نوشته : مهندس وحیده شایگان
یکی از مناسبترین روشهای نگهداری مواد غذايي مازاد بر مصرف، روش منجمد کردن یا فریز کردن آنها است. در این روش مواد غذايي تازه پس از شستشو و آمادهسازی در ظروف یا کیسههای پلاستیکی مقاوم و بدون منفذ قرار داده شده و سپس به درون فریزر برای طی فرآیند انجماد سریع منتقل ميشوند. دمای انجماد تاثیر زیادی بر حفظ یا از دست دادن ارزش تغذیهای غذاها دارد. مناسبترین دما برای انجماد کمضرر ماده غذايي از 18- تا 21- درجه سانتیگراد ميباشد. در این دما ماده غذايي به سرعت منجمد شده و کیفیت آن حفظ ميشود. در صورتی که دمای انجماد مناسب نباشد و زمان طولانی شود، در نتیجه پاره شدن دیواره سلولی، فرصت برای خروج آب و مواد مغذی درون سلولی فراهم شده و کریستالهای بزرگ یخ در ماده غذايي ایجاد ميشود که در صورت صحیح نبودن عمل رفع انجماد، ارزش تغذیهای ماده غذايي به شدت بطور اجتنابپذیری کاهش پیدا ميکند.
بستهبندی
بستهبندی خوب به حفظ کیفیت ماده غذايي منجمد شده کمک کرده و از سوختگی فریزری جلوگیری ميکند. بهترین حالت برای انجماد گوشت و ماکیان، فریز کردن آنها در بستهبندی اولیه خودشان است، منتهی به دلیل قابلنفوذ بودن این بستهها نسبت به هوا که باعث کاهش کیفیت در طول زمان نگهداری ميشود، بستهبندی ثانویه آنها به طولانی شدن زمان نگهداری کمک ميکند. اگر احیانا بستهبندی داخل فریزر سوراخ یا پاره شده باشد، گوشت داخل آنها سالم و قابل استفاده ميباشد، البته برای نگهداری طولانیتر باید بسته را درون یک بسته دیگر قرار داد.
بستهبندی
بستهبندی خوب به حفظ کیفیت ماده غذايي منجمد شده کمک کرده و از سوختگی فریزری جلوگیری ميکند. بهترین حالت برای انجماد گوشت و ماکیان، فریز کردن آنها در بستهبندی اولیه خودشان است، منتهی به دلیل قابلنفوذ بودن این بستهها نسبت به هوا که باعث کاهش کیفیت در طول زمان نگهداری ميشود، بستهبندی ثانویه آنها به طولانی شدن زمان نگهداری کمک ميکند. اگر احیانا بستهبندی داخل فریزر سوراخ یا پاره شده باشد، گوشت داخل آنها سالم و قابل استفاده ميباشد، البته برای نگهداری طولانیتر باید بسته را درون یک بسته دیگر قرار داد.