خوراك‌هاي رژيمي ويژه درمان سرماخوردگى

نوشته  : موژان زرگرزاده کارشناس تغذیه انستیتو کانسر 
سرماخوردگى یک عفونت دستگاه تنفسى فوقانى و يك بیمارى شایع و نسبتاً بى‌ضرر است، اما مطمئناً وقتى به آن مبتلا مى‌شوید چنین احساسى ندارید. برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا بهتر است سطح ایمنی بدن بالا برود که به این منظور نحوه تهیه و مصرف مواد غذایی و انتخاب برخی از آنها می‌تواند موثر واقع شود. ویتامین‌های A و C که در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارند و از ویتامین‌های آنتی اکسیدان محسوب می‌شوند، بسیار مفید هستند. همچنين ترجیحاً از مصرف مواد غذایی که از تهیه‌ آنها مدت زمانی می‌گذرد، بايد پرهیز شود.
درمان
تغذیه سالم، علاج و عامل جلوگیری کننده از ابتلای افراد به سرماخوردگی است. برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه خود که مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی مفيد دریافت نمايد، مثلاً مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی و سبزیجات برگ سبز به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند. عدم مصرف این مواد در بدن سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.

خوراك‌هاي رژيمي ويژه پوست سالم

نوشته  : منيره نوري‌فرد 
گوجه‌فرنگی سرشار از ترکیبات مغذی می‌باشد که خواص ضدچین و چروک دارند و با بیماری‌های مختلف مبارزه می‌کنند.
 

گوجه‌فرنگی سرشار از لیکوپن
گوجه‌فرنگی دارای یک ماده گیاهی قدرتمند به نام لیکوپن می‌باشد. لیکوپن با رادیکال‌های آزاد که سبب تخریب و پیری پوست می‌شوند به خوبی مبارزه می‌کند. توانایی لیکوپن در مبارزه با چین و چروک پوست دو برابر ویتامین A (بتاکاروتن) می‌باشد. از آنجایی که لیکوپن ماده‌اي محلول در چربی است، در بافت‌هایی مانند پوست که دارای چربی زیاد می‌باشند، موثرتر است. لیکوپن، علاوه بر محافظت سلول‌ها در مقابل رادیکال‌های آزاد می‌تواند سبب تقویت و بهبودی عملکرد ارتباطات بین سلولی بویژه در بافت‌هایی مانند پوست شود؛ در نتیجه توانایی این ماده در تقویت ارتباطات بین سلولی می‌تواند سبب تقویت و استحکام بافت پوست شود.

خوراك‌هاي رژيمي ويژه بيماران مبتلا به ام. اس

نوشته شده توسط : حوریه دانش بدی دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ( 15 اسفند 1390 )
MS یا مالتیپل اسکلروزیس چیست؟
 

مالتیپل اسکلروزیس نوعی بیماری التهابی مزمن و اغلب پیشرونده در سیستم اعصاب مرکزی است که منجر به از بین رفتن پوشش میلین تارهای عصبی می‌شود و به تدریج می‌تواند باعث اختلال در انتقال پیام‌های عصبی شود. این بیماری دارای دوره‌های فعال و غیرفعال می‌باشد. اوج شیوع این بیماری در سنین 20 تا 40 سالگی است و در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد.
 

چگونه فیبر دریافتی خود را افزایش دهیم؟
 افزایش مصرف غلات کامل مانند نان‌های سبوسدار
 افزایش مصرف حبوبات، سبزی‌ها و میوه‌ها بخصوص آنهایی که می‌توان با پوست مصرف کرد.

خوراك‌هاي رژيمي ويژه تثبیت وزن كاهش يافته

نوشته  : زهرا فرهناك كارشناس ارشد تغذيه 
حفظ یا کنترل وزن به معنی نگهداری وزن در محدوده سلامت به مدت طولانی است. اگر چه خیلی از افراد چاق یا دارای اضافه وزن به دنبال کاهش وزن (معمولا هم سریع) هستند، ولی یادمان باشد که شاید مهم‌تر و یا شاید سخت‌تر از کاهش وزن، حفظ وزن کاهش یافته است. حفظ وزن به کمک عادات خوردن سالم در کنار عادات ورزشی منظم قابل دستیابی است. حفظ وزن به معنی داشتن عادات غذایی و ورزشی مناسب است که معمولا این عادات صحیح در مسیر یک کاهش وزن درست کسب می‌شود. اینکه شما چقدر مسیر کاهش وزن را درست طی کرده‌اید، در موفقیت بعدی شما یعنی حفظ وزن کاهش یافته، بیشترین اثر را دارد. در یک کاهش وزن صحیح معمولا عادات غلط غذایی فرد شناسایی می‌شود و در طی زمان با عادات صحیح غذایی جایگزین می‌شود.

نسخه تغذيه براي ترك‌هاي پوستي

نوشته  : فريال عسگري كارشناس صنايع غذايي دانشجوي پزشكي 
اين مقاله نشان مي‌دهد چگونه از ترك‌هاي پوستي جلوگيري كنيد و چگونه با استفاده از مواد طبيعي و تغذيه مناسب ترك‌هاي موجود بر روي پوست خود را درمان نماييد و آنها را از بين ببريد.
 

يك خبر خوب!
خبر خوب اين است كه شما مي‌توانيد با استفاده از مواد طبيعي مفيد براي پوست و سلامت، تا حدودي ترك‌هاي پوستي را محو سازيد. براي اين كار پوست خود را از داخل و خارج تغذيه كنيد. به اين ترتيب روش‌هاي طبيعي درمان ترك‌هاي پوستي كه مواد مغذي را براي پوست فراهم مي‌كنند، باعث درمان و تجديد حيات پوست مي‌شوند و در آن موقع شما بهترين نتايج را خواهيد گرفت. درمان‌هاي طبيعي ترك‌هاي پوست نه تنها بي‌خطرترين بلكه مؤثرترين راه هم مي‌باشند.

الزامات تغذیه‌ای در مهد کودک‌ها

نوشته  : مهندس مسعود خبازی 
تغذیه کودک موضوع مهمی در کشور‌های جهان سوم و همچنین  کشور‌های غربی است، زیرا تغذیه کودکان وابسته  به دیگران می‌باشد. تغذیه کودکان از زمانی که از شیر گرفته می‌شوند تا دوران دبستان بسیار حائز اهمیت است. عادات غذایی در این مرحله از زند گی شکل گرفته  و کمتر  تحت کنترل والدین هستند. اغلب مادران در خارج از منزل به کاری اشتغال داشته  و کودکان نو پای آنها در یک مرکز مراقبت از کودکان یا مرکز نگهداری از کودکان پیش دبستانی غذا صرف می‌کنند، بنابراین شناخت نکات مهم در خصوص  تغذیه کودکان بالاخص در این مراکز و کاربردی نمودن آنها می‌تواند نقش اساسی در سلامت کودکان و جامعه داشته باشد. این مقاله به اختصار به بیان الزامات تغذیه‌ای در مراکز  پیش دبستانی (برگرفته از استاندارد ملی ایران به شماره 8905)  می‌پردازد که امید است با رعایت آنها گامی در جهت ارتقاي سلامت کودکان و نونهالان در این مراکز  برداشته شود.

راهنماي كاربردي تغذيه كودكان

نوشته  : دكتر سيدمرتضي صفوي 
 كودكي 5/8 ماهه دارم كه فقط شير مادر مي‌خورد و غذاي كمكي نمي‌خورد. لطفاً مرا راهنمايي كنيد.
كودك براي استفاده از غذاي كمكي نيازمند آن است كه توانايي‌هاي جسمي لازم را كسب كند و در حقيقت بايد به سني برسد كه قادر باشد بنشيند و كنترل لازم را بر بدن خود داشته باشد. او بايد بتواند با جلو آوردن سر و حركات دهانش تمايل و علاقه‌مندي خود را به غذا خوردن، به والدين نشان دهد. در سن 5 تا 7 ماهگي، شيرخوار ياد مي‌گيرد مواد نيمه جامد را از قاشق دريافت كند و تا 8 ماهگي قادر خواهد بود با جلو آوردن سر و يا استفاده از هر دو لب خود با سرعت و كاملاً به خوبي غذا را از قاشق به دهان ببرد. حدود 6 ماهگي عمل جويدن به صورت حركات عمودي فك شروع مي‌شود.

