به
گزارش وب دا، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت:
رژيمهاي غذايي دو نوع خاص دارند. نوع اول مخصوص بيماريهايي چون ديابت
بيماري قلبي و بيماريهاي مشابه است كه با نظر پزشك تجويز ميشود و نوع
دوم نيز براي تناسب اندام و چاق يا لاغر شدن است.
دكتر
مجيد كارانديش افزود: برخي افراد براي تناسب اندام از رژيمهاي غذايي
استفاده ميكنند كه توسط رسانهها، ماهواره، اينترنت و روزنامه تبليغ
ميشوند و ممكن است اين رژيمها مناسب نباشند.
وي
تصريح كرد: يك رژيم غذايي بايد شامل سه اصل كفايت، تعادل و تنوع باشد در
حالي كه بسياري از رژيمهاي تبليغي چنين اصولي را رعايت نكرده و سريع
ميخواهند وزن را كاهش يا افزايش دهند.
عضو
هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ادامه داد: برخي افراد
همراه با غذا از داروهايي نيز استفاده ميكنند كه هر يك از اين موارد، يك
اصل از اصول رژيم را بر هم ميزند.
دكتر
كارانديش گفت: برخي افراد نيز از رژيمهاي گياهي استفاده ميكنند. اين
نوع رژيمها انواع مختلفي دارند. در نوع اول هيچ گونه مواد جانوري استفاده
نميشود. گروه دوم علاوه بر مواد گياهي، لبنيات نيز استفاده ميكنند و گروه
سوم تنها گوشت را استفاده نميكنند ولي از همه موارد ديگر مثل لبنيات و
تخممرغ استفاده ميكنند.
وي
ادامه داد: در ميان اين رژيمها، گروه سوم از همه صحيحتر است كه البته
بايد براي تامين مواد پروتئيني، غلات و حبوبات را همزمان استفاده كنند. هر
يك از اين مواد برخي اسيدهاي آمينه را كم دارد كه با وجود يكديگر جبران
ميشود.
كارانديش عنوان كرد: با اين وجود باز هم كمبود ويتامين B12
و فقر آهن در اين افراد ديده مي شود زيرا اين مواد تنها با مواد غذايي
جانوري تامين ميشود و در مواد گياهي وجود ندارند. امگا 3 نيز تنها در مواد
جانوري وجود دارد.