هيچ مادري دوست ندارد كه پس از تحمل سختيهاي گوناگون 9 ماه بارداري و انتظار تولد نوزادي سالم و زيبا، پس از زايمان با نوزادي روبهرو شود كه داراي نوعي نقص است. اين اتفاق بسيار دردناك است، ولي ميتوان به روشهاي مختلف از بروز چنين پيشامدي پيشگيري كرد. يكي از اين روشهاي پيشگيري، به تغذيه مادر باردار مربوط ميشود و اينكه چه غذاهايي ميتوانند ريسك بروز نقايص جنيني را كاهش دهند و چه غذاهايي عكس آن عمل ميكنند.
نقايص جنيني چه هستند؟
نقايص جنيني كه هزاران نوع دارند معمولا يا خود را در بدن نوزاد نشان ميدهند (مانند عارضهاي به نام شكاف كام يا در اصطلاح عموم لب شكري كه از سادهترين نوع آنهاست) و يا ناهنجاريها به شكل ناتوانيهاي عملكردي و ذهني خود را در نوزاد نشان ميدهند. بسياري از اين نقايص باعث مرگ كودكان زير يكسال هستند، ولي با رعايت نكاتي در تغذيه مادر باردار پيش و حين حاملگي ميتوان ريسك بروز خيلي از اين ناهنجاريها را كاهش داد. در اين مقاله درباره كمبود برخي از گروههاي غذايي و ويتامينها در بدن مادر باردار و تعدادي از پيامدهاي آنها خواهيد خواند.