بسیاری از افراد بعلت بدون عطر و مزه بودن توفو (پنيرسويا)، حتی حاضر به یکبار تجربه کردن آن هم نیستند. داشتن پروتئین بالا، پايين بودن چربيهاي اشباع، نداشتن كلسترول و سرشار بودن از ویتامینهای گروه B، توفو را یک گزینه ایدهآل در رژیمهای غذایی ساخته است. قبل از دهه هفتاد میلادی توفو بعنوان یک منبع پروتئینی جایگزین گوشت، توسط افراد گیاهخوار استفاده میشد و کماکان بعنوان یک جایگزین از آن در انواع غذاها استفاده میشود. توفو میتواند بعد از طعم گرفتن توسط گیاهان معطر، پیاز و ادویهجات، بجای سس مایونز در سالاد تخم مرغ استفاده شود. پنیر سویا یا همان توفو را ميتوان بعنوان افزودنی به ساندویچ اضافه نمود و در تهیه خورشها، سوپها و یا غذاهای سرخ کردنی آن را به کار برد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
سيبزميني، سرشار از نشاسته
نوشته : زير نظر دكتر سعيد حسيني

خواص شيرين يك ماده تلخ
نوشته : آسیه حسن زاده

هويج، آب هويج يا هويج پخته؟
خانم مریم ب. مادری است جوان که در مورد وضع تغذیه و سلامت کودک 4 ساله خود، اميد، وسواس بسیاری دارد. اميد خیلی زود از 15 ماهگی دچار نوعی ضعف بینایی شد. پزشک به مریم توصیه کرد خوب است روزی 1 لیوان آب هویج به کودک بدهد. مریم شنیده بود که هویج، ویتامين A دارد که برای سلامت چشم و بینایی مفید است. مریم خانمِ وسواسی، به هر زحمتی بود روزی یک لیوان آب هویج به کودک خوراند. او منتظر معجزه ای بود که هیچگاه رخ نداد!
آقای علی م. سالها است دچار فربهی ميباشد، در واقع از وقتی به یاد دارد چاق بوده است. دوستی به او توصیه کرد هر وقت هوس «خوردن» به سرش زد، چند تا هویج خام بخورد. علی فکر کرد که این کار به امتحانش ميارزد. بالاخره هویج جزو سبزیها است و پزشکان و متخصصان تغذیه هم که به مصرف آنها توصیه ميکنند. علی روزی 12-10 عدد هویج را با آرزوی کاهش وزن، به دندان کشید. پس از یک ماه حتی اندکی هم کاهش وزن نیافت، مایوسانه اندیشید: فایدهای ندارد، دیگر به حرف دکترها هم نميشود اعتماد کرد!!!
آقای علی م. سالها است دچار فربهی ميباشد، در واقع از وقتی به یاد دارد چاق بوده است. دوستی به او توصیه کرد هر وقت هوس «خوردن» به سرش زد، چند تا هویج خام بخورد. علی فکر کرد که این کار به امتحانش ميارزد. بالاخره هویج جزو سبزیها است و پزشکان و متخصصان تغذیه هم که به مصرف آنها توصیه ميکنند. علی روزی 12-10 عدد هویج را با آرزوی کاهش وزن، به دندان کشید. پس از یک ماه حتی اندکی هم کاهش وزن نیافت، مایوسانه اندیشید: فایدهای ندارد، دیگر به حرف دکترها هم نميشود اعتماد کرد!!!
تغذيه آنلاين
تقويت رشد عضلات با پوست سيب
متخصصان علوم پزشكي دانشگاه يووا در يك مطالعه جديد دريافتهاند كه يك ماده چرب موسوم به اسيد اورسوليك موجود در پوست سيب از آتروفي و تحليل رفتن عضلات ميكاهد و موجب رشد ماهيچهها در موشهاي آزمايشگاهي ميشود.
اين ماده همچنين از مقدار چربي، قندخون، كلسترول و تري گليسيريد خون ميكاهد و بنابراين ميتوان از آن براي درمان تخريب عضلاني و اختلالات متابوليكي مثل ديابت استفاده كرد.
آتروفي يا همان ضعف عضلاني ميتواند مشكلات بزرگي ايجاد كند. بعلاوه اين عارضه بسيار شايع بوده و ممكن است فردي در مقطعي از طول عمر خود بر اثر بيماري يا بالا رفتن سن با اين مشكل مواجه شود. با اين حال هم اكنون هيچ دارويي براي حل اين مشكل وجود ندارد.
متخصصان علوم پزشكي دانشگاه يووا در يك مطالعه جديد دريافتهاند كه يك ماده چرب موسوم به اسيد اورسوليك موجود در پوست سيب از آتروفي و تحليل رفتن عضلات ميكاهد و موجب رشد ماهيچهها در موشهاي آزمايشگاهي ميشود.
