يكي
از مواهب بزرگي كه براي هر انساني قابل اهميت و حياتي است داشتن
دندانهايي سالم، محكم و زيبا است. هر نوع اشكال و عارضهاي كه در دندانها
پيش آيد، موجب بروز اختلال در غذا خوردن ميشود و در نتيجه بر هضم و جذب
غذا تاثيرگذار خواهد بود. بسياري از بيماريها و عوارض مهم و گاه غيرقابل
جبران، با اشكالات ساده دندانها شروع و به اختلالات جدي و ناراحتكننده
منجر ميشود، بنابراين ضروريست كه در سلامت و بهداشت اين عضو مهم، دقت كافي
مبذول داريم.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
نكات تغذيهاي در ترك سيگار
اگر تصميم گرفتهايد سيگار كشيدن را كنار بگذاريد، توصيههاي تغذيهاي زير به شما در اين راه كمك ميكند:
علائم ترك سيگار و كارهايي كه ميتواند مفيد باشد:
خشكي دهان، دردناكي گلو، لثهها يا زبان: نوشيدن گهگاه و تدريجي آب يخ، آبميوه يا جويدن آدامس
سردرد: گرفتن دوش آب گرم
مشكلات خوابيدن: پرهيز از نوشيدن مايعات كافئيندار از ساعت 6 عصر به بعد
علائم ترك سيگار و كارهايي كه ميتواند مفيد باشد:
خشكي دهان، دردناكي گلو، لثهها يا زبان: نوشيدن گهگاه و تدريجي آب يخ، آبميوه يا جويدن آدامس
سردرد: گرفتن دوش آب گرم
مشكلات خوابيدن: پرهيز از نوشيدن مايعات كافئيندار از ساعت 6 عصر به بعد
پيشگيري از آب مرواريد با تغذيه
نوشته : دكتر سيدمرتضي صفوي متخصص تغذيه، عضو هيأت علمي دانشگاه مشاور معاون سلامت

بالا رفتن سن و سالمندي شايعترين علت كاتاراكت است. علتهاي ديگري نيز در ايجاد كاتاراكت موثر تشخيص داده شدهاند كه مهمترين آنها، تروما، توكسينها، بيماريهاي سيستميك و توارث است. سوء تغذيه، آسيب اكسيداتيو و آسيب با اشعه فرابنفش از جمله عوامل موثر در ايجاد كاتاراكت هستند.
كاتاراكت را به دو دسته بالغ (mature) و نابالغ (Immature) تقسيم ميكنند. در دسته اول، همه پروتئينهاي لنز كدر ميشوند، ولي در حالت دوم هنوز بخشي از پروتئينهاي لنز شفاف است. تا هنگامي كه كاتاراكت به حد زيادي در لنز چشم متراكم نشود، ديده نميشود. كمكم ديدن ته چشم مشكل ميشود و نهايتا رفلكس ته چشم ناپديد ميشود. در اين مرحله كاتاراكت mature است و مردمك چشم كاملا سفيد به نظر ميرسد.
غذاهايي كه با ســرطان پروستـات مبارزه ميكنند
نوشته: دكتر رضا اماني دانشيار علوم تغذيه مهشيد نقاشپور
سرطان
پروستات دومين سرطان معمول در ميان مردان در جهان است. ايران با شيوع 1/5
از هر 100 نفر مرد در رديف كشورهاي با كمترين شيوع سرطان پروستات قرار
دارد. در ايران ميانگين سن ابتلا 5/13 ± 67 سال است كه مشابه با ديگر نقاط
جهان ميباشد. عوامل رژيم غذايي، نقش موثري بر سرطان پروستات در مراحل
مختلف بيماري دارند. در ادامه به تاثير رژيم غذايي در پيشرفت يا به تاخير
انداختن اين بيماري خواهيم پرداخت:
راهنماي تغذيهاي در سندرم دامپینگ
نوشته : دكتر احمدرضا درستی مطلق متخصص تغذیه و رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور

به دنبال برخی از انواع جراحی معده، عوارضی چون سوء جذب یا اسهال چرب به همراه دامپینگ و هیپوگلیسمی ایجاد میگردد. حدود 10 درصد بیماران به دلیل عبور سریع غذا، کاهش لیپاز معدی و یا عدم کفایت عملکرد صفراوی و پانکراسی به اسهال چرب ثانویه مبتلا میشوند.
این مسأله به دلیل اختلال در زمان ورود غذا به روده کوچک و آزاد سازی هورمونها وآنزیمهای رودهای و کاهش کارایی هضم است.
بستهبندي؛ ضامن بهداشت و سلامت
رشد
روزافزون جمعيت، نياز به توجه ويژه دولتها در تامين و توليد بيشتر مواد
غذايي مورد نياز كه امروزه تحت عنوان «امنيت غذايي» مطرح ميشود، دارد. از
سويي مواد غذايي داراي دو ويژگي اساسي ميباشند:
الف: فصلي بودن توليد
ب: فساد پذير بودن
اين در حاليست كه انسانها به منظور رفع نياز تغذيهاي و تداوم حيات خود، احتياج به مصرف مواد غذايي در طول سال دارند. بدين لحاظ بستهبندي مواد غذايي از اهميت خاصي برخوردار است.
بستهبندي چيست؟
بستهبندي محافظي است كه علاوه بر حفظ سلامت كالا از توليد تا مصرف، سبب جلب مشتري نيز ميشود.
الف: فصلي بودن توليد
ب: فساد پذير بودن
اين در حاليست كه انسانها به منظور رفع نياز تغذيهاي و تداوم حيات خود، احتياج به مصرف مواد غذايي در طول سال دارند. بدين لحاظ بستهبندي مواد غذايي از اهميت خاصي برخوردار است.
بستهبندي چيست؟
بستهبندي محافظي است كه علاوه بر حفظ سلامت كالا از توليد تا مصرف، سبب جلب مشتري نيز ميشود.
مضرات رژيم غذايي بدون كربوهيــدرات
بدن
انسان طوري ساخته شده كه براساس تركيبي متعادل و متناسب از انواع مواد
غذايي فعاليت ميكند. متاسفانه برخي رژيمهاي غذايي هستند كه با حذف يك نوع
ماده غذايي مثلا كربوهيدراتها سعي دارند اضافه وزن فرد را كاهش دهند.
رژيمي كه منابع دريافت كربوهيدرات در آن محدود شده باشد، براي بدن مناسب
نيست و باعث بروز بيماريهاي گوناگوني در فرد ميشود كه در زير، به تعدادي
از آنها اشاره ميشود:
اسيد لينولئيك كونژوگه؛ تركيبي نادر و بيمانند
نوشته : مريم آريافر كارشناس تغذيه، كارشناس ارشد صنايع غذايي

اسيدهاي چرب امگا- 3 و اسيد لينولئيك كونژوگه باعث تغيير تركيب غشا وتغيير عملكرد سلولي ميگردند. توصيههاي بسياري از سوي سازمانهاي معتبر علمي در مورد چگونگي دريافت چربيهاي رژيمي صادر شده است، ولي تاكنون كمتر به اسيد لينولئيك كونژوگه پرداخته شده است.
تاريخچه كشف ويتامينها و شناخت هر چه بيشتر آنها
ويتامينها تاريخچهاي طولاني دارند. در دوران باستان و پس از آن كه انسانها در يك جا ساكن شدند و كشاورزي را آغاز كردند، دريافتند كه غذاهاي گوناگون بر سلامتي انسان اثر ميگذارد. سومريها كه در بخشي از عراق كنوني زندگي ميكردند، نخستين كساني بودند كه دريافتند غذاها در حفظ سلامتي انسان موثراند. درباره اين مطلب در بابل به طور گستردهاي پژوهش كرده و حاصل اين پژوهشها را روي لوحهاي گلي ثبت نموده بودند. متاسفانه بيشتر اين لوحها بر اثر مرور زمان از بين رفته يا كشف نشده است. كشفيات باستان شناساني كه در مصر كاوش كردهاند، نشان ميدهد كه پزشكان مصري براي بهتر شدن حس بينايي در شب به بيماران خود، خوردن غذاهايي خاص را تجويز ميكردند. بنابراين، علم تغذيه از قرنها پيش متولد شده است؛ ولي، متاسفانه براي مدتي بسيار طولاني پيشرفت نكرد.
5يا3 وعده کـدام درسـت اسـت؟
بسیاری
از مردم فکر میکنند اگر روزی پنج یا شش وعده غذا بخورند وزنشان بالا
خواهد رفت، ولی در واقع این طور نیست. این کار به آنها کمک میکند وزنشان
را پایین بیاورند ! بیشتر مردم سه وعده غذا در روز میخورند، صبحانه، ناهار
و شام. عیب این سیستم غذاخوردن این است که بین هرکدام از این وعدهها چهار
ساعت یا بیشتر فاصله میافتد و در این فاصله سطح گلوکز خون افت میکند و
به همین خاطر بدن از پاسخ ضد گرسنگی خود استفاده میکند و متابولیسم کاهش
مییابد.
اشتراک در:
پستها (Atom)