجات، گياهان دارويي و چاي مي‌تواند از بدن در برابر سرطان پروستات مهاجم محافظت كند.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: علاوه بر اين، حتي خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان كمتر از 65 سال و افراد سيگاري كه بالاترين ميزان مصرف فلاونوئيدها را داشتند نيز با كاهش بيشتري همراه بود و به طور خاص مصرف زياد غذاهاي غني از فلاونوئيد در گروه پرخطر ابتلا به سرطان مانند افراد سيگاري نيز سودمند است.
نتايج ديگر اين مطالعه حاكي است مصرف فلاونوئيد بالاتر در كل با كاهش شانس ابتلا به سرطان پروستات تهاجمي همراه بود اما به نظر نمي‌رسد هيچ زيرگروه خاصي از فلاونوئيدها به طور مستقل با كاهش خطر ابتلا به اين سرطان همراه باشد و بايد به جاي تمركز بر روي يك فلاونوئيد يا يك نوع خاص از مواد غذايي سرشار از فلاونوئيد، انواع غذاهاي گياهي را در رژيم غذايي قرار داد.

مصرف نوشيدني‌هاي شيرين، عوامل چاق كننده را تشديد مي‌كند

 آشاميدن نوشابه‌هاي شيرين و پركالري ميزان اثر فعاليت ژن‌هاي چاقي در بدن را مضاعف مي‌كند. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي نيوانگلند محققان با انجام تحقيقات خود دريافتند كه خوردن نوشيدني‌هاي شيرين علاوه بر افزايش ميزان كالري دريافتي با تشديد تأثير ژن‌هاي چاق كننده باعث بروز چاقي و اضافه وزن بيشتري مي‌شوند.
براساس اين گزارش محققان همچنين با تجزيه و تحليل افرادي كه از نظر ژنتيكي مستعد چاق شدن هستند افزودند: اين افراد با خوردن نوشيدني‌هاي قندي، خود را در معرض افزايش خطر چاقي قرار داده و خوردن يك ليوان نوشيدني‌هاي قندي در روز احتمال بروز چاقي آنها را به بيش از 2 برابر افزايش مي‌دهد.
به گفته محققان اين مطالعه، ميزان مصرف نوشيدني‌هاي شيرين و پركالري از دهه 1970 تاكنون به شدت افزايش يافته است و اين اپيدميولوژي هم بزرگسالان و هم كودكان و نوجوانان را در معرض ابتلا به چاقي و بيماري‌هاي متابوليكي وابسته به آن قرار داده است.
گفتني است محققان در پژوهش‌هاي قبلي خود نيز عنوان كرده‌اند كه دسترسي آسان نوجوانان به ويژه دانش‌آموزان در مدارس به انواع آب ميوه‌ها و نوشيدني‌هاي قندي و پر ضرر، احتمال بروز چاقي را در آنها افزايش داده و بايد نوشيدني‌هاي سالم مانند آب و شير را جايگزين نوشيدني‌هاي ناسالم در آنها كرد.

مصرف ویتامین D ابتلا به سرطان ها را كاهش مي دهد

افزایش مصرف ویتامین  D و کلسیم با کاهش احتمال ابتلا به برخي سرطانها ارتباط دارد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با تأكيد بر اين كه احتمال بروز برخی از سرطانها در افرادی که روزانه ميوه و سبزی مصرف میکنند کمتر است، اظهار داشت: افراد مي توانند برای پيشگيری از سرطان و ساير بيماریهای مزمن، روزانه حداقل 5 واحد از میوهها و سبزیهای متنوع  مصرف كنند.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: میوهها و سبزیها حاوی فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر با کاهش بروز بسياري از سرطانها ارتباط دارد همچنين ارتباط بين مصرف منابع غذایی حاوي اسيد فوليک مانند حبوبات، اسفناج، و مرکبات، با كاهش انواع سرطانها ثابت شده است.
اين متخصص تغذيه در خصوص عوامل تغذيهای که احتمال بروز سرطان را افزايش میدهند، تصريح كرد: غذاهای پرچرب و مواد غذايی سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را بالا ميبرد اسيدهای چرب ترانس و اشباع در کيک، کلوچه، کراکر، غذاهای حيوانی، مارگارين، روغن سرخ شده، چيپس  خطرناکترين چربیها هستند.
وي ادامه داد: بهتر است چربي مورد نياز خود را از مواد غذايي مانند بادامزميني، ماهي، غذاهاي دريايي، روغن كانولا، روغنهاي گياهي مايع  مثل روغن کنجد و روغن زيتون تامين کنيد.

پرخوري، عامل مهمي در بروز ديابت و چاقي است

 پرخوري با ايجاد اختلال در عملكرد انسولين مغز مي‌تواند منجر به وقوع ديابت و چاقي در افراد شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان دانشكده پزشكي دانشگاه مونت سينايي با قرار دادن موش‌هاي آزمايشگاهي تحت يك رژيم غذايي با چربي بالا و افزايش كالري 50 درصدي روزانه آنها نشان داده‌اند كه پرخوري با ايجاد نقص در سيگنال‌هاي انسولين مغزي و ايجاد اختلال در توانايي آن جهت تجزيه چربي‌ها در كبد و بافت چربي مي‌تواند عاملي براي بروز ديابت نوع 2 و چاقي باشد.
براساس اين گزارش محققان با تزريق بسيار كم انسولين به مغز موش‌هاي آزمايشگاهي افزودند انسولين توانايي عمده‌اي در سركوب ليپوليز (تجزيه چربي‌ها) داشته و با كاهش جريان خروجي سيستم عصبي سمپاتيك به بافت چربي، فرآيند ليپوليز را كنترل مي‌كند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است در افرادي كه بيش از حد غذا مي‌خورند، ايجاد مقاومت به انسولين در مغز باعث افزايش نشت اسيدهاي چرب از بافت چربي و بالا رفتن سطح آنها در خون شده و اين پديده با افزايش ميزان التهاب باعث بدتر شدن مقاومت به انسولين مي‌شود كه نقص اصلي در بروز ديابت نوع 2 محسوب مي‌شود.
تيم محققان اين پژوهش براين باورند كه افزايش حساسيت و سيگنال‌هاي انسولين مغزي مي‌تواند منجر به ايجاد يك هدف درماني براي پيشگيري از بيماري ديابت شود.
به گفته محققان تمام اين قضايا نتيجه كاركرد يك چرخه معيوب در بدن است و اين در حالي است كه ما مي‌دانيم سرچشمه همه آنها با پرخوري آغاز مي‌شود آنچه در موش‌هاي آزمايشگاهي اتفاق افتاد در انسان‌ها نيز رخ مي‌دهد

حالات روانشناختي در انتخاب نوع غذا موثر است

كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي گفت: حالات روانشناختي افراد در انتخاب نوع غذا موثر است.
شهناز باشتي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ابراز داشت: افراد در حالات مختلف، غذاهاي متفاوت را طلب مي كنند،‌ هنگام احساس قدرت و پيروزي به غذاهاي گوشتي، هنگام احساس تنوع و تحول به غذاهايي با انواع سس و هنگام اضطراب يا پرخاشگري به خوراكي هاي گاز زدني تمايل دارند در حالي كه وقتي خسته هستيم چاي و قهوه را ترجيح مي دهند.
وي افزود: بنابراين با شناخت خود و سوخت و ساز بدن مي توانيم با انتخاب مواد خوراكي مناسب به آرامش بيشتري دست يابيم و از خوردن لذت ببريم.
اين كارشناس، ايمان را يكي از عوامل مؤثر در سلامت روان جامعه برشمرد و گفت: اعتقادات و باورهاي مذهبي قادر است در مصيبت هاي زندگي، از فرد افسرده و مايوس انساني اميدوار و محكم بسازد، چنان كه هرگز خود را تنها و بيمناك احساس نكند اين فرد باور دارد كه خدا پيوسته با اوست، در رويارويي با سختي هاي زندگي تنها نيست و خداي مهربان به او علاقه و توجه دارد.
وي همچنين مدرسه را از ديگر عوامل تأثيرگذار در سلامت روان جامعه عنوان كرد و يادآور شد:‌ مسئوليت مربيان مدرسه منحصر به پرورش نيروي عقلي و آشنا كردن فراگيران به مسائل اجتماعي و اخلاقي خلاصه نمي شود، مراكز آموزشي، مسئول تغيير و اصلاح رفتارهاي ناسازگارانه و تامين بلوغ عاطفي و سلامت رواني فراگير نيز است در مراكز آموزشي ، افراد دوست داشتن و دوست داشته شدن را تجربه مي كند.
باشتي در ادامه با بيان اين كه ورزش يكي از رموز سلامت جسماني است،‌ اظهار داشت: افراد ورزشكار از لحاظ احساسات، عواطف، شخصيت اجتماعي و نوعدوستي كامل تر و در فعاليت هاي شغلي و حرفه اي موفق ترند. ورزش، موجب اعتماد به نفس در فرد شده، او را متعادل، متفكر و سازگار با محيط مي كند. با ورزش، شخص كمتر دچار احساس حسادت، حقارت و ستيزه جويي مي شود و در نتيجه از سلامت رواني بالاتري برخوردار خواهند بود.

قطره آهن را در ته گلوی کودک بچکانید

 برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان؛
يك دندان‌پزشك كودك گفت: در هنگام استفاده از قطره آهن بايد از قطره‌چكان استفاده شده و قطره در ناحيه انتهايي دهان ريخته شود تا به دندان‌ها نفوذ نكند.
به گزارش وب دا، دكتر ليلا بصير اظهار كرد: دليل سياه شدن دندان كودكان پس از مصرف قطره آهن، يون آهني است كه نفوذپذيري بالايي دارد. اين يون وارد ميناي دندان شده و مينا را متخلخل مي‌كند. نوع ايراني اين قطره‌ها اسيدي‌تر است و نفوذ بيشتري در مينا دارد و به همين دليل دندان‌هاي كودك را بيشتر سياه مي‌كند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز افزود: بيشتر خانواده‌ها تصور مي‌كنند كه آهن موجب پوسيدگي دندان كودكان مي‌شود در حالي كه اين تصور اشتباه است. استفاده از قطره آهن تنها رنگ مينا را تغيير مي‌دهد و هيچ دليلي براي اثر پوسيدگي آن اثبات نشده است.
اين دندان‌پزشك كودك ادامه داد: پوسيدگي دندان به دليل مصرف شير در زمان نامناسب و رعايت نكردن بهداشت و مسواك نزدن رخ مي‌دهد.
 بصير تصريح كرد: سياه شدن دندان‌ها دليلي بر استفاده نكردن از قطره آهن نيست زيرا بيشتر كودكان فقر آهن دارند كه اين كمبود بايد جبران شود زيرا فقر آهن مي‌تواند به مخاط و بافت‌هاي بدن آسيب بزند كه يكي از آنها نيز لثه است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: براي رفع اين رنگ سياه كاري نمي‌توان انجام داد زيرا نفوذ زيادي در مينا دارد و به راحتي پاك نمي‌شود و بايد توجه داشت كه مسواك زدن و ساييدن بيش از حد دندان‌ها براي رفع رنگ نيز موجب پوسيدگي و از بين رفتن دندان مي‌شود.
وي ادامه داد: پس از مصرف قطره آهن بايد آبميوه خورده شود تا دهان كاملا شسته شده و قطره به داخل بدن فرستاده شود. همچنين آبميوه با داشتن ويتامين Cمي‌تواند در جذب بيشتر آهن كمك كند.

استفاده از ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی کند

استفاده از ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی کند. به منظور تامین مس بدن از گوشت، سبزیجات و جگر استفاده کنید.
به گزارش وب دا، کارشناس موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب، کمک به خونسازی بدن و جلوگیری از سفید شدن مو را از فواید عنصر مس برای بدن عنوان کرد.
رضا مورکیان با اشاره به اینکه، بدن روزانه به 5/1 تا 2 میلی گرم  مس نیاز دارد گفت: این مقدار مس در مصرف موادغذایی در طول روز همچون گوشت، سبزیجات و جگر به وفور یافت می شود و نیازی به استفاده مداوم از ظروف مسی جهت تامین مس بدن وجود ندارد.
وی ادامه داد: ظروف مسی دارای اکسید مس بوده و در صورت استفاده درازمدت موجب ایجاد مسمومیت های عصبی در فرد می شود.
مورکیان خاطرنشان کرد: زمان های قدیم ظروف مسی را قلع اندود می کردند که این قلع حداکثر 2 ماه از بین می رود و از طریق موادغذایی وارد بدن فرد می شود که برای سلامتی مضر است.
وی همچنین با اشاره به اینکه کمبود آهن لازم برای بدن نیز از طریق مواد غذایی مثل عدس، سبزیجات تیره رنگ تامین می شود، تصریح کرد: در موارد لازم مصرف مکمل های آهن باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشند.
کارشناس موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که بعضا افراد به منظور تامین آهن از ملاغه آهنی، میخ آهنی یا نعل اسب استفاده می کنند که توصیه می شود از اینگونه روش های برای تامین بدن استفاده نشود چرا که این مواد دارای کربن فعال و ناخالصی بوده که عوارضی را در دراز مدت برای فرد به ارمغان می آورد.

مهار رشد تومور سرطان پروستات با چاي سبز

 چاي سبز با كاهش التهابات مي‌تواند از پيشرفت رشد تومور سرطان پرسوتات جلوگيري كند. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان دانشگاه كاليفرنيا با تجويز روزانه 6 فنجان چاي سبز به طور تصادفي روي گروهي از تعداد 67 مورد مبتلا به سرطان پروستات كه براي انجام عمل پروستاكتومي برنامه‌ريزي شده بودند، به مدت 8-3 هفتهه بسته به زمان عمل جراحي، دريافتند كه نوشيدن 6 فنجان چاي سبز در روز مي‌تواند نشانگرهاي زيستي در بافت پروستات را در اين بيماري تحت تأثير قرار دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش با مشاهده نمونه خون و ادرار افراد تحت درمان قبل و بعد از مصرف چاي سبز افزود كه غلظت سرم آنتي‌ژن اختصاصي پروستات (PSA)‌ در پايان مطالعه در مقايسه با سطوح پايه آن در مرداني كه چاي سبز مصرف كردند كاهش يافت و علاوه بر آن ميزان بيان پروتئين بافت پروستات در گروه مورد مطالعه كمتر از گروه شاهد بوده است.
از طرفي نتايج ديگر اين مطالعه با رنگ‌آميزي ايمونوهيستوشيمي نشان داد كه فاكتور هسته‌اي كاپا B‌ كه نشانگر التهاب است و همچنين نشانگر ادرار از آسيب اكسيداتيو DNA‌ به طور قابل توجهي در مردان مصرف كننده چاي سبز در مقايسه با گروه كنترل كاهش يافت.
براساس اين گزارش محققان افزودند: اين تحقيق ديدگاه جديدي را از مكانيسم عمل مصرف چاي سبز عليه فرآيندهاي التهابي كه با رشد سرطان مرتبط است بيان كرده و آن را عاملي براي كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مي‌داند.
شايان ذكر است محققان به دنبال ارزيابي ارتباط چاي سبز و كاهش بروز سرطان پروستات براي ارتقاي فعاليت خود اكنون در حال بررسي امكان تركيب چاي سبز با ساير محصولات طبيعي و آزمايش آن در مطالعات حيواني هستند.

غذاهای تاثیرگذار در کاهش ابتلا به ام.اس

مصرف مواد حاوی آ.ال.آ در رژیم غذایی روزانه، خطر ابتلا به بيماري هاي آلرژيک و التهابي مانند پسوريازيس و اگزما و هم چنین بيماري هاي خودايمني مانند ام.اس، لوپوس و سرطان را کاهش می دهد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آ.ال.آ به عنوان يك منبع انرژي در بدن بوده و در موادی مانند دانه كتان، روغن دانه كتان، روغن كانولا، روغن سويا و ماهي سالمون وجود دارد.
سمانه عزیزی با اشاره به تاثیر آ.ال.آ در کاهش كلسترول و تري گليسريد خون، اضافه کرد: این امر، خطر ابتلا به بیماری های قلبی  عروقی را در بدن کاهش می دهد.

مکمل های آ.ال.آ را با توصیه متخصص تغذیه مصرف کنید
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ادامه داد: مكمل هاي غذايي آ-ال-آ حاوي چربي و كالري بالایی بوده و لازم است قبل از مصرف آن با متخصص تغذيه مشورت شود.
عزیزی اظهار کرد: از آن جا كه یک رژيم غذايي سالم، شامل میزان مناسبی از اسيدهاي چرب ضروري چند اشباعي و مقدار کمی از چربي هاي اشباع شده است، توصيه مي شود تعادل در مصرف مواد حاوی امگا 3 حفظ شود.
بر پایه این خبر، آلفا لينولنيك اسيد( آ.ال.آ) يك اسيد چرب ضروري داراي منشأ گياهي بوده و به عنوان نوعی امگا 3 در بدن عمل می کند.