نوشته : مسعود خبازي كارشناس ارشد استاندارد كاشان
امروزه
عوامل بسياري، از جمله آلودگيهاي ميكروبي يا سمي، مانند آفلا توكسين،
آلودگيهاي شيميايي، باقيمانده آفتكشها و آلودگيهاي فيزيكي، مانند
فلزات، پسماندهاي خطرناك و ضايعات توليد، مسأله «ايمني غذا» را تحت تأثير
قرار ميدهند. «تغذيه وايمني» دو موضوع مرتبط ومؤثر بر يكديگرند؛ بهطوري
كه هر غذايي كه براي خوردن ايمن نباشد، مغذي نيست. مواد غذايي ناسالم و
غيرايمن زيانهاي اقتصادي و اجتماعي قابل توجهي به خانوادهها و دولتها
تحميل ميكنند.
متخصصان ايمني غذا در سازمانهاي خواروبار وكشاورزي ملل متحد و بهداشت جهاني، بهطور مشترك ايمني غذا را اين گونه بيان كردهاند:
«همه شرايط لازم در خلال توليد، فرايند، انبار كردن، توزيع و فراهمسازي غذا براي اطمينان از غذاي ايمن، سلامت، گوارا و مناسب براي استفاده انسان». در کشور ما ارگانهای قانونی و مجاز، از جمله وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، کنترل شرایط مذکور در واحدهای تولیدی را با اعمال مقررات برعهده دارند و سپس مجوزهاي مربوطه جهت تولید و عرضه به بازار مصرف صادر میگردد. در ادامه، برخی از موارد ایمنی و سلامت بعضی از مواد غذایی بهطور خلاصه بیان میگردد.
متخصصان ايمني غذا در سازمانهاي خواروبار وكشاورزي ملل متحد و بهداشت جهاني، بهطور مشترك ايمني غذا را اين گونه بيان كردهاند:
«همه شرايط لازم در خلال توليد، فرايند، انبار كردن، توزيع و فراهمسازي غذا براي اطمينان از غذاي ايمن، سلامت، گوارا و مناسب براي استفاده انسان». در کشور ما ارگانهای قانونی و مجاز، از جمله وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، کنترل شرایط مذکور در واحدهای تولیدی را با اعمال مقررات برعهده دارند و سپس مجوزهاي مربوطه جهت تولید و عرضه به بازار مصرف صادر میگردد. در ادامه، برخی از موارد ایمنی و سلامت بعضی از مواد غذایی بهطور خلاصه بیان میگردد.