نوشته : دكتر پروين ميرميران استاديار دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران و انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع
نمايه
گليسمي واژهاي است كه در رابطه با غذاها مطرح ميگردد و عبارت است از
خوردن مقدار معيني (100 گرم) از هر ماده غذايي (براي مثال انواع حبوبات،
انواع ميوهها، انواع نانها و...) و سپس اندازهگيري ميزان قندخون و
مقايسه اين عدد با ميزان افزايش قندخون بعد از دريافت 100 گرم گلوكز يا نان
سفيد (غذاي مرجع). اين نمايه به صورت درصد بيان ميشود. غذاها بر مبناي
نمايه گليسمي به سه دسته غذاهاي با نمايه گليسمي بالا، متوسط و پايين تقسيم
ميگردند.
همواره در افراد مبتلا به بيماري ديابت، انتخاب غذاهاي كم قند از اولويت برخوردار بوده است، در حالي كه ديگر افراد از انواع مواد غذايي حاوي قند (كه به صورت پنهان يا آشكار در غذاها موجود است) به مقدار دلخواه استفاده ميكنند.
همواره در افراد مبتلا به بيماري ديابت، انتخاب غذاهاي كم قند از اولويت برخوردار بوده است، در حالي كه ديگر افراد از انواع مواد غذايي حاوي قند (كه به صورت پنهان يا آشكار در غذاها موجود است) به مقدار دلخواه استفاده ميكنند.