نوشته : تحريريه دنياي سلامت
هنگامي
كه يك زن و شوهر تصميم به بچهدار شدن ميگيرند، تمايل دارند در اولين
زمان ممكن اين اتفاق بيفتد؛ اما متأسفانه اغلب چنين نميشود و ماهها از
تصميم آنها ميگذرد و از بارداري خبري نيست. زنان در سنين باروري اشتياق
زيادي براي بچهدار شدن دارند. از آنجا كه تغذيه نقش اساسي در سلامتي دارد،
عجيب نخواهد بود اين امر در بارور شدن نيز تأثير بگذارد. به همين منظور از
سه ماه قبل از بارداري، تغذيه مادر بايد تحت نظر پزشك باشد و اولين
مسألهاي كه بايد مورد توجه قرار گيرد. وزن بدن است. زناني كه دچار
اضافهوزن هستند، شانش كمتري براي بارداري دارند؛ زيرا امكان تخمكگذاري و
توليد هورمون در آنها كمتر است. اين اضافه وزن، حتي اگر 10 تا 20 درصد كاهش
يابد، شانس بچهدار شدن بيشتر ميشود. از طرفي، لاغري بيش از حد و پايين
بودن چربي بدن نيز امكان بارداري را كاهش ميدهد. بنابراين يكي از نكات
اصلي در باردار شدن، داشتن وزن ايدهآل و مناسب است. يكي ديگر از عوامل مهم
نيز وجود اسيدفوليك در رژيم غذايي است. قبل از تصميمگيري براي باردار
شدن، خانم بايد شروع به مصرف مكملهاي غذايي كند. بسياري از نقصهاي
مادرزادي كودكان با افزودن مواد مورد نياز به رژيم غذايي مادر برطرف
ميشوند. همچنين رژيم غذايي سالم و متعادل به بارداري سريع كمك ميكند.
استفاده از منابع پروتئين سالم مانند گوشت، مرغ، تخممرغ، لبنيات و ماهي،
يك بارداري سالم را به همراه خواهند داشت. زنان بايد به سلامت غذايي كه
ميخورند دقت كنند. مصرف كافي ميوه و سبزيجات بسيار مفيد است. اين غذاها
مواد مغذي حياتي را تأمين و به حفظ سلامتي كمك ميكنند. سبزيجاتي مانند كلم
براكلي و ميوههاي خشك و گوشت قرمز ميتواند آهن مورد نياز بدن را تأمين
كند و مصرف ويتامين C موجب جذب آهن خواهد شد. خوردن كربوهيدرات را نيز
فراموش نكنيد. نان، برنج و سيبزميني انرژيزا هستند.