8ماده غذايي كه از زوال عقل پيشگيري مي‌كنند

نوشته  : تحریریه دنیای تغذیه 
براي دستيابي به فكر سالم از اين غذاها استفاده كنيد. برخي از علائم ديمانس (زوال عقل) عبارتند از تكرار يك سوال به صورت دائم، مشكل داشتن در هجي كردن كلماتي كه به صورت عادي در روز استفاده مي‌شوند و از دست دادن كنترل فرد در رابطه با رفتار و احساساتش كه آرام آرام زندگي فرد و نيز زندگي اطرافيان او را تخريب مي‌كنند. بيماري آلزايمر شايع‌ترين علت ديمانس در افراد 65 سال به بالا است. طبق گزارش آكادمي (انجمن) آلزايمر بيش از 3/5 ميليون نفر آمريكايي از اين بيماري رنج مي‌برند و هر 70 ثانيه يك نفر به آلزايمر مبتلا مي‌گردد! در حالي كه گمان مي‌رود آلزايمر يا ديگر اشكال ديمانس از اثرات جانبي اجتناب‌ناپذير پيري باشند، اما برخي تحقيقات نشان مي‌دهند كه ملاحظات غذايي ممكن است به محافظت از بدن در برابر زوال عقل و حتي جلوگيري از بيماري‌هاي زايل كننده مغز كمك كنند.

تاثير تغذيه بر اندومتريوز

نوشته : فاطمه تورنگ كارشناس ارشد تغذيه 
اندومتریوز رشد غشای داخلی رحم در جایی خارج از رحم است که مي‌تواند منجر به واکنش‌های مزمن و التهابی چون دردهای لگن، دسمنوره، لکه بینی‌های قبل قاعدگی، دفع دردناک ادرار و حتی نازایی شود. این بیماری اختلال شایعی در سنین باروری است و حدود 5 تا 10 درصد زنان را در سنین باروری مبتلا می‌کند و پیک بروز آن در 30 تا 45 سالگی است. میزان ابتلا در زنان نابارور به 35 درصد می‌رسد و ممکن است اندومتریوز علت ناباروری در آنان باشد. این بیماری موجب کاهش کیفیت زندگی، توانایی کار و ارتباطات اجتماعی و نیز اختلال عملکرد جنسی می‌شود.
عوامل ژنتیکی، هورمونی، آناتومیک، ایمنی و التهابی در پاتولوژی آن شرکت دارند. احتمال ابتلا در فرزندان زنان مبتلا تا 5 برابر افزایش می‌یابد که احتمال وجود عوامل ژنتیکی را مطرح می‌کند، البته باید در نظر داشت که شیوه زندگی و بویژه تغذیه فرزندان مبتلا معمولا شبیه مادران است و بنابراین ممکن است علت شیوع بیشتر در فرزندان مادران مبتلا ناشی از شباهت رفتارهای آنان باشد.

راهكارهاي رفع چاقي در دنياي امروز

نوشته  : نفيسه بهادري کارشناس ارشد تغذیه 

شیوع چاقی
مقایسه نحوه مصرف غذایی جامعه ایرانی با مصرف مطلوب و استاندارد غذایی که از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده نشان می‌دهد که مواد مورد نیاز بدن که در غذاهایی مثل شیر، لبنیات، میوه و سبزیجات یافت می‌شود، در تغذیه ایرانی‌ها جایگاه پایینی دارد. این عوامل باعث شده که عارضه چاقی، اضافه وزن و کوتاهی قد و ناهنجاری‌های قامتی در میان جوانان کشور افزایش یابد. شیوع اضافه وزن و چاقی در کل جهان رو به رشد است و در بعضی مطالعات بیان شده که شیوع چاقی، دو برابر شده است. افزایش شیوع چاقی، تنها مختص کشورهای پیشرفته و پر درآمد نبوده و شیوع آن در کشورهای فقیر و در حال توسعه نیز رو به افزایش است.