نوشته : برليانت بزرگمهر محقق و مشاور تغذيه و رژيم درماني
در مورد تأثير آگاهي و نگرش مادران در شكلگيري عادات غذايي و وضعيت خانوار بحث شد، در اين ارتباط اظهار نموديم كه اولين گام جهت برنامهريزي تغذيهاي خانواده، انتخاب غذايي است. همچنین فاكتورهایی كه مادران در مورد انتخاب غذایي براي خانواده در نظر ميگيرند را مورد بررسي قرار داديم. اين فاكتورها ميتوانند شامل: علایق و تمايلات غذایي خانواده، قيمت مواد خوراكي، وفور يا كمبود مواد غذایي و يا نيازهاي تغذيهاي خانوار باشند.
اما پس از مرحله انتخاب غذایي، گام مهم بعدي، آمادهسازي، طبخ و نگهداري مواد خوراكي است. چنانچه انتخاب غذایي به طور صحيح و به درستي انجام شود ولي مرحله آمادهسازي، طبخ و نگهداري مواد غذایي به طور نامناسب و غلط صورت گيرد، قسمت اعظم مواد مغذي موجود در مواد خوراكي از بين می رود و ارزش تغذيهاي غذا تا حدود زيادي كاهش مييابد، در نتيجه اعضاء خانواده، به خصوص كودكان و نوجوانان، نيازهاي تغذيهاي خود را به ميزان كافي دريافت نمی کنند و به كمبودهاي تغذيهاي و سوء تغذيه مبتلا می شوند.
اما پس از مرحله انتخاب غذایي، گام مهم بعدي، آمادهسازي، طبخ و نگهداري مواد خوراكي است. چنانچه انتخاب غذایي به طور صحيح و به درستي انجام شود ولي مرحله آمادهسازي، طبخ و نگهداري مواد غذایي به طور نامناسب و غلط صورت گيرد، قسمت اعظم مواد مغذي موجود در مواد خوراكي از بين می رود و ارزش تغذيهاي غذا تا حدود زيادي كاهش مييابد، در نتيجه اعضاء خانواده، به خصوص كودكان و نوجوانان، نيازهاي تغذيهاي خود را به ميزان كافي دريافت نمی کنند و به كمبودهاي تغذيهاي و سوء تغذيه مبتلا می شوند.