نوشته شده توسط : الهام سرگل حسینزاده زیر نظر: دكتر منصور شهركي
سالمندی پدیده طبیعی است که به مرور زمان اتفاق ميافتد و با تغییرات فیزیولوژیک همراه ميباشد. روند این تغییرات در افراد مختلف یکسان است، ولی سرعت انجام آن متفاوت ميباشد. پیرشدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیتهای فیزیکی و افزایش بیماریهای مزمن همراه میشود و به نظر میرسد که بهبود وضعیت تغذیه تا حد زیادی قادر است از این مشکلات پیشگیری کند و یا آنها را تخفیف دهد. به همین دلیل یکی از مسائل مهم سالمندان، مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه آنها است. در این قسمت به این تغییرات و توصیههای تغذیهای مناسب مرتبط با آن ميپردازیم.
تغییر در حس چشایی و بویایی
افراد مسن اغلب از کاهش توانایی برای طعم و لذت بردن از غذا شکایت ميکنند. در اين افراد تعداد و اندازه جوانههای چشایی کاهش ميیابد، تغییرات در حس چشایی و بویایی میتواند منجر به کاهش اشتها و انتخابهای نامناسب غذایی و کاهش دریافت مواد مغذی شود. استفاده از طعم دهندههای مختلف مرتبط با ذائقه فرد مورد پیشنهاد است.
تغییر در حس چشایی و بویایی
افراد مسن اغلب از کاهش توانایی برای طعم و لذت بردن از غذا شکایت ميکنند. در اين افراد تعداد و اندازه جوانههای چشایی کاهش ميیابد، تغییرات در حس چشایی و بویایی میتواند منجر به کاهش اشتها و انتخابهای نامناسب غذایی و کاهش دریافت مواد مغذی شود. استفاده از طعم دهندههای مختلف مرتبط با ذائقه فرد مورد پیشنهاد است.