محققین معتقدند مواد غذایی که ما مصرف می کنیم از راه های مختلف بر سلامتی ما اثرگذار هستند. سویا یکی از مواد غذایی سرشار از ایزوفلاوون ها است که اثرات مثبت سلامتی بیشمار آن به اثبات رسیده است. یکی از خواص آن بهبود پروفایل چربی خون می باشد، برخلاف شواهد گذشته که گفته میشد مصرف سویا تنها در افرادی که بدن آنها قادر به تبدیل سویا به یک ترکیب شبه استروژن به نام ایکول(equol )می باشد، دارای اثرات کاهنده کلسترول است، مطالعه جدیدی نشان داده است که همه مردم می توانند از اثرات سودمند مصرف آن بهره مند شوند.
در این مطالعه محققین کانادایی اثر مصرف سویا بر کلسترول خون را بررسی کرده و به آزمایش این فرضیه پرداختند که آیا توانایی سویا در تغییرات کلسترول، به تبدیل آن به ایکول مرتبط است؟ نتایج این مطالعه در American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.
در این تحقیق، داده های سه مطالعه که در ارتباط با سویا انجام شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. این محققین اطلاعات 85 فرد( 42 مرد و 43 زن یائسه) را آنالیز کردند. افراد مورد مطالعه، طی 4 هفته هر روز از 52-30 گرم غذاهای حاوی سویا مصرف کردند. پس از آن شرکت کنندگان در 3 گروه: با میزان بالای (73 میلی گرم روزانه) و یا میزان کم ) 10 میلی گرم روزانه( ایزوفلاوون، یا گروه همراه با پروبیوتیک و یا سویا به همراه رژیم کم کربوهیدرات قرار گرفتند. میزان HDL کلسترول و LDL کلسترول خون آنها قبل و بعد از مطالعه ارزیابی شد. شرکت کنندگان از نظر توانایی تبدیل سویا به ایکول به دو گروه تقسیم شدند، گروهی که بدن آنها قادر به تولید ایکول از سویا بود( 30 نفر) و گروهی که در بدن آنها سویا به ایکول تبدیل نمی شد(55 نفر).
قبل از شروع به مصرف سویا هر دو گروه ، بر طبق معیارهای انجمن قلب آمریکا ( AHA)، LDL کلسترول خون بالا داشتند و HDL کلسترول آنها نیز در محدوده پایین قرار داشت . بعد از مطالعه میزان LDL در هر دو گروه کاهش یافت . در گروه تولید کننده ایکول از mg/dl 169 به mg/dl 152 و در گروه دیگر از mg/dl 174 به mg/dl 153 رسید. میزان HDL در گروه تولید کننده ایکول در همان محدوده باقی ماند در حالیکه در گروه دیگر از 48 به 46 کاهش یافت.در این مطالعه محققین کانادایی اثر مصرف سویا بر کلسترول خون را بررسی کرده و به آزمایش این فرضیه پرداختند که آیا توانایی سویا در تغییرات کلسترول، به تبدیل آن به ایکول مرتبط است؟ نتایج این مطالعه در American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.
در این تحقیق، داده های سه مطالعه که در ارتباط با سویا انجام شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. این محققین اطلاعات 85 فرد( 42 مرد و 43 زن یائسه) را آنالیز کردند. افراد مورد مطالعه، طی 4 هفته هر روز از 52-30 گرم غذاهای حاوی سویا مصرف کردند. پس از آن شرکت کنندگان در 3 گروه: با میزان بالای (73 میلی گرم روزانه) و یا میزان کم ) 10 میلی گرم روزانه( ایزوفلاوون، یا گروه همراه با پروبیوتیک و یا سویا به همراه رژیم کم کربوهیدرات قرار گرفتند. میزان HDL کلسترول و LDL کلسترول خون آنها قبل و بعد از مطالعه ارزیابی شد. شرکت کنندگان از نظر توانایی تبدیل سویا به ایکول به دو گروه تقسیم شدند، گروهی که بدن آنها قادر به تولید ایکول از سویا بود( 30 نفر) و گروهی که در بدن آنها سویا به ایکول تبدیل نمی شد(55 نفر).
نکته عملی: رژیم غذایی غنی از ایزوفلاوون های سویا ، کلسترول بد یا LDL را کاهش میدهد، البته در گروه تولید کننده ایکول، افزایش میزان کلسترول خوب (HDL) بیش از گروه دیگر می باشد. بنابراین چنانچه افراد غذاهایی که از سلامت کمتری برخوردارند را با سویا جایگزین کنند می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.
منبع:American Journal of Clinical Nutrition
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر