پختن
مواد غذايي علاوه بر اينكه قابليت هضم آنها را افزايش ميدهد، مزه، بو و
ظاهر غذا را نيز بهبود ميبخشد. همچنین در صورت وجود آلودگي در ماده غذايي
خام، بهترين روش براي رفع آلودگي پختن ميباشد. از طرفي با پخت مواد غذايي
مقداري از مواد مغذي آن نيز از بين ميرود كه اين ميزان بستگي به روش پخت،
زمان پخت، مقدار مايع مورد استفاده و حرارت پخت دارد.
انواع روشهاي پخت
الف- روشهاي مرطوب: در اين روش حرارت نسبتاً كم ميباشد و تخريب مواد مغذي توسط حرارت زياد صورت نمي گيرد، ولي به دليل زمان پخت طولاني، مقدار زيادي از مواد مغذي محلول در آب به داخل مايع مورد استفاده وارد ميشود. به علاوه مقداري از اين مواد مغذي به مدت طولاني در معرض هوا قرار ميگيرد و از بين ميرود (به خصوص ويتامين C):
انواع روشهاي پخت
الف- روشهاي مرطوب: در اين روش حرارت نسبتاً كم ميباشد و تخريب مواد مغذي توسط حرارت زياد صورت نمي گيرد، ولي به دليل زمان پخت طولاني، مقدار زيادي از مواد مغذي محلول در آب به داخل مايع مورد استفاده وارد ميشود. به علاوه مقداري از اين مواد مغذي به مدت طولاني در معرض هوا قرار ميگيرد و از بين ميرود (به خصوص ويتامين C):