آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
کـلـم و خواص شفابخش آن
نوشته : لادن گیاهی دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه دانشگاه وین

استفاده میکردند و امروز میدانیم که کلم یکی از غنیترین منابع ویتامین C در میان سبزیجات است، به طوری که مصرف 75 تا 90 گرم از انواع کلم میتواند به راحتی نیاز روزانه یک فرد بالغ را به ویتامین C تامین کند.
کدام روش پخت بهتر است؟!
پختن
مواد غذايي علاوه بر اينكه قابليت هضم آنها را افزايش ميدهد، مزه، بو و
ظاهر غذا را نيز بهبود ميبخشد. همچنین در صورت وجود آلودگي در ماده غذايي
خام، بهترين روش براي رفع آلودگي پختن ميباشد. از طرفي با پخت مواد غذايي
مقداري از مواد مغذي آن نيز از بين ميرود كه اين ميزان بستگي به روش پخت،
زمان پخت، مقدار مايع مورد استفاده و حرارت پخت دارد.
انواع روشهاي پخت
الف- روشهاي مرطوب: در اين روش حرارت نسبتاً كم ميباشد و تخريب مواد مغذي توسط حرارت زياد صورت نمي گيرد، ولي به دليل زمان پخت طولاني، مقدار زيادي از مواد مغذي محلول در آب به داخل مايع مورد استفاده وارد ميشود. به علاوه مقداري از اين مواد مغذي به مدت طولاني در معرض هوا قرار ميگيرد و از بين ميرود (به خصوص ويتامين C):
انواع روشهاي پخت
الف- روشهاي مرطوب: در اين روش حرارت نسبتاً كم ميباشد و تخريب مواد مغذي توسط حرارت زياد صورت نمي گيرد، ولي به دليل زمان پخت طولاني، مقدار زيادي از مواد مغذي محلول در آب به داخل مايع مورد استفاده وارد ميشود. به علاوه مقداري از اين مواد مغذي به مدت طولاني در معرض هوا قرار ميگيرد و از بين ميرود (به خصوص ويتامين C):
از شاخص گليسمي (نمايه قندخون) خوراكيها چه ميدانيد؟
نوشته : دكتر پروين ميرميران استاديار دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران و انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع

همواره در افراد مبتلا به بيماري ديابت، انتخاب غذاهاي كم قند از اولويت برخوردار بوده است، در حالي كه ديگر افراد از انواع مواد غذايي حاوي قند (كه به صورت پنهان يا آشكار در غذاها موجود است) به مقدار دلخواه استفاده ميكنند.
راز جواني در تغذيه سالم
نوشته : زير نظر دكتر سلطانعلي محبوب استاد و قائم مقام مؤسسه آموزش عالي ربع رشيدي تبريز تنظيم: مهسا جليلي

نميتوان انتظار داشت كه با تغيير غذاي مصرفي، تمام چين و چروكهاي صورت به يكباره حذف شود، ولي بر همه آشكار است كه هر آنچه ميخوريم، بر سلامت پوستمان موثر است. غذا بر روي تمام اندامهاي بدن از جمله پوست تأثير ميگذارد و تغذيه مطلوب در تمام سلولهاي بدن از جمله سلولهاي پوستي مانع از پير شدن زودرس آنها ميشود و بر شادابي و زيبايي آنها ميافزايد. از جمله منافع تغذيه مطلوب بر پوست اين است كه نيازهاي تغذيهاي درون سلولي هر يك از سلولهاي بدن را تأمين ميكند و از صدمات ناشي از مواد آلاينده زيستي و شيميايي بر سلامت پوست پيشگيري مينمايد. اغلب مواد مغذي كه با خوردن غذا تأمين ميشود، از طريق هيچ يك از كرمهاي زيبايي قابل جبران نيست، به طوري كه استفاده روزانه از كرمهاي مغذي بر پوست، زيست دسترسي آن را در سلولهاي پوست تأمين نميكند و ممكن است فقط تا دوره استحمام بعدي بر روي پوست انباشته شود.
گیاهخواري؛ آري يا نه؟
نوشته : دکتر محمد رضا وفا استادیار گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران لیلی اهری کارشناس

روغنها زير ذره بين كارشناسان تغذيه
نوشته : تحريريه دنياي تغذيه

اينكه «چه نوع روغني براي مصرف مناسب است؟»، «كدام يك از انواع روغنها موجب بروز بيماري ميشوند؟»، «بهترين شيوه نگهداري روغنها چيست؟» و... سوالاتي هستند كه اين كارشناسان محترم دنياي تغذيه به آن پاسخ دادند:
آشنایی با خواص بذر کتان
نوشته : آرزو رضازاده کارشناس ارشد تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

كتان عضوي از خانواده Linaceae بوده كه شامل 10 جنس و بيش از 150 گونه ميباشد. منشاء (خاستگاه):
كتان به طور گستردهاي با آب و هواي سرد و گرم سازگار بوده و قرنها در نواحي مختلف جهان به دليل فيبر ( الياف ) ساقه آن ، پارچه كتاني و دانه، كشت ميشده است. Linseed نام ديگر Flax ميباشد. محصولات جوانه زده دانه در هند و انگلستان Linseed و در كانادا و آمريكا Flaxseed ناميده شده، در كشورهاي اروپايي نيز از اصطلاح Flax Oil (روغن بذر کتان) يا Flax seed (دانه بذر کتان) استفاده ميگردد.
مکمل ها در ورزش پرورش اندام
نوشته : محمد حضوری دانشجوی دکترای تغذیه
مقدمه:
برای دستیابی به حداکثر عملکرد ورزشی و بهره برداری از شرایط مطلوب تمرینی،
پیروی از یک برنامه غذایی متراکم از مواد مغذی که دارای مقادیر قابل توجهی
از درشت مغذی ها و ریزمغذی ها برای تامین نیاز ورزشکار باشد، الزامی است.
اگرچه مصرف مکملهای سالم، بی ضرر و اثربخش، میتواند در كمك به تامین نیازهای تغذیهای ورزشکاران موثر باشد، ولي تمامی تلاش متخصصین علوم پزشکی و تغذیه بر آن است که تا حد امکان با استفاده از برنامه غذایی معمول و مواد غذایی، نیازهای تغذیهای افراد را تامین نمایند. البته در مواردی با توجه به شرایط تمرینی، نیازهای تغذیهای و یا پیشگیری از ابتلای به برخی عارضه ها که عملکرد ورزشکار را تحت تاثیر قرار میدهد، به ناچار و به صورت محدود میتوان مکملهای ورزشی را از بین اقلام عرضه شده که دارای مشخصات بهداشتی کامل بوده و از سلامت ترکیبات آن اطمینان داریم، توصیه نمود.

اگرچه مصرف مکملهای سالم، بی ضرر و اثربخش، میتواند در كمك به تامین نیازهای تغذیهای ورزشکاران موثر باشد، ولي تمامی تلاش متخصصین علوم پزشکی و تغذیه بر آن است که تا حد امکان با استفاده از برنامه غذایی معمول و مواد غذایی، نیازهای تغذیهای افراد را تامین نمایند. البته در مواردی با توجه به شرایط تمرینی، نیازهای تغذیهای و یا پیشگیری از ابتلای به برخی عارضه ها که عملکرد ورزشکار را تحت تاثیر قرار میدهد، به ناچار و به صورت محدود میتوان مکملهای ورزشی را از بین اقلام عرضه شده که دارای مشخصات بهداشتی کامل بوده و از سلامت ترکیبات آن اطمینان داریم، توصیه نمود.
از منیزیم چه میدانید؟
اعمال منیزیم در بدن:
منیزیم یک مینرال (ماده معدني) ضروری برای بدن میباشد. برای تشکیل استخوان، پروتئینها، اسیدهای چرب، سنتز سلولهای جدید، فعال کردن ویتامینهای B، شل نمودن ماهیچهها، انعقاد خون، تشکیل آدنوزین تری فسفات (ATP) وترشح و فعال نمودن انسولین مورد نیاز میباشد.
همچنین منیزیم در مسیری که در ارتباط با داروهای بلوکه کننده کانال کلسیمی است نیز عمل میکند.
شاید این عمل منیزیم در بهبود بینایی افراد مبتلا به آب سیاه و کاهش فشار خون دخیل باشد.
منیزیم یک مینرال (ماده معدني) ضروری برای بدن میباشد. برای تشکیل استخوان، پروتئینها، اسیدهای چرب، سنتز سلولهای جدید، فعال کردن ویتامینهای B، شل نمودن ماهیچهها، انعقاد خون، تشکیل آدنوزین تری فسفات (ATP) وترشح و فعال نمودن انسولین مورد نیاز میباشد.
همچنین منیزیم در مسیری که در ارتباط با داروهای بلوکه کننده کانال کلسیمی است نیز عمل میکند.
شاید این عمل منیزیم در بهبود بینایی افراد مبتلا به آب سیاه و کاهش فشار خون دخیل باشد.
اشتراک در:
پستها (Atom)