اگر می خواهید از این ظروف استفاده کنید، بهتر است از توصیه های بهداشتی و نحوه صحیح استفاده از این ظروف آگاهی کامل داشته باشید. این روزها ظروف یک بار مصرف به خاطر قیمت مناسب، راحتی استفاده و تنوع شکل، رنگ و طرح به خانه ها راه پیدا کرده و خیلی ها ترجیح می دهند علاوه بر دادن غذای نذری، در تولدها و میهمانی ها هم از این ظروف استفاده کنند اما انواع پلاستیکی آن ها باعث آلودگی محیط زیست می شوند و سلامت انسان را تهدید می کنند. کارشناسان بهداشت هشدار می دهند که این ظروف اگراستاندارد نباشند یا به شکل صحیح استفاده نشوند، می توانند برای سلامتی مضر باشند.
به همین دلیل بهتر است در خانه که امکان شستن و ضدعفونی کردن ظروف وجود دارد از ظرف های پیرکس، استیل و چینی استفاده کنید. برای خرید غذاهای داغ مانند آش و حلیم هم بهتر است با خودتان ظرف یا قابلمه ببرید تا خیالتان راحت باشد که غذایداغ در ظرف مناسب ریخته شده است و خطری سلامت شما و خانواده تان را تهدید نمی کند اما اگر می خواهید از این ظروف استفاده کنید، بهتر است از توصیه های بهداشتی و نحوه صحیح استفاده از این ظروف آگاهی کامل داشته باشید. 1- ظروف شفاف فقط برای نوشیدنی ها و غذاهای سرد اگر پیگیر برنامه ها و خبرهای بهداشتی و سلامتباشید، حتما هشدارهای وزارت بهداشت درباره ظروف یک بار مصرف پلاستیکی را شنیده اید و می دانید ظرف یک بار مصرف شفاف و بی رنگ فقط برای غذاهای سرد مناسب است و نباید از آن برای نوشیدنی ها و غذاهای داغاستفاده کرد. در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، زیرا اگر سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینند و خراش پیدا کنند، غیرقابل استفاده خواهد شد، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیک به خارج خواهد شد علت هم این است که هنگام ساخت این ظروف، برای جلوگیری از شکنندگی از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می شود. اگر در این ظروف آب جوش یاغذای داغ ریخته شود این مواد در ماده غذایی حل شده و وارد بدن می شوند. این ترکیب ها خطرناک هستند و ممکن است باعث بروز انواع سرطان شوند. از آنجایی که مقدار این مواد سرطان زا در ظروف شفاف بیشتر است، بنابراین باید در استفاده از آن ها بیشتر احتیاط کرد. 2- ظرف های سفید برای غذای گرم ظروف یک بار مصرف سفید و فوم دار برای خوراکی های سرد، گرم و مرطوب مناسب است اما نباید برای نوشیدنی ها و غذاهای داغ مانند آش، چای و قهوه که دمای بالایی دارند از آن ها استفاده کرد. استفاده نادرست از ظروف پلی اتیلن (پلاستیکی) باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیب های شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ترکیب آن ها با مواد غذایی می شود که مصرف آن برایسلامتی مضر است و ممکن است باعث ایجاد مشکلات گوارشی و بروز برخی بدخیمی ها در افراد شود. 3- رنگی ها خطرناک ترند این روزها ظروف یک بار مصرف در طرح ها و رنگ های مختلف در بازار وجود دارد. ممکن است انواع رنگی آن به نظرتان قشنگ تر بیاید و تصمیم بگیرید برای پذیرایی از میهمانانتان از این ظروف استفاده کنید. بهتر است بدانید استفاده از ظروف یک بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را می طلبد، چرا که ظروف یک بار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند به همین علت هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می شود. بنابراین بهتر است از انواع رنگی این ظروف به ویژه برای غذاهای داغ استفاده نشود. 4- معمولا جنس بطری های آب آشامیدنی (که در ماه های گرم سال حتی اگر حاوی آب معدنی نباشند، به طور مرتب ازآب شهری پر می شوند و درون یخچال قرار می گیرند یا برای نگهداری موادی چون آب لیمو و آب غوره مورد استفاده قرار می گیرند) از pvc است که مشکلی هم برای سلامت انسان به وجود نمی آورد، اما اگر آب بیش از 6 ماه در این ظروف نگهداری شود، آلوده می شود. بنابراین خانواده ها باید از استفاده مکرر این ظروف برای نگهداری آب در یخچالخودداری کنند. بهتر است بدانید استفاده از ظروف یک بار مصرف رنگی احتیاط بیشتری را می طلبد، چرا که ظروف یک بار مصرف مانند ظروف دیگر توانایی نگهداری رنگ را ندارند به همین علت هنگام ریختن غذای داغ یا چای در ظرف لایه ای رنگ در غذا حل شده و وارد بدن می شود 5- بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود. 6- غذاهای فوری (fast food) و سوپ ها باید ازظرف یک بار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند. 7- چای ساز و ظروف همزن پلاستیکی به دلیل ماهیتپلاستیکی که دارند، در اثر مجاورت با گرما، مواد مصنوعی پلاستیکیشان وارد آب یا مواد غذایی شده و آن را سرطان زا می کند. 8- فقط یک بار بعضی غذاهای آماده و بسته بندی به شکلی هستند که بعد از گرم شدن در ماکروویومورد استفاده قرار می گیرند، این نوع غذاها را نباید بعد از یک بار گرم کردن مجددا در ماکروویو قرار داد چون گرمای شدید موجب انتقال مولکول های پلیمری به غذا می شود و ممکن است برای سلامت مضر باشند. نباید غذاهای خود را در ظروف پلاستیکی در ماکروویو گرم کنید، این موضوع به خصوص در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی اهمیت می یابد. ترکیب «چربی و حرارت بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا می شود. 9- از ورقه هایپلاستیکی برای پوشش غذا در موقع گرم کردن آن در ماکروویو خودداری کنید زیرا به راحتی مواد شیمیایی موجود آن به داخل غذا راه یافته و سبب آلوده شدن غذا می شود. 10- در موقع خرید مواد خوراکی سعی کنید از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنید. بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود 11- بطری های شیر و آب و پستانک های نوزادان که از پلاستیکدرست شده اند می تواند در مسمومیت کودکان نقش داشته باشد. 12-در موقع شستن ظروف پلاستیکی به هیچ عنوان نباید از وسیله یا مواد شیمیایی برنده و قوی استفاده کرد، زیرا اگر سطح داخلی یا خارجی این دسته از ظروف آسیب ببینند و خراش پیدا کنند، غیرقابل استفاده خواهد شد، چون موجب ترشح مواد شیمیایی درون بدنه پلاستیکبه خارج خواهد شد.منبع :تبیان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر