اگر غذای فلفلدار و تند میخورید، بیشتر عمر خواهید کرد. امـروزه، تحقیـقات نـشـان میدهد کسانی که غذاهای فلفلدار با سسهای تند را در برنامه غذاییشان جای میدهند، سالم تر و طولانیتر از افرادی که غذاهای تند نمیخورند زندگی خواهند کرد.پـس بـه راهتان ادامه بدهید، مقدار بیشتری فلفل به تخممرغتان اضافه کنید و مقداری گالینابلانکا روی استیک بریزید. با اینکار زندگیتان را طولانیتر خواهید کرد.
تاریخچه انواع فلفلها
فرهنگهای بسیاری در سرتاسر جهان در طول سالها از ادویهها و سسهای تند، نه فقط برای مزه، استفاده کردهاند. فلفل و ادویههای تند و سایر ادویهجات در ابتدا در تمدنهای باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده میشد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار میگیرند.
متداول ترین نوع فلفل که در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوبترین ادویه به حساب میآید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قرن ۱۵ و ۱۶ استفاده میشد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفلهای ادویهدار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.
اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگترین تولید کنندههای فلفل قرمز در جهان هستند و محصولاتشان را به همهی نقاط صادر میکنند. امروزه، یافتن این نوع فلفلها و سایر ادویهجات تند کار بسیار سادهای است. در هر سوپرمارکتی یافت میشود.
چرا ادویه جات تند سلامتیبخش هستند؟
تمام فایدهها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفلهای تند در کپسایسین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسایسین مادهای بیبو و بیمزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشارخون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
کپسایسین ابتدا درد را کمی تحریک میکند اما بعد شدت آن را کاهش میدهد. به این دلیل معمولاً از کپسایسین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای دردهای بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتیهای پوستی خاص استفاده میشود. اما فلفلها تنها مواد تند مزهای نیستند که سلامتی شما را بالا میبرند.
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سسهای تند و کاریها است و اولین بار در غذاهای خاورمیانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایدهها از خود نشان داده است.
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماریآلزایمر نشان داده است و میتواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که در فرهنگهایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویهجات استفاده میکنند، بیماریهای سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون کمتر اتفاق میافتد.
غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید
گفته میشود که مصرف فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد میشود. باید بگوییم که به جز تنگینفس، از بیشتر ادویهجات و سسهای تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشیها استفاده میشود.
رژیمهای غذایی که در آنها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفلهای حاوی کپسایسین و بسیاری ادویههای تند دیگر مثل زردچوبه استفاده میشود، سلامتی عمومی بدن را بالا میبرد و ممکن است از خیلی بیماریهای جدی و خطرناک جلوگیری کند.
تاریخچه انواع فلفلها
فرهنگهای بسیاری در سرتاسر جهان در طول سالها از ادویهها و سسهای تند، نه فقط برای مزه، استفاده کردهاند. فلفل و ادویههای تند و سایر ادویهجات در ابتدا در تمدنهای باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده میشد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار میگیرند.
متداول ترین نوع فلفل که در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوبترین ادویه به حساب میآید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قرن ۱۵ و ۱۶ استفاده میشد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفلهای ادویهدار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.
اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگترین تولید کنندههای فلفل قرمز در جهان هستند و محصولاتشان را به همهی نقاط صادر میکنند. امروزه، یافتن این نوع فلفلها و سایر ادویهجات تند کار بسیار سادهای است. در هر سوپرمارکتی یافت میشود.
چرا ادویه جات تند سلامتیبخش هستند؟
تمام فایدهها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفلهای تند در کپسایسین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسایسین مادهای بیبو و بیمزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشارخون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
کپسایسین ابتدا درد را کمی تحریک میکند اما بعد شدت آن را کاهش میدهد. به این دلیل معمولاً از کپسایسین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای دردهای بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتیهای پوستی خاص استفاده میشود. اما فلفلها تنها مواد تند مزهای نیستند که سلامتی شما را بالا میبرند.
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سسهای تند و کاریها است و اولین بار در غذاهای خاورمیانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایدهها از خود نشان داده است.
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماریآلزایمر نشان داده است و میتواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که در فرهنگهایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویهجات استفاده میکنند، بیماریهای سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون کمتر اتفاق میافتد.
گفته میشود که مصرف فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد میشود. باید بگوییم که به جز تنگینفس، از بیشتر ادویهجات و سسهای تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشیها استفاده میشود.
رژیمهای غذایی که در آنها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفلهای حاوی کپسایسین و بسیاری ادویههای تند دیگر مثل زردچوبه استفاده میشود، سلامتی عمومی بدن را بالا میبرد و ممکن است از خیلی بیماریهای جدی و خطرناک جلوگیری کند.
منبع:www.salamatnews.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر