نوشته : سالومه آرمين كارشناس ارشد علوم تغذيه انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور

از زمانهاي بسيار قديم بادمجان در هند كشت ميشده و از آنجا به نقاط ديگر جهان، راه يافته است. چين از قرن نهم هجري شروع به كشت آن كرد. تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه به انگلستان بردند و آن را كدوي گينهاي ناميدند. در ايران نيز مرغوبترين نوع آن را به كاشان نسبت ميدهند و در تمام مدت سال کشت میشود.
مشخصات گياه
بادمجان گياهي است يك ساله با برگهاي بيضي شكل و نوك باريك، داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك و گلهاي بنفش رنگ که ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر ميرسد. ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد است که به رنگهاي بنفش، سياه، زرد و سفيد ديده ميشود. بادمجان انواع مختلفي دارد که يکي از معروفترين آنها به شکل گلابي ميباشد، پوست آن براق و رنگ آن بنفش پررنگ ميباشد در حاليکه گوشت آن به رنگ کرم است.