نوشته : دكتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران

در ادامه مطالب گفتهشده در شماره قبل، به بررسي تغذيه درماني در بيماران مبتلا به IBD (بيماريهاي التهابي روده) ميپردازيم:
اشخاص مبتلا به IBD بهعلت عوارض بيماری و حتی بهخاطر عوارض ناشی از
درمان، در معرض افزایش خطر مشكلات تغذیهای هستند، بنابراین اولين هدف،
بهبود و حفظ وضعیت تغذیهای بیمار است. برای نیل به این هدف، ممكن است از
غذاها، مكملهای رژیمی و ریزمغذیها و تغذیه وریدی و رودهای استفاده شود.
رژیم غذایی و نوع مکملهاي مورد استفاده ممكن است در طی دورههای ایجاد
موقتی و عود بیماری تغییركند. اشخاص مبتلا به IBD اغلب نسبت به عوارض خفیف
یا شدید بیماری معدی- رودهای و همچنین نسبت به انتخاب غذای مناسب و روش
تغذیه دچار سردرگمی هستند. گرچه آموزش، شكل اصلی و كلیدی درمان است،
بیماران اغلب در نتیجه راهنماییهای متفاوت رسانههای گروهی مختلف و دست
اندركاران مراقبتهای بهداشتی، سر در گم میشوند.