اين ماده همچنين از مقدار چربي، قندخون، كلسترول و تري گليسيريد خون ميكاهد و بنابراين ميتوان از آن براي درمان تخريب عضلاني و اختلالات متابوليكي مثل ديابت استفاده كرد.
آتروفي يا همان ضعف عضلاني ميتواند مشكلات بزرگي ايجاد كند. بعلاوه اين عارضه بسيار شايع بوده و ممكن است فردي در مقطعي از طول عمر خود بر اثر بيماري يا بالا رفتن سن با اين مشكل مواجه شود. با اين حال هم اكنون هيچ دارويي براي حل اين مشكل وجود ندارد.
راهنمای انتخاب بیسکویت مناسب
دقت كنيد:
گاهي در جريان پخت، رنگ بيسكويت قهوهاي تيره شده و در نظر مصرفكننده محصول عطر و طعم مطلوبتري دارد. اگرچه اين نوع بيسكويتها اشتها برانگيزتر و خوشمزهتر هستند، ولي بايد بگوييم متاسفانه در اثر سوخته يا قهوهاي شدن محصولات داراي مواد كربوهيدراتي مانند بيسكويت در حرارتهاي بالاي پخت، مادهاي سرطانزا به نام «آكريل آميد» ايجاد ميشود.
هنگام خريد انواع بيسكويت به ظاهر، طعم و مزه آنها توجه كنيد. اين محصولات بايد عاري از هرگونه طعم و بوي تند صابوني و تلخ بوده و فاقد آلودگيهاي قارچي و حشرات باشند.
از مصرف زياد بيسكويتهاي كرمدار و طعمدار اجتناب كنيد.
گاهي در جريان پخت، رنگ بيسكويت قهوهاي تيره شده و در نظر مصرفكننده محصول عطر و طعم مطلوبتري دارد. اگرچه اين نوع بيسكويتها اشتها برانگيزتر و خوشمزهتر هستند، ولي بايد بگوييم متاسفانه در اثر سوخته يا قهوهاي شدن محصولات داراي مواد كربوهيدراتي مانند بيسكويت در حرارتهاي بالاي پخت، مادهاي سرطانزا به نام «آكريل آميد» ايجاد ميشود.
هنگام خريد انواع بيسكويت به ظاهر، طعم و مزه آنها توجه كنيد. اين محصولات بايد عاري از هرگونه طعم و بوي تند صابوني و تلخ بوده و فاقد آلودگيهاي قارچي و حشرات باشند.
از مصرف زياد بيسكويتهاي كرمدار و طعمدار اجتناب كنيد.
غذاهایی که با چین و چروک مبارزه میکنند
مـاهـی:
باور داشته باشید که ماهی برای سلامت بدن و به خصوص پوست لازم است. حال، ماهی چگونه میتواند از بروز چین و چروکهای پوستی جلوگیری کند؟ ماهی منبع خوبی از دو نوع اسیدچرب چند غيراشباعي به نامهای EPA و DHA میباشد. این چربیهای خوب برای غشای سلولی حیاتی میباشند و موجب سیالیت و بهبودی ساختمان سلول میشوند.
برنامه غذایی که مصرف به اندازه ماهی در آن رعایت میشود، میتواند به كاهش بروز برخی بیماریهای قلبی- عروقی، ورم مفاصل و... کمک کند و همچنین از پوست در برابر چین و چروک محافظت نماید.
باور داشته باشید که ماهی برای سلامت بدن و به خصوص پوست لازم است. حال، ماهی چگونه میتواند از بروز چین و چروکهای پوستی جلوگیری کند؟ ماهی منبع خوبی از دو نوع اسیدچرب چند غيراشباعي به نامهای EPA و DHA میباشد. این چربیهای خوب برای غشای سلولی حیاتی میباشند و موجب سیالیت و بهبودی ساختمان سلول میشوند.
برنامه غذایی که مصرف به اندازه ماهی در آن رعایت میشود، میتواند به كاهش بروز برخی بیماریهای قلبی- عروقی، ورم مفاصل و... کمک کند و همچنین از پوست در برابر چین و چروک محافظت نماید.
سلامت غذاهاي با منشا حيواني
نوشته : دکتر پيمان غلامنژاد

اثر فصول بر مزاج
نوشته : بهناز عباسيمقدم

همانطور كه در مبحث مزاجها به آن اشاره نموديم مزاجها به دو دسته كلي گرم و سرد تقسيم ميشوند كه صفرا و خون، گرم و بلغم و سودا، سرد هستند. عناصر موجود در طبيعت هم دو دسته كلي دارند؛ هوا و آتش، گرم و آب و خاك، سرد هستند. بر همين اساس ارگانهاي ديگر نيز قابل دستهبندي هستند كه در اين مبحث به فصول سال ميپردازيم. فصلهاي سال نيز قابل تقسيم بوده، بطوريكه بهار و تابستان، مزاج گرم و پاييز و زمستان، مزاج سرد دارند. در واقع مزاج بهار گرم و تر، تابستان گرم و خشك، پاييز سرد و خشك و زمستان سرد و تر است.
سمزدايي بدن با تغـذيه
نوشته : تحريريه دنياي تغذيه

اشتراک در:
پستها (Atom)