نوشته : تحريريه دنياي تغذيه

سلامت
انسان از بدو تولد تا لحظه مرگ وابسته به تغذيه صحيح و سالم است. در اين
بين، گستره استفاده از روغنها و چربيها در تهيه و طبخ غذا و ساير مواد
خوراكي، اين كالا را از اهميت بالايي برخوردار كرده است. نوع روغن مورد
استفاده، كيفيت و نحوه پخت و مصرف آن نقش مهمي در سلامت انسان به ويژه
سلامت قلب و عروق دارد. مصرف مقدار كافي چربي و روغن در رژيم غذايي براي
حفظ سلامت بدن ضروري است، ولي از سوي ديگر مصرف زياد و نامناسب آن در
برنامه غذايي روزانه به دليل اينكه كالري زيادي توليد ميكند، موجب افزايش
وزن و چاقي ميشود. در دهههاي اخير، بروز بيماريهاي قلبي و عروقي، افزايش
فشارخون، ديابت و افزايش مرگ و مير ناشي از اين بيماريها و همچنين افزايش
موارد ابتلا به سرطان باعث شده است كارشناسان و متخصصان علوم تغذيه ضمن
هشدار نسبت به مصرف روغنهاي جامد، افراد را به مصرف روغنهاي مايع خصوصا
روغنهاي مايع گياهي دعوت كنند.
اينكه «چه نوع روغني براي مصرف مناسب است؟»، «كدام يك از انواع روغنها
موجب بروز بيماري ميشوند؟»، «بهترين شيوه نگهداري روغنها چيست؟» و...
سوالاتي هستند كه اين كارشناسان محترم دنياي تغذيه به آن پاسخ دادند: