فشارخون بالا به عنوان یک عامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی مهم است و هرچه فشارخون بالاتر باشد، خطر سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب بیشتر خواهد بود. وراثت، وزن بالا، عدم تحرک و عادتهای غذایی نادرست از جمله دلایل عمده بروز فشارخون هستند. اگر شما به تازگی دچار پرفشاری خون شدهاید، شاید پزشکتان از شما بخواهد قبل از دارودرمانی، شیوه زندگیتان را تغییر دهید، مثلا از برنامه غذایی خاصی پیروی کنید.
در این قسمت ما میخواهیم 16 راه غیردارویی را برای کاهش پرفشاری خون به شما ارائه کنیم.
1- مصرف نمک را محدود کنید. اصلا جای شگفتی ندارد که سدیم میتواند فشار خون را بالا ببرد. سوسیس، كالباس، ماهی دودی یا كنسروشده، كنسرو ماهی تن، برگرها، سسها، سوپها، قرصهای گوشت، كنسرو لوبیا، غذاهای آماده، سبزیهای كنسروشده در آب نمك، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم سبب تشدید بیماری میشوند.
میوهها و سبزیها به نسبت محصولات حیوانی مانند لبنیات و گوشتها دارای مقدار كمي سدیم هستند. در مطالعات مقایسهای میان گیاهخواران با افراد غیرگیاهخوار، مشاهده شده است كه فشارخون گیاهخواران كمتر است. یكی از علل این تفاوت را دریافت بیشتر پتاسیم در گیاهخواران دانستهاند.
در این قسمت ما میخواهیم 16 راه غیردارویی را برای کاهش پرفشاری خون به شما ارائه کنیم.
1- مصرف نمک را محدود کنید. اصلا جای شگفتی ندارد که سدیم میتواند فشار خون را بالا ببرد. سوسیس، كالباس، ماهی دودی یا كنسروشده، كنسرو ماهی تن، برگرها، سسها، سوپها، قرصهای گوشت، كنسرو لوبیا، غذاهای آماده، سبزیهای كنسروشده در آب نمك، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم سبب تشدید بیماری میشوند.
میوهها و سبزیها به نسبت محصولات حیوانی مانند لبنیات و گوشتها دارای مقدار كمي سدیم هستند. در مطالعات مقایسهای میان گیاهخواران با افراد غیرگیاهخوار، مشاهده شده است كه فشارخون گیاهخواران كمتر است. یكی از علل این تفاوت را دریافت بیشتر پتاسیم در گیاهخواران دانستهاند.